Новини змагань

Друга ліга. Міжсезоння у розпалі. Новачки + відео

16:45, 14 липня 2016

Прес-служба Професіональної футбольної ліги моніторить новини із зборів команд першої та другої ліг

 

За лічені дні до початку сезону 2016/2017 клуби ПФЛ активно проводять свою підготовку. Інформація про збори надходить із усіх куточків України, проведено більше шести десятків спарингів різного рівня. Частина четверта – присвячена новачкам другої ліги.


Читайте також: Перша ліга. Міжсезоння у розпалі. Частина 1


 Читайте також: Перша ліга. Міжсезоння у розпалі. Частина 2


  Читайте також: Друга ліга. Міжсезоння у розпалі. Частина 3


Ми розпочали з команд, які минулого сезону посіли 7-14 місця, а зараз продовжимо тими, хто приєднався до професіоналів вже у чемпіонаті 2016/2017.

Команда «Балкани» із села Зоря Саратського району Одеської області нещодавно виграла фінал чемпіонату України серед аматорів і тепер після короткого відпочинку зосередилася суто на скорому дебюті серед професіоналів. За словами головного тренера Андрія Пархоменка, склад «Балканів» практично не зміниться. Наразі підписані воротар Богдан Зацепін, який пройшов школу одеського «Чорноморця», та універсал атаки Михайло Шестаков («Реал Фарма»). Залишаються в строю й перші помічники тренера на полі – імениті ветерани Валентин Полтавець, Дмитро Пархоменко, Анатолій Опря, Ігор Шуховцев. Вони можуть і вийти на поле, і допомагати у тренерській роботі кожен у своєму секторі. Що стосується підготовки, то «Балкани» фактично не виключалися із робочого процесу, адже брали участь у чемпіонаті ААФУ.

Інший клуб із Одещини – «Жемчужина» – також брали участь в аматорському турнірі. Утім, одесити залишили його раніше, поступившись «Врадіївці». Зате команда під керівництвом Дениса Колчина активно спарингує з клубами більш високого рангу – прем’єр-ліговий «Чорноморець» здолала завдяки голам Ушакова, а потім зустрілася з медалістами другої ліги, які готуються до підвищення в класі – «Колосом» (1:5, 0:3) та «Інгульцем» (0:2). У найближчих планах – спаринг із старожилом першої ліги МФК «Миколаїв». Новачків клуб поки що не афішує, але відомо, що його вже поповнив досвідчений воротар Євген Ширяєв (останній клуб – «Реал Фарма»).

«Іллічівець-2» під керівництвом Олександра Волкова з 1-го липня планомірно готується у Маріуполі. У ході зборів були спаринги з місцевими аматорськими колективами «Лідер -ONE» (1:1) та «Лівий берег» (4:1). Як і належить за статусом, у команді задіяна, в основному, молодь 1998-2000 р.н. Нагадаємо, свого часу резервний склад приазовців 12 сезонів грав у другій лізі, куди повертається після 4-річної перерви.

Після виходу у першу лігу ФК «Інгулець» (Петрове) також заявляє свою резервну команду на другу лігу. «Інгулець-2» недавно зіграв контрольний матч, розгромивши кіровоградську «Зірку» (U-21) з рахунком 8:0. Половину м’ячів забили потенційні новачки петрівців, по два голи записали на свій актив досвідчені Мішуренко та Голуб (вони разом із ще кількома гравцями основного складу брали участь у цій зустрічі). Склад гравців та тренерського штабу резервістів клуб із Кіровоградщини оголосить пізніше.

«Металург-Запоріжжя» уже оголосив свою заявку. Її основу, як і очікувалося, склали місцеві вихованці, більшість з яких пройшла дубль та юнацькі команди того, колишнього «Металурга». А новим головним тренером недавно було названо Іллю Близнюка – відомого в минулому воротаря, збірника, призера чемпіонату України та учасника єврокубків, який раніше грав у тому числі за запорізький клуб. «Металург-Запоріжжя» активно спарингує, причому, обирає суперників із вищих дивізіонів. Так, команда зустрілася з основним складом «Дніпра» (1:8), а також першоліговими «Авангардом» (0:1), «Геліосом» (0:2), МФК «Миколаїв» (0:4), «Іллічівцю» (0:4 і 0:6), ФК «Полтава» (1:3). Серед підписаних виділяється 24-річний форвард Артур Каськов, який встиг пограти за «Металург», «Чорноморець» і кілька інших професіональних клубів, а також викликався у юнацьку збірну України.

Оголосила заявку і «Нива-В» з Вінниці. Серед нових імен – також багато місцевих вихованців, а також вихованець «Шахтаря» Іоша, запорізького «Металурга» Бабійчук та камерунець Колінс Нгаха, чудово знаний у нашому футболі за виступами у «Зорі» та «Сталі» (Алчевськ). Як і у більшості новачків, літо вінничан було зайняте участю в чемпіонаті України ААФУ, тож вона мала багато ігрової практики. Серед проведених командою спарингів – зустрічі з хмельницьким «Поділлям» (6:0), юнацькою командою «Динамо» (3:3) та молодіжною командою «Шахтаря» (0:3).

Хмельницьке «Поділля» імен новичків поки не розкриває. Відомо, що основу команди становитимуть вихованці місцевої дитячо-юнацької школи. За словами керівництва клубу, команда провела кілька десятків спарингів. Серед них – матчі із першоліговими ФК «Тернопіль» (0:1, 1:2 і 0:3) та «Буковиною» (0:0 і 1:5). Підопічні відомого у минулому гравця Віталія Балицького продовжують підготовку до професіонального старту.

А ось іще один новачок другої ліги – «Рух» (Винники) – доукомплектувався сімома новачками з досвідом виступів на вищому рівні. Це Володимир Бідловський («Оболонь-Бровар» – найкращий асистент першої ліги минулого сезону), Станіслав Чучман (МФК «Миколаїв»), брати Борис та Григорій Баранці («Зірка» – чемпіони першої ліги), Ярослав Кінаш (останнім часом був аматором, але до того грав за «Волинь» в УПЛ), Володимир Садоха (пройшов школу «Шахтаря», виступав раніше у литовському «Утенісі»). «Рух» не лише брав участь в аматорських турнірах, але й провів кілька спарингів. Зокрема, переміг першоліговий ФК «Тернопіль» (3:1), а ще на початку червня зустрічався з прем’єр-ліговими «Карпатами» (1:2).

Розвивається клуб і творчо. Великі очікування уболівальники "Руху" та справжні поціновувачі навколофутбольного мистецтва покладають на офіційний сайт клубу, який лише за представлення на ньому футболістів може претендувати на одну із номінацій прес-служби ПФЛ. Небагато клубів мають на своїй сторінці відеопредставлення команди. Один із інформаційних партнерів Ліги компанія "Наживо TV" перед стартом сезону зробить такий подарунок. Вашій увазі Backstage зйомок.

 

Побажаємо новачкам професіонального футболу успішного старту й гідного виступу в другій лізі!

Прес-служба ПФЛ

Фото: офіційний сайт ФК "Жемчужина", fcpodillya.km.ua

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України

 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору