Новини ліги

Друга ліга. Міжсезоння у розпалі. Частина 3

13:24, 13 липня 2016

Прес-служба ПФЛ моніторить новини зі зборів команд першої та другої ліг.

За лічені дні до початку сезону 2016/2017 клуби ПФЛ активно проводять свою підготовку. Інформація про збори надходить із усіх куточків України, проведено більше семи десятків спарингів різного рівня. Частина третя присвячена другій лізі.


Читайте також: Перша ліга. Міжсезоння у розпалі. Частина 1


 Читайте також: Перша ліга. Міжсезоння у розпалі. Частина 2


«Реал Фарма» працює вдома, в Одесі, з 20 червня. За час міжсезоння розташування команди залишило одразу п’ятеро футболістів. Йдеться про Олександра Степанишина і Михайла Шестакова, який вже встиг підписати контракт з ФК «Балкани», а також про Євгена Ширяєва, Юрія Кравченка та Станіслава-Нурі Малиша. На перегляді знаходиться велика кількість потенційних новачків, але поки клуб не заявив жодного з них. Свою заявку «фармацевти» мають надати до ПФЛ 19 липня.

Стосовно спарингів, то «Реал-Фарма» встигла зіграти двічі з основною командою «Чорноморця». В першому матчі вдалося здобути переконливу перемогу з рахунком 1:0, у другому за суттєвої переваги, не зуміли втримати переможний рахунок і у підсумку поступилися - 1:2. Також були два контрольні матчі з дублем «Чорноморця» (3:0, 1:1). У суботу, 16 липня, планується черговий спаринг з МФК «Миколаїв».

 

Кременчуцький «Кремінь» вийшов з відпустки 23 червня без низки футболістів основи: захисника Дмитра Ховбоші, який перейшов до вірменського «Алашкерта», а також воротаря Івана Олійника та хавбека Дмитра Остапенка, які розірвали контракти з клубом. Крім того «Кремінь» очікувано залишили захисник Михайло Шершень і хавбек Андрій Сторчоус, раніше орендовані клубом у, відповідно, «Зорі» та «Черкаського Дніпра». Крім всіх цих футболістів, раніше «Кремень» також покинули Роман Пасічниченко (завершив кар'єру) і Сергій Ченбай, який перебрався у «Гірник-Спорт» з Горішніх Плавнів.

Стосовно новачків команди, то серед них — вихованці місцевого футболу Микита Вовченко та Артем Козлов. Офіційно клуб заявив про підписання трьох новачків Олександра Москалика, Олександра Горвата і Максима Богданова. Все ще на перегляді Козлов и Вовченко, доля Андрія Сторчоуса, який повернувся після оренди до «Черкаського Дніпра», також під питанням.

Тренерський штаб "Кремня" Сергій Ященко і Сергій Свистун


"Енергія" з Нової Каховки зуміла зберегти кістяк команди, зосередившись на посиленні команди. Йдеться про потенційних новачків: вихованця кіровоградської «Зірки» Олексія Осипенка, Дмитра Шастала, який свого часу грав в ФК «Полтава», і тріо з сумської «Барси» – Дениса Старченка, Кирила Процишина і Данила Моїсеєва. Не забуває тренерський штаб і про місцевих вихованців В'ячеслава Жавка, яких останніх два роки грав у аматорському каховському «Авангарді», і Павла Волкова. «У нас втрат немає, ми підсилюємося. Підвищиться конкуренція, особливо в середній лінії обороні. За великим рахунком, у нас як мінімум півтора рівноцінних складу", - сказав наставник команди Олег Федорчук.
На першому етапі зборів команда провела два контрольних матчі, обігравши місцеву збірну 6:0 і поступилися херсонському «Кристалу» – 1:3. Вже пізніше команда зіграла внічию з «Миром» (1:1) і «Суднобудівником» (2:2), а вже завтра очікується матч з «Нікополем-НПГУ».

 

Херсонський «Кристал» планує наступного сезону скласти серйозну конкуренцію у другій лізі. До літнього міжсезоння команду залишили гравці першої команди Одольський, Михайленко, Поплавка і Хамільтон-Роллінгс. Також пішли молоді гравці, які грали переважно за «Кристал-2» і не закріпилися в основі першої команди: Довбиш, Рильчук і Щербина. «Ми домовилися, що їм краще продовжити кар'єру там, де вони матимуть більше ігрової практики», - підкреслив керманич Сергій Швецов.

Свій перший контрольний матч «Кристал», який вийшов із відпустки 27 червня, виграв у «Енергії», потім - поступився «Миколаєву». На другому етапі зборів, який триватиме тиждень, херсонці планують провести три контрольних матчі: 13 липня «Кристал» зіграє з «Еліт-Таксі» на стадіоні «Старт» у Херсоні, 15 липня запланована зустріч із миколаївським «Суднобудівником» на своєму стадіоні, суперник на 17 липня уточняється, - повідомляє офіційний сайт «Кристалу». Разом із тим, на офсайті клубу проводиться опитування, кого вболівальники хотіли б бачити капітаном команди.

Уболівальників долучають до вибору капітана "Кристалу"


 

Горностаївський «Мир» зібрався 20 червня у Горностаївці. Ротація у команді Віктора Богатиря була ледь не найзначнішою серед команд ПФЛ. Вже точно відомо про те, що команду залишили Ярослав Швець, Виталій Петриченко, Данило Мамонов, Олександр Полуляхов, Руслан Соляник и Іван Романчук. «Ми підбираємо молодих футболістів, щоб вони хотіли грати у футбол, а не приїжджали в четвер і просто відбували номер, а потім роз'їжджалися по домівках», - зазначив Віктор Богатир, який лише місяць тому очолив команду замість Олександра Сапельняка. На перегляді перебувають два голкіпери – досвідчений Роман Гурин з «Гірника» та Сергій Семено з «Вереса», який раніше грав у краматорському «Авангарді».

 

А от «Барса» таки не зуміла знайти коштів для подальшої турнірної боротьби, знявшись зі змагань ПФЛ. Керівництво клубу запевняє, що сумчани лише призупиняють свою діяльність, сподіваючись заявитися на аматори, щоб скоро повернутися до когорти професіоналів. Нагадаємо, що «Барса» провела лише один минулий сезон серед профі.

 

«Арсенал-Київщина» завершила сезон на передостанньому місці, маючи в складі низку авторитетних та досвідчених гравців. Не дивно, що команду залишить чимало виконавців, тим більше контракти станом на літо збереглися лише у п’яти гравців. Прикро, але команда Миколи Литвина все ще не зібралася для початку зборів і її участь у змаганнях під великим питанням.

 

На тренерському містку "Нікополя-НПГУ" відбулися зміни у це міжсезоння. Два тижні тому у відставку подав головний тренер Сергій Валяєв, який очолював колектив останні півроку. Зараз команда займається під керівництвом одного з місцевих наставників, ім’я якого буде оприлюднено напередодні стартового матчу на Кубок. Нікопольці провели два контрольних матчі з першим складом «Дніпра» (1:3) і молоддю луганської «Зарі» – 1:0. Завтра заплановано матч з «Енергією» після чого команда розпочне безпосередню підготовку до Кубку проти роменського «Агробізнесу TSK».

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору