Новини змагань

Анонс матчів. Перша ліга. 14-й тур + опитування

15:43, 14 жовтня 2016

Анонс матчів 14-го туру у першій лізі

 

Гра за дев'ять очок в Черкасах, принципові тренерські протистояння у Сумах та Миколаєві, обласне дербі в Києві - 14-й тур обіцяє подарувати нам масу емоцій та пристрастей.

Слідкуйте за матчами в прямому ефірі на каналі Кремень ТВ – ПФЛ в YouTube. Всі посилання на відеотрансляції - у правій колонці офіційного сайту ПФЛ. А у дні гри всі трансляції з’являтимуться окремим матеріалом на офіційному сайті.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!

 

Матч «Іллічівець» - «Тернопіль» через епідемію травм у команді гостей не відбудеться. Остаточне рішення щодо цього матчу прийматиме КДК ФФУ. Натомість маріупольці запланували товариський матч проти запорізького "Металурга".


15 жовтня 2016 рік. 15:00. м.Черкаси. КП Центральний стадіон

«Черкаський Дніпро» - «Геліос»

Арбітр – Дмитро Шурман (Київська обл.)

Дискваліфіковані: немає - немає

Уже чотири матчі поспіль не може виграти «Черкаський Дніпро». За місяць без перемог команда набрала всього два очка – дві нічиї та дві поразки. Після перемоги «Нафтовика-Укрнафти» в перенесеному матчі в Миколаєві навіть шосте місце починає відриватися, тож для команди Кирилюка надзвичайно важливо перервати невдачі й нарешті виграти.

Утім, суперник їде дуже непростий. Ще минулого сезону, коли черкасці завоювали срібні медалі першої ліги, їм не вдалося обіграти харків’ян (дві нічиї – 1:1). «Геліос» прибуде в хорошому настрої – в минулому турі йому вдалося здолати охтирців, тож нині вони обганяють черкасців на чотири рядки в таблиці й одразу шість очок. 


15 жовтня 2016 рік. 15:00. м.Бориспіль. Стадіон «Колос».

«Арсенал-Київ» - «Десна»

Арбітр – Олександр Омельченко (Слов’янськ)

Дискваліфіковані: немає - немає

На початку жовтня "Десна" підсилилася двома гравцями – півзахисником Вячеславом Акімовим та захисником Олександром Головко (на фото).


Уже п’ять матчів поспіль не знає поразок «Десна» (чотири перемоги й одна нічия). Цей результат тим більше викликає повагу, якщо знати, що чернігівський стадіон на реконструкції, тож поки готуються поля, команда Олександра Рябоконя всі матчі грає в інших містах.

Утім, столичний «Арсенал» також демонструє хорошу спортивну форму. Після гостьової перемоги над «Авангардом» команда посідає сьоме місце й очолює групу середняків, кожен з яких не проти наблизитися для лідерів. Тож для «канонірів» перемога в цьому матчі дуже бажана, хоча й непросто буде її здобути.


15 жовтня 2016 рік. 15:00. Київ. Стадіон «Оболонь-Арена»

«Оболонь-Бровар» - «Колос»

Арбітр – Віктор Копієвський (Кропивницький)

Дискваліфіковані: Гордійчук – Зуєвич

Попри те, що «Колос» є новачком першої ліги, чемпіон другого дивізіону відразу гучно заявив про себе на новому рівні. Нині ковалівці у п’ятірці найкращих, але, щоб зберегти свою п’яту позицію або й зробити пару кроків вгору, потрібно обов’язково набирати очки у столиці.

«Оболонь-Бровар» – чинний бронзовий призер першої ліги, утім, наразі команда посідає 10-е місце з 16-ма очками. Кияни в минулому турі не змогли обіграти ФК «Тернопіль», і після нічиєї з аутсайдерами у випадку повторної невдачі ризикують ще глибше зануритися у серединку таблиці.

Обидві команди не уникли втрат, утім, з бойовим настроєм готуються до міжусобиці столичного регіону. Річ у тім, що «пивовари» та «колосівці» вже грали між собою в контрольних матчах, тож добре знають можливості одне одного. По чотири тури не програють «Оболонь-Бровар» та «Колос» напередодні цього відповідального поєдинку.


15 жовтня 2016 рік. 16:00. м.Полтава. Стадіон «Локомотив»

«Полтава» - «Авангард»

Арбітр – Максим Козиряцький (Запоріжжя)

Дискваліфіковані: немає - Агапов

Головний тренер "Полтави" Юрій Ярошенко


Обидві команди в минулому турі пережили поразки – «Полтава» програла у Ковалівці «Колосу», а «Авангард» поступився на своєму полі «Арсеналу-Київ».

Зрозуміло, ці втрати погіршили турнірне положення обох команд. Полтавці йдуть дев'ятими з 17-ма очками, але за нинішньої щільності кожна втрата може відкинути їх вниз. Краматорцям з 13-ма очками некомфортно на 15-му місці, адже аутсайдери потихеньку набирають очки, а група середняків починає відриватися.

Єдине – гостям не допоможе форвард Агапов, вилучений ще позаминулого туру в Петровому. Зате повертаються після дискваліфікації Мірошник та Ульянов.


15 жовтня 2016 рік. 18:00. смт.Петрове. Стадіон «Інгулець».

«Інгулець» - «Скала»

Арбітр – Віталій Романов (Дніпро)

Дискваліфіковані: Панасенко – немає

П'ять очок розділяє «Скалу» та «Інгулець», і якщо стрияни минулого туру виграли (3:2 вдома над «Гірником-Спорт»), то «Інгулець» не знає перемог уже три тури поспіль.

Маючи дев'ять очок і посідаючи 16-е місце, петрівська команда ризикує залишитися в малоприємній компанії аутсайдерів. Тож у господарів (попри навіть дискваліфікацію креативного хавбека Панасенка) не буде іншого завдання, окрім як вигравати.

«Скала» знаходиться лише на два місця вище, в її активі на 5 очок більше. Стрияни, як і петрівці, є новачками першої ліги, тому також будуть грати у цьому матчі на очки.


16 жовтня 2016 рік. 15:00. м.Суми. Стадіон «Ювілейний».

«Суми» - «Гірник-Спорт»

Арбітр – Сергій Скрипак (Київська область)

Дискваліфіковані: немає - немає

Протистояння давніх знайомих ще з часу навчання під керівництвом легендарного Олександра Шпакова у школі "Динамо" на Нивках  - Кикотя та Жабченка ознаменує собою матч двох команд із нижньої частини турнірної таблиці. «Суми» та «Гірник-Спорт» і минулого сезону були під загрозою, та й нині не можуть бути задоволеними своїм становищем.

Щоправда, сумчани ожили під керівництвом нового головного тренера. У чотирьох матчах при Кикотю ПФК «Суми» взяли сім очок – майже стільки ж, як у попередніх дев’яти турах. Минулого тижня «синьо-білі» вразили виїзною перемогою в Черкасах, що дозволило їм закріпитися на 13-му місці.

«Гірник-Спорт» програв два останніх матчі, утім, у гостей є певний козир. Річ у тім, що горішньоплавненці значно впевненіше грають якраз на чужих полях (вісім очок із дев'яти взято на виїздах).


16 жовтня 2016 рік. 17:00. м.Миколаїв. Центральний міський стадіон

«Миколаїв» - «Верес»

Арбітр – Володимир Новохатній (Київ)

Дискваліфіковані: Сартина – немає

«Миколаїв» грав посеред тижня, зазнавши крупної поразки від охтирців на своєму полі в перенесеному матчі 10-го туру. Будучи особливо невдоволеними цим ігровим відрізком, «корабели» не знають перемог уже чотири матчі поспіль.

А тут в гості їде друга команда першості – «Верес», натхненний героїчною вольовою перемогою над «Іллічівцем». Рівняни не знають поразок уже дев'ять турів поспіль. В гостях вони не поступаються ще з літа (три нульові нічиї та ураганна перемога в Горішніх Плавнях з рахунком 6:1).

Протистояння двох відомих галицьких форвардів Забранського та Мазяра, нині – вже тренерів, буде особливо цікавим, як і той факт, що проти гостей у складі миколаївців можуть зіграти екс-вересівці Пінчук та Лакуста, які ще недавно вигравали срібні медалі другої ліги у складі рівнян.


17 жовтня 2016 рік. 18:00. м.Охтирка. Стадіон «Нафтовик».

«Нафтовик-Укрнафта» - «Буковина»

Арбітр – Олександр Дєдов (Житомир)

Дискваліфіковані: немає - немає

«Нафтовик-Укрнафта» видає дуже хороший сезон, впевнено просуваючись і в чемпіонаті, і в кубку. Прикру поразку в Харкові (0:1 від «Геліоса») охтирці компенсували впевненою перемогою в Миколаєві в перенесеному матчі 10-го туру.

Що стосується буковинців, то вони вдома обіграли тих-таки «корабелів» у минулому 13-му турі. Уже кілька тижнів поспіль на їхні ворота призначаються пенальті, але навіть такі суворі виклики не заважають команді набирати очки (2:0 над миколаївцями). Цікаво, що команда Шищенка досить впевнено виступає в гостях, набравши там навіть більше очок, ніж удома.

Тож охтирці спробують закріпитися на шостому місці, а то й зробити крок-другий вгору, а ось чернівчани у випадку поразки можуть обвалитися зі свого 11-го місця, тож також спробують зіграти на перемогу.

 

 

Прес-служба ПФЛ

Фото: офіційна сторінка Facebook ФК Полтава, офіційні сайти ФК "Скала", ФК "Черкаський Дніпро", ФК "Гірник-Спорт", офіційна сторінка Facebook ФК "Десна"

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору