Новини змагань

Молоді бомбардири другої ліги

11:13, 18 серпня 2016

Аналізуємо виступи молодих футболістів у четвертому турі другої ліги

 

Продуктивним для футболістів 1995—1999 років народження виявився 4-й тур чемпіонату України у другій лізі — голами відзначилися одразу вісім гравців. А ще у цей ігровий день було встановлено новий рекорд сезону за кількістю молоді, що виходила на поле — 90 чоловік. У попередніх трьох турах цей показник складав 86, 83 та знову 86 хлопців відповідно.

 

Але ми повернемося до бомбардирів. Дублем у воротах "Арсенала-Київщини" відзначився 18-річний Євгеній Білоконь ("Іллічівець-2"), який потрапив до Маріуполя з Полтави транзитом через Дніпро, ще один гол забив 18-річний вихованець власної системи підготовки В’ячеслав Калінін.

У цьому ж матчі, але вже у складі "Арсенала-Київщини", два м’ячі на свій рахунок записали 19-річний Валерій Желюк та 18-річний Артем Сьомка. Перший — вихованець BRW-ВІК з Володимира-Волинського, другий проходив навчання у "Арсеналі" з Білої Церкви, а один сезон відіграв саме за "Іллічівець", якому зараз віддячив голом.

Вдруге у цьому сезоні забив 21-річний Дмитро Ходарченко (Нікополь-НПГУ), вперше — 20-річний Вадим Петров (Металург) та 19-річні Владислав Вакулінський (Нікополь-НПГУ) і Даніїл Моісєєв (Енергія).

Про Ходарченка ми вже розповідали — це вихованець донецького "Металурга", який потім опинився у Макіїввугіллі, з яким після початку війни на Донбасі мігрував до Нікополя. Вакулінський — зі школи Ковеля, трохи побув у школі "Волині", на професіональному рівні пробував свої сили у "Олімпіку". Петров — вихованець запорізького клубу, який повернувся в "Металург" після спроби заграти у "Динамо" та "Говерлі". А Моісєєв виховав київський "Атлет". Після цього він побував у Зорі, пограв за "Локомотив" (Кролевець) у чемпіонаті Сумської області та за "Барсу".

Молоді таланти України (U-21). Сезон 26. 2 ліга. 4 тур

Сухими матчами у 4-му турі можуть пишатися 20-річні Вадим Дмитроченко ("Суднобудівник") та Богдан Петриченко ("Нікополь-НПГУ").

Юні таланти України (U-19). Сезон 26. 2 ліга. 4 тур

Ще 13 футболістів провели перші матчі у цьому сезоні за свої команди. Це 21-річні Денис Бондаренко ("Мир") і Євген Малик ("Кристал"), 20-річні Артур Комар, Василь Француз (обидва — "Тепловик") і Василь Штандер ("Іллічівець-2"), 19-річні Віталій Заторський ("Нива"), Олександр Пєтухов (Металург), Роман Прошак ("Тепловик"), Михайло Ряшко і Владислав Савін (обидва — "Іллічівець-2"), 18-річний Костянтин Гончаренко ("Балкани"), 17-річний Андрій Богославський та 16-річний Ігор Кльоц (обидва — "Поділля").

Три гравці вперше потрапили до протоколу матчу в цьому сезоні — 20-річний Олег Панасюк ("Рух"), 17-річний Максим Сумцов ("Нікополь-НПГУ") та 16-річний Владислав Ляшевський ("Суднобудівник").

 

Прес-служба ПФЛ за матеріалами премії Золотий талант України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору