Новини змагань

Друга ліга. Герой четвертого туру. Євген Білоконь

12:24, 17 серпня 2016

Євген Білоконь - Герой четвертого туру в другій лізі

 

Маріупольський "Іллічівець-2" лише у четвертому турі в рідних стінах здобув дебютні очки на професіональному рівні, а головним творцем перемоги став 18-річний півзахисник господарів Євген Білоконь. Він був одним з найактивніших в атаці своєї команди, неабияк пошарпав редути більш старших та досвідчених опонентів. Його два голи стали квінтесенцією подій на полі за участю атакуючого півзахисника, а третій гол завадила забити поперечка воріт "Арсеналу-Київщини". Активні дії футболіста дозволили маріупольцям здобути першу перемогу 4:2, а прес-служба ПФЛ спільно зі Sport Arena визнали Євгена Білоконя Героєм четвертого туру в Другій лізі.

- Це дуже приємно. Але ж грала вся команда, я ж не один на полі. Все залежить лише від партнерів, одна людина не грає у футбол, - подякував футболіст за визнання.

- Як загалом створювалась команда "Іллічівець-2"?

- Мені зателефонував Олександр Волков, який працював свого часу з командою U-19, запросив на збори. Тут вже були хлопці з тієї команди, до них додалися новачки. Пройшли збори, підписав контракт і стартували у Другій лізі.

- Але старт виявився не надто вдалим. У чому причина?

- Друга ліга ­ це геть не турнір для 19-річних, де ми раніше грали. Це дорослий футбол іншого рівня. Та й стартувати нам довелося, мабуть, з однією з найсильніших команд змагань, якщо не найсильнішою ­ вінниківським "Рухом" (0:6). Такого початку нікому не побажаєш.

- Перемога у Кубку напередодні зустрічі з "Арсеналом-Київщина" додала крил, можна сказати?

- З цим не посперечаєшся. Практично всі футболісти у цьому змаганні грали вперше. Вважаю, що ми виступили достойно, зуміли забити в додатковий час. Ця перемога додасть нам впевненості у власних силах, було дуже непросто. Думаю, тепер все піде своєю чергою.

- На матч з Білою Церквою налаштовувались як на шанс зачепитися, нарешті, за очки в чемпіонаті?

- На кожну гру налаштовуємося серйозно, незважаючи на ім'я суперника. Ну а після Кубку настрій зашкалював, ми дуже хотіли здобути ще одну перемогу. Звісно, знали, що "Арсенал-Київщина" зараз не в найкращій формі, але тим небезпечніше суперник

- Ви пропустили швидкий м'яч. Він допоміг вам певною мірою в результаті здобути перемогу?

- Можливо. Чесно кажучи, ми розуміли, що вся гра ще попереду і все в наших руках. Так воно і вийшло, ми продовжували виконувати настанову тренера і це принесло результат.

- Після розіграшу стандарту вам таки вдалося забити вперше на професіональному рівні. Награєте на тренуваннях такі комбінації зі стандартів?

- Такі, як у випадку з голом, особливо не награємо. Пройшла передача з кутового, я відірвався від захисника і опинився першим на м'ячі, зумів замкнути пас. Десь мені пощастило, що захисники не встигли за мною. Але цей гол нам дуже допоміг, він відбувся через десять хвилин після пропущеного. Напевно, вже тоді я зрозумів, що без очок ми не залишимося.

- Потім був Ваш удар у поперечку...

- Пройшло вкидання з аута, я обіграв опонента і пробив. Думав, що м'яч у же в воротах, але поперечка врятувала.

- Як ви забивали четвертий гол, який зняв всі питання про переможця?

- Третій гол уже додав нам оптимізму, добре, що зуміли забити четвертий, який дозволив нам зітхнути з полегшенням. Крайній нападник змістився в центр, я відкрився, отримав передачу. Побачив, що воротар далеко вийшов з воріт, підсік м'яч і все вийшло, як задумав. На прийняття рішення було менше секунди часу і я задоволений, що прийняв правильне рішення.

- Щось запозичилося від тієї команди дев'ятнадцятирічних чи "Іллічівець-2" ­ кардинально новий проект? Чи довелося вам перебудовуватися тактично у порівнянні з тією командою U-19, де грали?

- Всі рішення щодо тактичного розміщення приймає головний тренер залежно від суперника і того, де граємо. Під першу команду не підлаштовуємося, часто граємо за тактичною схемою 4-1-4-1. Жодного разу не грали з перших хвилин у два нападники, але схема може змінюватися впродовж гри, як це було проти "Арсеналу-Київщина".

- Що можете сказати про наставника команди Олександра Волкова?

- Його тренерські та людські якості не піддаються сумнівам, він для нас авторитет і педагог. Олександр Миколайович вміє працювати з молодими футболістами, об'єднати нас єдиною ідеєю і створити гарну атмосферу в команді.

- Яка головна задача "Іллічівця-2" у структурі маріупольського клубу?

- Особливих завдань перед нами немає. "Іллічівець" відомий своєю кузнею кадрів, тому наше завдання ­ рости й прогресувати, аби потрапити до першої команди, набиратися досвіду. Коли ігри з першою командою не збігаються, то на наших матчах Другої ліги присутній Олександр Севідов. Ось у матчі на Кубок ми вже дебютували в першій команді. Думаю, потроху нас будуть підпускати до матчів за них, щоб ми відчували інший рівень гри.

Бліц:

Я народився у Полтаві

Вихованець кількох клубів, але випускник ФК "Іллічівець"

Мій перший тренер ­ Моргун Олег Анатолійович

У європейських чемпіонатах вболіваю за «Реал»

Стежу за кар'єрою гравців Кріштіану Роналду, Мессі

Моя футбольна мрія ­ стати хорошим футболістом

 

Анастасія Гудзь, прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер  ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору