Новини ліги

XXV Конференція ПФЛ. Все про засідання

08:37, 24 червня 2016

У Будинку футболу відбулася Конференція ПФЛ. Всі подробиці в спеціальному репортажі pfl.ua 

 


16:20. На сьогоднішній Конференції ПФЛ озвучено чимало дуже важливих рішень. Одне із них стосується Кубка України. Раніше були нарікання з боку багатьох клубів ПФЛ, що при двохматчевій схемі у них мало шансів на сенсації у боротьбі з представниками вищого дивізіону. Ті також були не в захваті від необхідності грати дві зустрічі, звертаючи увагу на те, що часто у парі все вирішувалося ще після першої гри.


Наразі вирішено проводити лише по одній зустрічі, як це було в попередніх сезонах до реформи. Саме тоді, нагадаємо, відбулися найвищі досягнення клубів нижчих ліг - коли друголіговий черкаський "Славутич" дістався півфіналу Кубка України сезону 2013/2014, й туди ж пробивалися представники першої ліги у попередніх розіграшах.

16:12. Конференцію завершено! Вона тривала більш як пять годин, була дуже гарячою, демократичною і ухвалила низку важливих, а подекуди, історичних питань. Дякуємо за увагу!

16:08. Переходим до питання про затвердження штатного розкладу ПФЛ, яке було ухвалено одноголосно.

16:02. Кошторис затвердили, його подробиці окремим матеріалом.

15:50. Переходимо до питання затвердження кошторису надходжень та витрат ПФЛ на сезон 2016/17.

15:44. Ухвалено рішення визнати ТОВ Ліга-Футбол маркетинговим партнером ПФЛ, план дій з реалізації стратегії розвитку затвердити.

15:15. Питання маркетингу. Доповідач - маркетинг-менеджер Світлана Рибакова.

15:10. Переходимо до пункту порядку денного: Про затвердження плану-календаря Всеукраїнських змагань з футболу серед команд клубів ПФЛ сезону 2016/17. Пропозиція така - Кубок стартує 20 липня, чемпіонат - 24 липня. Весняна частина стартує 25 березня, сезон завершується - 27 травня. Ухвалено!

 

14:55. Обговорюється питання щодо кількості замін у матчах змагань ПФЛ. Віктор Дердо (на фото) нагадав, що Правилами гри ФІФА передбачається лише три заміни, але рішення за Конференцією ПФЛ. У підсумку ухвалено рішення заміни проводити за формулою чотири в першій і п'ять - у другій лігах. Знову ж все залежить від Виконкому ФФУ.

14:50. Всі етапи Кубку пропонується проводити з одного матчу. Пропонується проводити передматчеву нараду за чотири години до початку матчу - за участю обох клубних офіцерів безпеки, представників команд, представників МНС, представник Нацполіції, наглядач арбітражу та 4-й арбітр.

14:45. Сергій Макаров інформує щодо пілотного проекту змагань U-19, в якому, до речі, бере участь команда "Скали", а з нового сезону ще й "Арсенал-Київ". А точніше, йдеться про те, що футболіст-професіонал на підставі чинного контракту і зареєстрований за один клуб-учасник змагань U-19 має право бути заявлений за іншу команду цього клубу-учасника ПФЛ.

14:30. Як виняток через наявність об'єктивних причин, пропонується дати дозвіл на проведення матчів першої ліги останніх двох турів (два кінцевих осінньої частини сезону, два кінцевих весняної) на штучних полях.

14:25. У нас все ще триває обговорення питання щодо нової редакції Регламенту.

14:17. З нового сезону ПФЛ буде особисто призначати дати і навіть час матчів не пізніше ніж за 12 діб, але за узгодженням з клубом, що пов'язано з передачею телеправ. Це також поки проект до голосування Конференції.

14:15. ПФЛ пропонує ввести перехідний Кубок для першої та другої ліг окремо. Пропонується передати клубам першої ліги права на трансляцію матчів у мережі та на ТВ.Зараз за регламентом - обовязкова трансляція матчів першої ліги, післязатвердження питання про єдиний пул - ця ноша ляже на плечі ПФЛ.

14:10. Переходимо до розгляду наступного пункту порядку денного: Про затвердження Регламенту Всеукраїнських змагань з футболу серед команд клубів ПФЛ сезону 2016/17.

14:05. Ухвалено важливе рішення щодо другої ліги: з нового сезону у другій лізі не має бути більш як 18 команд. Приблизний склад як на фото нижче. Наголошуємо - зміни будемо внесено лише після відповідного рішення Виконкому ФФУ.

14:00. Приблизно так. Питання щодо атестату для "Суднобудівника" та "Тепловика" має вирішитися до кінця червня.

13:55. Таки "Тернопіль" залишився в першій лізі, за який більшістю голосів віддали перевагу над "Реал-Фармою".

13:45. Після голосування ухвалено таке рішення: у першій лізі з нового сезону розпочне 18 команд. Але це рішення має ухвалити Виконком ФФУ. До першої ліги заходить "Буковина", "Скала" і "Арсенал-Київ". Розглядається питання щодо ФК "Тернопіль".

13:43. У нас все ще тримає обговорення питання щодо кількісного складу першої ліги. Очікуйте новин.

13:23. Стосовно другої ліги Сергій Макаров пропонує повернутися до розгляду питання стосовно розділення другої ліги за географічним принципом. Він підтвердив інформацію про те, що Виконком ФФУ готує опитування у факсовому режимі про допуск до атестації ФК Львів та ФК Ужгород.

13:20. Повертаємося до розгляду складу учасників першої ліги: Питання №5 Про затвердження складу учасників та формату проведення Чемпіонатів України з футболу серед команд клубів першої та другої ліг сезону 2016/17. Зараз про все дізнаємося.

13:10 Миколаїв, Полтава і Буковина не отримали атестати до  усунення всіх недоліків. Всі інші клуби отримали право виступати в змаганнях ПФЛ.

13:05. У питанні Про отримання клубами членства в ПФЛ, а також вихід та виключення клубів зі складу ПФЛ. Атестати ФФУ отримують Жемчужина, Балкани, Металург-Запоріжжя, Нива-В, Поділля. Після вердикту атестаційного комітету, надання відповідного пакету паперів та виїзду на місце для ощнайомлення з інраструктури можуть бути допущені до змагань "Тепловик" та "Суднобудівник".ФК Луцьк знявся з участі в процесі атестації.

 

13:00. Переходимо до затвердження Статуту в новій редакції ПФЛ. Юлія Гречко серед доповідачів.

 

12:55. Звіт аудиторської компанії затверджено та кошторис на наступний сезон. 

12:50. Переходимо до розгляду другого питання порядку денного: Звіт аудиторської компанії про фінансово-господарську діяльність ПФЛ за період з 01.07.2015 по 31.05.2016 рік.

12:45. Переше питання порядку денного розглянуто. Було нагороджено лауреатів Всеукраїнських змагань з футболу серед команд клубів першої та другої ліг сезону 2015/16 та номінантів серед кращих прес-служб клубів ПФЛ.

12:20. Президент ПФЛ підтримав ініціативу запросити відповідну людину з правоохоронних органів, але учасники Конференці вирішили непоспішати. Президент "Інгульця" пан Поворознюк зазначив, що питання можна вирішити за допомогою детектора брехні. "Я особисто в клубі регулярно ним користуюся, щоб уникнути подібних питань з "незрозумілими" матчами", - підкреслив Олександр Григорович.

12:15. Директор "Оболоні-Бровар" пан Резніченко закликав колег не витрачати кошти на "позафутбольні" справи, за його словами кілька останніх турів весняної частини було перетворено у справжній фарс. Він запрпонував створити  ПФЛ відповідний орган, який тісно співпрацював би з Комітетом з етики і чесної гри ФФУ.

12:07. Голова Асоціації футболістів-професіоналів України Ігор Гатауллін подякував ПФЛ за плідну роботу і зазначив, що наша організація є однією з тих, хто тісно співпрацює у рамках міжгалузевої угоди у рамках захисту прав футболістів.

11:57. Голова Комітету з питань стадіонів та безпеки проведення змагань Іван Федоренко зазначив, що вхід на стадіон не може бути безкоштовним. Іван Никифорович просить клуби поставитися до підготовки інфраструктури належним чином.

11:54. Президент ПФЛ зкликав клуби, які щось знають про матчі з фіксованим результатом або договірні - обов'язково треба повідомляти. У іншому випадку, важливо не заявляти в пресі чи де-інде безпідставно про це. Перший віце-президент ФФУ Олександр Бандурко запропонував прямо зараз сказати про подібні негативні випадки.

11:53. У Атестаційної комісії ФФУ є питання відразу до 14 чинних клубів Ліги, а також до кількох потенційних новачків. І це дійсно проблема.

11:50. ПФЛ отримує 6 новачків та дві "двієчки", як ми й повідомляли. Тобто, точно буде 8 нових команд, а ще виконком ФФУ дав шанс пройти атестацію ще трьом клубам - один із них відмовився, але ще два продовжують і присутні тут (Суднобудівник Миколаїв та Тепловик Івано-Франківськ.

11:47. Обговорюється питання щодо команд, які увійдуть до першої ліги, президент ПФЛ повідомив прикру новину, підтвердивши припинення участі в першій лізі Динамо-2 (Київ) та Гірника (Кривий Ріг). ПФЛ пропонує залишити "Тернопіль" та увести "Буковину". Після невеликих дебатів було ухвалено перенести розгляд цього питання у подяку денному №5, коли затверджуватиметься склад учасників. "У делегатів саме буде час, доки дістанемося цього питання, обдумати його", - зазначив Макаров.

11:45. У нас триває гаряче обговорення першого питання:

1. Про затвердження підсумків проведення Всеукраїнських змагань з футболу серед команд клубів ПФЛ та нагородження лауреатів сезону 2015/16.

11:30. Президент ПФЛ Сергій Макаров підбиває підсумки сезону. Розгорнутий матеріал підсумків сезонів очіікуйте вже завтра на офіційному сайті. Приємно, що змагання першої ліги сезону 2015/16 переглянуло більш як півмільона глядачів.

 

11:15. Триває робота лічильної та мандатної комісій.

11:00. Ми починаємо засідання.

10:55. Приїхали з Чернівців батьки Сергія Панасюка та його дружина Олександра. Нагадаємо, сьогодні  буде вручено першу премію відомого спортивного журналіста Сергія ПАНАСЮКА.

10:30. У нас все готове до нагородження кращих прес-служб.

10:30. Одне з важливих питань Конференції стосуватиметься об'єднаного телепулу команд-учасниць першої ліги. Його обговорення також очікується гарячим.

10:20. Зала Будинку футболу потихеньку наповнюється учасниками Конференції.

10:10. Починається реєстрація.



10:05. Руслан Забранський та Артур Валерко.

10:00. Починаючи з нового сезону вперше в історії ПФЛ переможці першої та другої Ліг боротимуться за перехідний кубок. Але для цього сьогодні потрібне відповідне рішення Конференції.

09:40. Цікаво, що матчі Кубка України на всіх трьох попередніх етапах складатимуться з одного матчу.

09:30. У нас уже приїхали перші учасники засідання: директори "Арсеналу-Київ", "Скали" та "Енергії".

09:05. Порядок денний засідання за цим посиланням.

09:00. Сьогодні, 24 червня, у конференц-залі  Будинку футболу відбудеться XXV чергова Конференція ПФЛ України. Делегати мають затвердити підсумки минулого сезону, приймуть нових членів до гостинної родини ПФЛ, назвуть дати старту нового сезону у першій та другій лігах.

Серед іншого, планується чимало цікаво нововведень, покликаних  урізноманітнити та зробити змагання Ліги цікавішими, видовищнішими та з більш закрученою інтригою.

Офіційний сайт ПФЛ проведе пряму текстову трансляцію до, під час та після цього стратегічно важливої для низових ліг засідання. Не забувайте оновлювати сторінку за допомогою F5. Ми починаємо!




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору