Новини ліги

ПФЛ відзначає клуби і футбольних особистостей

13:07, 23 червня 2016

ПФЛ України називає лауреатів Всеукраїнських змагань з футболу серед команд клубів першої та другої ліг сезону 2015/16

 

Традиційне опитування серед клубів-учасників змагань ПФЛ назвало найкращих тренера та футболіста першої та другої ліг, а за підсумками статистичних підрахунків визначилися найкращі бомбардири та команди-переможниці конкурсу «Чесна гра» в обох дивізіонах.

Лауреати Всеукраїнських змагань з футболу серед команд клубів першої ліги сезону 2015 – 2016 років


 

Кращий тренер

Лавриненко Сергій Дмитрович

ФК «Зірка» (Кіровоград)

1-е місце у першій лізі, 30: +20=5–5; 49:22 (+27); 65 очок

 

Сергій Лавриненко грав за «Зірку» у якості захисника, виступавши також за «Сіріус» (Жовті Води), «Металург» (Запоріжжя), СК «Миколаїв» та «Олімпію-ФК-АЕС» (Південноукраїнськ). У складі кіровоградської команди провів 200 офіційних матчів (1 гол), там же розпочав тренерську кар’єру, працювавши в КДЮСШ №2 м.Кіровоград та клубній академії «Зірки».

Очоливши кіровоградську команду в листопаді 2014 року, поступово стабілізував результати «Зірки» й за підсумками сезону 2015/2016 допоміг їй реалізувати велику мрію – вивів у Прем’єр-лігу.


 Кращий футболіст та кращий бомбардир

Фаворов Артем Володимирович

ФК «Оболонь-Бровар» (Київ)

28 матчів, 16 голів

Артем Фаворов пройшов чудову фахову київського «Динамо», однак, у якийсь момент залишившись без клубу, знайшов себе саме в «Оболоні-Бровар». Звідси він викликався у молодіжну збірну України й регулярно потрапляв у списки найперспективніших гравців першої та другої ліг.

Минулий сезон – напевно, найуспішніший у кар’єрі 22-річного атакувального напівоборонця. Він став найкращим бомбардиром першої ліги, був справжнім лідером оболонців та допоміг команді відразу після виходу в першу лігу завоювати бронзові медалі.


 Команда-переможець конкурсу «Чесна гра»

ФК «Зірка» (Кіровоград)

51 попередження і жодного вилучення у сезоні першої ліги



 Лауреати Всеукраїнських змагань з футболу серед команд клубів другої ліги сезону 2015 – 2016 років

 Кращий тренер

Костишин Руслан Володимирович

ФК «Колос» (Ковалівка)

Руслан Костишин – шанований в українському футболі напівоборонець. За два десятиліття професіональної кар’єри він встиг пограти за «Адвіс»/«Поділля» (Хмельницький), ЦСКА/«Арсенал» (Київ), «Дніпро» (Дніпропетровськ), «Кривбас» (Кривий Ріг) та «Нафтовик-Укрнафту» (Охтирка).

Завершивши професіональну кар’єру, підтримував спортивну форму в провідному аматорському колективі Київської області – ковалівському «Колосі». Так вийшло, що саме тут Руслан Володимирович розпочав і тренерську кар’єру. Привівши команду до бронзових медалей чемпіонату України серед аматорів, перемог у чемпіонаті, кубку та суперкубку Київщини, Костишин допоміг «Колосу» успішно адаптуватися й до професіонального футболу.

Амбітний колектив із села Ковалівка Васильківського району Київської області став чемпіоном другої ліги в дебютному ж сезоні й нині готується до першолігової прем’єри.



 Кращий футболіст та кращий бомбардир

Бондаренко Олександр Ігорович

ФК «Колос» (Ковалівка)

24 матчі, 20 голів

Олександр Бондаренко є вихованцем столичної «Оболоні», встиг побувати в оренді в вінницькій «Ниві», а після розпаду київського клубу виступав на аматорському рівні й за кордоном. Утім, можна сказати, що саме «Колос» став його командою. Тут Бондаренко повною мірою розвинув свій бомбардирський талант і через кілька років відсутності на професіональному рівні став найкращим бомбардиром та чемпіоном другої ліги.


 Команда-переможець конкурсу «Чесна гра»

ФК «Мир» (Горностаївка)

45 попереджень і 4 вилучення у сезоні другої ліги

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України

 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору