Новини ліги

Друга ліга. Герой 25-го туру. Ярослав Захаревич

12:41, 31 травня 2016

Півзахисника ФК "Арсенала-Київщина" Ярослава Захаревича визнано Героєм 25-го туру

25-й тур у другій лізі ознаменувався бенефісом півзахисника білоцерківського «Арсеналу-Київщина» Ярослава Захаревича. Досвідчений крайній хавбек відзначився покером, а ще один гол влетів у ворота збентеженої сумської «Барси» після його потужного удару і рикошету від захисника гостей Сіробаби. Використавши всі свої шанси на полі, білоцерківець зробив свій перший покер в кар'єрі.

«Переконаний, що Ярославу було приємно забити чотири рази у матчі проти «Барси», — упевнений партнер по команді Володимир Шваб. — Я бачив, що для нього мають значення ці голи, і він був задоволений такою результативністю».

Цікаво, що в обох таймах Захаревич забивав по два рази. За всю кар'єру півзахисник лише раз відзначився хет-триком, забивши ще на юнацькому рівні у складі київського «Арсеналу», який став для нього рідним. Можна згадати два поспіль дубля за «Черкаський Дніпро» в «золотому» для цієї команди сезоні другої ліги. А в першому колі нинішнього сезону ще у складі «Ниви» його два голи принесли його команді у Тернополі перемогу над першолігової «Десною». До речі, були в кар'єрі корінного киянина і «Оболонь» з «Кривбасом», але все якось не заладилося у цих колективах.

У будь-якому випадку, амбіції Ярослава виросли далеко за межі другої ліги. Не виключено, що така гольова активність допоможе звернути на себе увагу селекціонерів клубів вище рівня другої ліги. «Голи голами. Інша справа — його амбіції. Переконаний, Ярослав хоче забивати голи у прем'єр-лізі, він цілком виріс до цього рівня своєю грою. І я йому бажаю незабаром втілити свої бажання в життя», — упевнений Шваб.


Зрозуміло, що нинішня «Барса», укомплектована виключно молодими футболістами і залишилася практично без фінансової підтримки, не найсильніший суперник. Але в будь-якому випадку, у другій лізі нікому проти цієї команди легко не було. «Перемога була заслуженою, і це не викликає сумнівів, — зазначив Володимир Шваб. — Ми дуже добре зіграли в атаці і повинні були забити більше. Дякую Ярославу за його результативність, він дійсно був кращий на полі».

«Я вважаю, у нас зараз хороший підбір гравців. Якби починали чемпіонат цією командою, точно були б в середині турнірної таблиці. А два-три футболісти рівня Захаревича допомогли б нам підвищитися в класі», — резюмував Шваб.

На думку гендиректора «Арсеналу-Київщина» Олександра Синьоокого, цей гравець є дуже важливим футболістом команди. «Ми робимо ставку на молодих футболістів, тому футболісти рівня Захаревича є досить важливими для нас в плані досвіду, знань і рівняння на нього з боку молоді. Він крайній півзахисник, а у весняній частині сезону, так уже склалося, що ми робимо ставки саме на фланги. Ярослав на цій позиції і багато забиває, і віддає достатньо націлених передач», — вважає Олександр Вікторович.

За словами Синьоокого, гра білоцерківців з приходом Захаревича пожвавилася і засяяла новими яскравими фарбами. «Жодних сумнівів, що він – дуже важливий для нас гравець. У нас існує домовленість, що Ярослав гратиме до кінця сезону. Що буде далі, ми обговоримо за круглим столом. Зрозуміло, що ми б хотіли, аби він залишився у нас. Але при цьому розуміємо, що футболіст хоче і повинен рости. Не завжди наші бажання збігаються з можливостями».

«Мені здається, що Ярославу треба набратися терпіння. У нього все складається в кар’єрі не так, як він на це заслуговує. Так було в київському «Арсеналі», де він пограв на найвищому рівні, пробувався в «Олександрії»... У нього є все для того, щоб стати гравцем топ-рівня. За умови більшої вимогливості до себе, витримці він обов’язково досягне своєї мети і гратиме у змаганнях найвищого рівня. Адже помітно, що він давно переріс рівень першої і другої ліги», — упевнений Синьоокий.

До речі, сам Захаревич виявився напрочуд скромним гравцем, який відмовився від інтерв'ю в якості Героя туру. «Я нічого особливого не зробив», — висловив він однією фразою, і, вибачившись, запропонував поговорити по закінченню сезону. Чекатимемо!

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України

Фото: прес-служба ФК "Арсенал-Київщина"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору