Новини ліги

Перша ліга. Герой 21-го туру. Констянтин Коваленко

18:51, 11 квітня 2016

ПФЛ України називає героя 21-го туру у першій лізі


Матч 21-го туру, в якому «Оболонь-Бровар» у Києві приймала «Черкаський Дніпро» мав статус медального. Обидва лідери першої ліги напередодні посідали другу позицію, маючи в активі однакову кількість очок, тому результат матчу мав важливе значення в подальшій турнірній стратегії колективів. Тому єдиний гол центрбека «пивоварів» Констянтина Коваленка в компенсований час матчу дозволив здобути перемогу в принциповому матчі, особливо, якщо врахувати розгромну перемогу дніпрян (4:0) в першому колі в Черкасах.

Читайте також: Герой 19-го туру. Перша ліга. Марат Даудов.

Читайте також: Герой 20-го туру. Перша ліга. Артем Фаворов


До всього, Коваленку вдалося нейтралізувати форвардів гостей, зробити великий обсяг роботи на полі. Тому прес-служба ПФЛ України спільно з інформаційним партнером порталом Sport Arena визнала захисника гравцем 21-го туру.


- Драматичні розв'язки на останніх хвилинах – це один з найбільш цікавих елементів у футболі, - сказав в інтерв'ю прес-службі ПФЛ захисник. - Дякую за високу оцінку, мені дуже приємно.


- Матч з «Черкаським Дніпром» мав величезне значення для вас ще й у розрізі матчу першого кола. Готувалися до цієї гри якось особливо?
- У грі першого кола дніпрян неможливо було зупинити. Зараз же вболівальники дуже просили нас гідно відповісти черкащанам і грати на перемогу. Так виходить, що в останні роки «Оболонь-Бровар» і «Черкаський Дніпро» часто грають між собою, і кожна така гра стає більш принциповою, ніж  попередня. У той же час, тренер провів з нами велику психологічну роботу, завдяки чому ми могли думати тільки про футбол, а не про передматчеві розклади.


- Той факт, що Батальський та Качур рідко добиралися до м'яча - у цьому ваша велика заслуга. Ви отримали завдання тренерського штабу приділяти особливу увагу цим гравцям?
- Ці нападники дуже небезпечні, вони завжди націлені на ворота суперника, багато забивають. Тренер підказав нашій лінії захисту спеціальну тактику проти них, і вона спрацювала.


- Ви давно славитеся вмінням підключатися до стандартів. Багато забили таким чином вирішальних і важливих м'ячів?
- Менше, ніж хотілося б. Однак, іноді партнери знаходять мене в штрафному майданчику передачею і можна забити гол. Раніше я грав у півзахисті, ближче до чужих воріт, там більше можливостей для їх взяття. Для захисника ж стандарти – це практично єдиний шанс атакувати.


- Комбінація з забитим голом награна?

- Тарас Пінчук вміє робити гарні навіси з флангу, а в епізоді з голом він ще й дивним чином обіграв суперника. Так склалося, що на одному з тренувань ми відпрацьовували подачі приблизно з цієї зони.

 
- Після голу на вас навалилася купа-мала. Здалося, що ви отримали пошкодження...
- Вдарився щелепою, але вийшов відносно сухим з води (посміхається).


- Не аналізували календар наступних матчів? Чи ви не дивитеся на суперників, а готуєтеся до кожної окремої гри?

- Ви маєте рацію. Зараз не та ситуація, коли аналіз календаря чимось допоможе. Краще зосередитися на футболі.



Бліц
Народився в Києві

Вихованець клубу «Оболонь-Бровар»

Перший тренер - Дмитро Миколайович Фетисов

У цьому сезоні вболіваю за «Сельту» і «Лестер». З гравців - за Уеса Моргана.
Моя футбольна мрія, щоб «Оболонь-Бровар» вигравала всі матчі

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційни партнер ПФЛ

Фото: прес-служба ФК "Оболонь-Бровар"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору