Новини ліги

Герой 19-го туру. Перша ліга. Марат Даудов.

07:20, 29 березня 2016

ПФЛ України називає героя 19-го туру у першій лізі

Новачкові криворізького «Гірника» Марату Даудову через травму не пощастило дограти навіть до кінця першого тайму матчу 19-го туру проти «Гірника-Спорт». Але це не завадило pfl.ua спільно з нашим партнером сайтом Sport Arena визнати півзахисника героєм тура. «Крайку» криворіжан знадобилося всього кілька хвилин, щоб практично самотужки витягнути гру проти своєї колишньої команди. Опинившись у ролі доганяючи вже на першій хвилині, коли комсомольчанин Яворський відкрив рахунок, уже на 16-й хвилині Даудов зрівняв рахунок, а на 20-й узяв безпосередню участь у другому голі своєї команди.

– Незважаючи на травму, враження від матчу тільки позитивні, – сказав Даудов у коментарі офіційному сайту Професіональної футбольної ліги України. – Тут все склалося: перша гра, дебютний гол і гольова передача. Та ще й проти колишньої команди. Трохи зіпсувала мій дебют за «Гірник» травма, але я сподіваюся якомога швидше відновитися і допомогти своїми діями на полі команді. Граючи проти колишніх одноклубників – Герасимца, Воронченка, Ломко, Волчкова, інколи здавалося, що я все ще в футболці «Гірника-Спорт». Правда, з першого дня звикся з думкою, що я вже граю за інший «Гірник». Хлопці прийняли мене доброзичливо, за що їм дуже дякую, вони допомогли мені адаптувався дуже швидко».

Ще взимку Даудов міг опинитися в чемпіонаті Білорусі, але в підсумку обрав «Гірник». «Варіант з Гірником з'явився після того, як я приїхав з Білорусі, де мені не дуже сподобалося. Агент сказав, що мною цікавляться у Кривому Розі, і я навіть не роздумував. Умови для розвитку тут хороші, тренувальний процес мені дуже імпонує і до всього – це команда з амбіціями для підвищення в класі».

 

Гол Даудова (на відео з 1:25) можна визнати одним із кращих у турі: після верхової передачі майже від середньої лінії поля півзахисник з меж штрафного майданчику у дотик поклав м’яча у ближній угол. «Ми граємо в атаці за схемою 4-3-3, і кожен з нашої трійки нападників під час атаки може виявитися в будь-якому місці на полі. Так вийшло, що в момент передачі Солдата я знаходився на місці Ситало і реалізував свій момент».

 

Одразу з появою в команді тренерський штаб призначив нашого героя виконуючим усіх стандартів з лівого флангу під зручну ліву ногу. «З лівого флангу стандарти і кутові за мною. Цього раз намагався подати м’яч сильно по дузі на лінію воротарського майданчика. І так вийшло, що в найкращій позиції для забитого м'яча опинився Баєнко, який і реалізував цю подачу».

 

«Особливо в команді нікого не знав, в тому числі і новачків. Перетиналися з ними хіба що тільки в іграх. Але попри все я, як і інші новачки, швидко влилися в колектив, зрозуміли вимоги головного тренера і вже стали єдиною командою. А ось команда Жабченко сильно змінилася, що видно було і по грі. Багато дебютантів у «Гірнику-Спорт», їм всім потрібно зігратися, сформувати дружний колектив. Думаю, у них все вийде, адже Ігор Валентинович не раз доводив, що він вміє працювати з молоддю і розкривати їх потенціал. Мої знання про стиль гри комсомольчан, напевно, не стали в нагоді, навіть не думав про це. Просто намагався робити все, щоб мій «Гірник» виграв цю гру і перервав свої невдалі виступи в гірницькому дербі», - підкреслив футболіст.

За словами Марата Даудова «Гірник» точно не відмовиться від прем’єр-ліги, якщо посяде одне із прохідних місць на фініші турнірної таблиці. «Завдання у команди єдине - вигравати кожну гру, і навряд чи ми будемо проти підсумкового першого місця і путівки до Прем’єр-ліги. Особисто перед собою ставлю завдання принести якомога більше користі і все зроблю для того, щоб Гірник по закінченню сезону перебував не нижче того місця, на якому зараз знаходиться».

Бліц:
• Я родом з Луганська
• Я вихованець луганської «Зорі», і це моя перша професіональна команда
• Мої перші тренери – Юрій Васильович Колесніков та Анатолій Миколайович Коршиков
• Вболіваю за «Реал» Мадрид
• Грав у «Зорі», алчевській «Сталі», харківському «Геліосі», охтирському «Нафтовику-Укрнафті», ПФК «Суми», «Гандзасарі» (Вірменія), «Гірнику-Спорт» Комсомольськ.
• Мрію зіграти у футболці збірної України і груповому раунді Ліги чемпіонів УЄФА

 Продовжуємо #Житифутболом

Прес-служба ПФЛ

Фото та відео - прес-служба ФК "Гірник"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору