Новини ліги

Антракт у розпалі: хто, де й коли? Друга ліга

10:56, 18 січня 2016

Пропонуємо до уваги любителів футболу інформацію про роботу клубів другої ліги під час зимового антракту

 

Читайте також: Антракт у розпалі: хто, де й коли? Перша ліга

«Зимовий чемпіон» другої ліги – ковалівський «Колос» – вийшов з відпустки 9 січня (до того гравці, звісно, підтримували форму за індивідуальним графіком). Команда працювала на звичній для себе базі – столичному стадіоні «Локомотив», а починаючи з 16-го січня стартувала на Меморіалі Олега Макарова (досить успішно – дві перемоги в двох стартових матчах). Графік лідерів досить щільний. Ковалівців кличуть на декілька інших заходів – тож і в лютому, ймовірно, вони будуть отримувати ігрову практику на зимових турнірах з представницьким складом учасників.

«Скала» збирається на клубній базі 20 січня. Серед планів – участь у Меморіалі Ернеста Юста, який стрийська команда, до слова, виграла минулого року.

Рівненський «Верес», котрий, нагадаємо, змінив тренерський штаб, розпочав роботу ще минулого року. Уже 6 грудня команда зібралася на Львівщині, працювала на тренувальній базі ФК «Карпати» в Брюховичах. Завершивши перший етап підготовки 19 грудня, рівняни отримали новорічну відпустку, зібравшись знову на тому ж місці вже 15 січня. Другий збір заплановано провести до 28 числа. Під час грудневих зборів підопічні Віктора Богатиря встигли провести два спаринги, обігравши місцеві молодіжно-аматорські колективи «Погонь» (2:1) та ФК «Львів» (3:0).

«Буковина» також почала роботу ще в грудні. 10 числа команда зібралася вдома, провела кілька спарингів, а 20 грудня розійшлася на Різдвяні канікули. Відновилася робота 11 січня. До кінця місяця чернівчани планують пропрацювати в рідному місті, а подальші плани ще не повідомлялися.

Раніше всіх розпочали підготовку до весняної частини сезону в «Інгульці». Тренерський штаб під керівництвом Едуарда Хаврова (на фото нижче) зібрав колектив 1 грудня на клубній тренувальній базі в селі Володимирівка, Петровського району, Кіровоградської області. Разом із гравцями першої команди до 10 грудня працювали також резервісти й потенційні новачки. Після грудневого селекційного збору «Інгулець» зібрався уже 11 січня. За час другого раунду підготовки команда запланувала зіграти два спаринги з одним із лідерів першої ліги – криворізьким «Гірником» (перший завершився внічию – 0:0, другий має відбутися 22 числа). На третій раунд (з 25 січня) є домовленість про контрольний матч з молодіжною командою «Олександрії».

«Реал Фарма» традиційно бере участь у зимовій першості Одеси відразу двома складами (перший матч відбувся ще 6 грудня). На даний момент обидві команди одеського клубу йдуть без втрат, вигравши свої матчі у сильних місцевих аматорських колективів.

Про плани «Кременя» – бронзового призера другої ліги минулого сезону. Команда має зібратися у другій половині січня (25 числа). Роботу розпочнуть вдома – клуб має в розпорядженні поле зі штучним газоном, а поблизу вистачає спаринг-партнерів. Стосовно зимових зборів й можливої участі в них в лютому-березні інформація буде пізніше.

«Арсенал-Київ» працює вдома. Перший збір пройшов з 16 по 26 грудня в Щасливому, другий розпочався 12 січня там же. Новий головний тренер команди, її колишній гравець Сергій Литовченко проводить велику селекційну роботу. На 15-25 лютого клуб ініціює свій власний турнір – «Arsenal CUP 2016».

Горностаївський «Мир» вихід з відпустки намітив на 21 січня. Команда має намір провести тижневий селекційний збір, працюватимуть на клубній базі в Новотроїцькому районі Херсонської області.

Наразі невизначеність із планами на зимовий антракт у херсонського «Кристала». Головний тренер команди Сергій Шевцов в інтерв’ю клубній прес-службі розповів, що через затримку з прийняттям програми розвитку футболу в Херсоні є ризик зірвати графік підготовки команди й не розпочати своєчасно збори.

У сумській «Барсі» повідомили, що команда має зібратися на початку лютого (початок роботи намічено на 8 число). До того часу мають визначитися й із планами на зимовий антракт. В основному, працюватимуть на власній базі – Футбольному центрі «Барса», де є поля з синтетичним покриттям, необхідні для роботи в холодну пору року. Також, імовірніше за все, візьмуть участь у маріупольському турнірі.

«Енергія» має зібратися 26 січня. Працюватимуть удома, втім, у планах – участь у масштабному турнірі в Дінпропетровській області. Наразі остаточно вирішується питання щодо нового головного тренера, відповідно, збори проводитиме уже він (як повідомили в клубі, скоріше за все йдеться про Олега Турського, котрий колись уже грав та входив до тренерського штабу новокаховців, а останнім часом працював у херсонському «Кристалі»).

На початок лютого запланували зібратися в «Арсеналі-Київщині». Тоді ж білоцерківці отримають нового головного тренера (попередній, Віталій Розгон, увійшов до тренерського штабу «Арсеналу-Київ»). Зібравшись у рідному місті, пристоличні «каноніри» визначаться з подальшими планами. Можлива участь в одному із зимових турнірів.

Нарешті, ФК «Нікополь-НПГУ» розпочне роботу 24 січня. Готувати команду, котра наразі посідає останнє місце, буде відомий у недавньому минулому півзахисник «Шахтаря», «Дніпра» та «Металіста» Сергій Валяєв, котрий нещодавно пройшов змістовні тренерські курси в столичному Центрі ліцензування. Друга клубна команда, сформована на основі вихованців Нікопольської ДЮСШ, уже в січні змагатиметься на Меморіалі Миколи Кудрицького, а вже у лютому основний склад візьме участь у престижному Кубку Придніпров’я, чинним переможцем котрого, до речі, є віце-чемпіон першої ліги, нинішній учасник Прем’єр-ліги – дніпродзержинська «Сталь».

Артур Валерко (Sport Arena), для pfl.ua.

Фото автора.




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору