Новини ліги

Антракт у розпалі: хто, де й коли? Перша ліга

13:01, 14 січня 2016

Пропонуємо до уваги любителів футболу інформацію про роботу клубів ПФЛ України під час зимового антракту

Розпочнемо з першолігових новин.

Готується до виходу з відпустки «Зірка». Кіровоградці розпочнуть підготовку 17 січня. Як повідомив керівник прес-служби клубу Юрій Ілючек, спершу команда працюватиме у рідному місті (на 30 число намічений спаринг з «Черкаським Дніпром», пізніше – з «Гірником» та молодіжною командою «Олександрії»), а з середини лютого – за кордоном, в Туреччині.

«Гірник» вийшов з відпустки вже у понеділок, 11 січня. Криворіжці – першими серед усіх учасників дивізіону у цьому році – встигли провести контрольний матч (з ФК «Олександрія» – 2:5).

«Черкаський Дніпро» початок підготовки намітив на 18 січня. Відомо, що першим спаринг-партнером у 2016 році для «річників» має стати лідер першої ліги – «Зірка», з якою черкасці за останній рік зіграли відразу декілька контрольних матчів.

«Геліос» встиг провести грудневий втягувальний цикл. Як повідомляє клубна прес-служба, основна підготовка розпочнеться уже 18 січня у Харкові, а з 17 лютого по 15 березня намічено провести спарені збори у Туреччині.

«Оболонь-Бровар» у відпустці до 30 січня. Серед планів – участь у Меморіалі Щанова та інтенсивні збори на клубній базі в Бучі.

Читайте також: Футбольні герої України: їх сліди в турнірах ПФЛ. Захисники

МФК «Миколаїв» має намір розпочати збори десь після 15 січня. Про більш детальні плани буде повідомлено додатково.

«Динамо-2» уже розпочало підготовку. Зібравшись у понеділок, 11 січня, на базі в Конча-Заспі, столичні футболісти втягуються в роботу й готуються до стартів на Меморіалі Олег Макарова. Ймовірно, що буде продовжена й іще одна традиція, коли під кінець зимового антракту команда відправляється на закордонні збори (як повідомляє прес-служба ФК «Динамо» з посиланням на старшого тренера Вадима Євтушенка, це питання наразі у стадії опрацювання).

«Іллічівець» вийде на перші збори 17 січня. Згідно з попередніми планами, в лютому команда відправиться на збори в Туреччину.

«Гірник-Спорт» планує зібратися на клубній базі 23 січня. Традиційно команда ефективно використовує можливості клубної інфраструктури й готується на власних якісних полях і майданчиках. У команди вже заплановано два контрольних матчі – 29 січня з «Гірником», а третього – проти «Черкаського Дніпра».

ФК «Полтава» після відпустки приступить до роботи 20 січня. Команда займатиметься на власній базі, причому проблем зі спарингами та ігровою практикою не буде – з 6 по 16 лютого клуб проводитиме власний турнір - Кубок Пожечевського.

Чернігівська «Десна» береться до роботи вже сьогодні, 14 січня. Перший етап підготовки команда проведе, беручи участь у Меморіалі Олега Макарова.

Охтирський «Нафтовик-Укрнафта» уже має домовленості про спаринги – на 26 січня з «Геліосом», на 30-те – з ПФК «Суми». З 6 по 16 лютого команда планує взяти участь в Кубку Пожечевського, який проводить оргкомітет ФК «Полтава».

У планах краматорського «Авангарду» почати підготовку у другій половині січня (23 січня). У Маріуполі команда збирається взяти участь в турнірі, який розпочнеться орієнтовно в середині лютого.

25 січня збирається ПФК «Суми». За попередньою інформацією, ця команда також має намір взяти участь в Кубку Пожечевського.

ФК «Тернопіль» у зверстаному плані підготовки початок призначив на 21 січня, розподіливши роботу на три двотижневі цикли. У планах – традиційний уже зимовий Кубок ректора ТНПУ, в якому беруть участь як представники основного складу, так і студентського та юнацьких.

«Нива» залишається у відпустці, й зараз якоїсь конкретики щодо планів на зимовий антракт немає.

Артур Валерко, для pfl.ua.

Фото автора.




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору