Новини змагань

Мельничук: у Буковині - чудова атмосфера і дуже хороший колектив

13:00, 4 квітня 2023

Головний тренер «Буковини» Андрій Мельничук підсумував підготовку команди на зимових зборах, поділився враженнями про новачків та комплектацію складу, а також розповів про завдання, які стоять перед «жовто-чорними» на весняну частину сезону.

Фото: bukfc.com


- Пане Андрію, вже через декілька днів поновиться сезон у Першій лізі. Як оціните готовність команди до офіційних матчів?

- На жаль, за останній тиждень підготовки у нас випало сім гравців основного складу через різні ушкодження. Звичайно, за цей період нам вдалося більше залучати тих футболістів, які не так часто грали в контрольних матчах та перевірити їхні найкращі якості. Це дало нам змогу зрозуміти, як деякі гравці зможуть перебудуватися під час матчу та закрити ті чи інші позиції на полі.

- Наскільки ви задоволені комплектацією складу команди на даному етапі? Які позиції, на вашу думку, ще хотілося б укріпити?

- Звичайно, завжди хочеться бачити в команді достатню кількість кваліфікованих гравців, щоб була конкуренція за місце в основному складі. Кожна позиція у нас укомплектована якісними футболістами, я задоволений стартовим складом. Для тренерського штабу головне, щоб була конкуренція за місце в основі, тому, звичайно, хочеться бачити на кожну позицію по два рівноцінних гравця. Дуже задоволений, що у «Буковині» - чудова атмосфера і дуже хороший колектив. Футболісти на кожну гру виходять з шаленою самовіддачею та демонструють свої найкращі бійцівські якості. Але найголовніше те, що нам вдалося зберегти основний кістяк команди.

- Чи задоволені грою зимових новачків?

- Михайло Сергійчук травмований вже протягом тривалого часу, але я впевнений, що в офіційних матчах він себе проявить у всій красі. Це досвідчений футболіст, який, безсумнівно, своїми бомбардирськими вміннями допоможе «Буковині» в лінії атаки. Сергійчук – командний гравець, який одразу влився в наш колектив. Навіть перебуваючи на лаві для запасних, Михайло своїми підказками допомагає тим футболістам, які грають.

За Глаголою ми слідкували і добре знали його здібності. Це той футболіст, який зможе виконувати необхідний об’єм роботи в центральній зоні. Також завдяки Олександру у нас з’явиться додатковий варіант для ротації в центрі поля.

Марк Медведєв також чудово влився у наш колектив, адже раніше він вже виступав за «Буковину». Тішить, що у нас є два рівноцінних голкіпера, які будуть між собою конкурувати за місце в основному складі.

Варто відзначити також молодих гравців, які тренуються з командою. Ми задоволені роботою цих футболістів. Помітно, що в них є потенціал і вони будуть прогресувати і надалі. Майбутнє «Буковини» саме за молодими гравцями.

- «Буковина» провела 9 контрольних матчів – і жодного разу не програла, здобувши при цьому 7 перемог при двох нічиїх. Наскільки ви задоволені результатами контрольних матчів та загальним рівнем підготовки «Буковини» у період зимового міжсезоння?

- Ви ж розумієте, що не варто зациклюватися саме на результатах контрольних матчів і на основі них робити якісь серйозні висновки. Є навіть така футбольна приказка, що на зборах не можна вигравати всі матчі, треба щось залишити і на чемпіонат (усміхається). Але на кожен контрольний поєдинок футболісти виходили максимально заряджені на перемогу. Звичайно, якщо команда вмотивована здобувати перемогу у кожному спарингу, то ми не можемо їм сказати зіграти впівсили. Наприклад, у заключному контрольному матчі проти хмельницького «Поділля» я попросив футболістів менше вступати у жорсткі єдиноборства, уникати в деяких моментах небезпечних контактів, щоб не було пошкоджень перед офіційними поєдинками у чемпіонаті.

Звичайно, хотілося, щоб були дещо сильніші спаринг-партнери, адже саме у матчах із потужними суперниками можна якнайкраще перевірити свій рівень. Але всі ми прекрасно знаємо, що в Україні триває повномасштабна війна і, звичайно, в таких умовах більшості команд важко планувати якісь виїзди, щоб провести спаринги. Тому жалітися на щось в такій ситуації буде некоректно. Ми тренувалися в хороших умовах, зіграли велику кількість матчів, тому я задоволеним тим, як пройшли збори. Зараз найголовніше те, щоб всі футболісти були фізично готові до офіційних матчів чемпіонату.

- Перший суперник «Буковини» у чемпіонаті – СК «Полтава». Чи слідкували за цією командою, розбирали її сильні та слабкі сторони?

- СК «Полтава» - хороша команда з чіткою філософією. Звичайно, ми вже вивчали нашого суперника, всі її сильні та слабкі сторони. У складі «Полтави» немало кваліфікованих гравців, які можуть зробити різницю на футбольному полі. Зараз акцентуємо увагу на деяких ігрових моментах при підготовці до цього матчу. Але хочу ще раз наголосити – ті матчі, які проходять у міжсезоння, не можна порівнювати з офіційними поєдинками, тому зараз робити висновки на основі того, як команда грала на зборах і як буде грати у чемпіонаті, ми, звісно, не будемо.

- Які завдання стоять перед «Буковиною» на весняну частину сезону?

- Насамперед основні завдання – це привернути увагу інвесторів, які зможуть допомогти розвивати буковинський футбол. Я впевнений, що в нашій області є багато молоді, яка прагне займатися футболом. Саме за молодими футболістами – майбутнє «Буковини». При належній підтримці нашої команди є всі передумови і будуть можливості для того, що «Буковина» з часом могла б грати у Прем’єр-лізі.

У весняній частині сезону перед командою стоїть завдання перемагати у кожному матчі та награвати склад. Своєю грою ми прагнемо дарувати позитивні емоції нашим вболівальникам. Хочу ще раз подякувати Збройним Силам України та нашим фанатам, які обороняють нас. Завдяки нашим захисникам ми маємо можливість займатися улюбленою справою – грати в футбол. На полі ми будемо віддавати всі свої сили, щоб досягати максимального результату і тішити наших фанатів позитивними емоціями.

 

Пресслужба ПФЛ за матеріалами bukfc.com




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору