Новини змагань

Новачки ПФЛ: є посилення в ФСК Маріуполь, Ниви (Тернопіль) і Реал Фарми

11:00, 2 квітня 2023

Пресслужба Професіональної футбольної ліги - про офіційні дозаявки на час зимової перерви сезону 2022/23.

Фото: facebook.com/fcnyva1978


Продовжується процес заявки футбольних клубів - учасників чемпіонату України з футболу. Поповнюють свої склади й клуби VBET UA Першої та Другої. На офіційному сайті ПФЛ ми висвітлюємо зміни в складі команд. До вашої уваги - новачки футбольних клубів Гірник-Спорт, Буковина та Полтава

 

ФСК Маріуполь (8 місце Групи "А" на першому етапі, 7 місце на старті VBET UA Перша "вибування") дозаявив двох гравців. 22-річний захисник Нікіта Тепляков займався в харківському Металісті, грав на аматорському рівні, також здобув досвід змагань ПФЛ у ФК Вовчанськ, який минулого сезону виступав у Другій лізі. 22-річний півзахисник Єгор Петров у юності займався в академіях Динамо, Шахтаря та Металіста, також маріупольської Азовсталі, пробував сили за кордоном (у Німеччині), грав на аматорському рівні. Останній клуб молодого гравця - Локомотив (Київ), учасник чемпіонату України з футболу серед аматорських команд.

 

Тернопільська Нива (4 місце Групи "А" на першому етапі, 7 місце на старті Чемпіонського раунду VBET UA Першої) чотирма новими гравцями. Із юнацького складу ПФК Львів прибули 19-річний Сергій Давидов (займався також у Карпатах) і 20-річний Василь Танчак (вихованець ДЮСШ Збараж також пробував сили в київському Динамо). 22-річний півзахисник Максим Тяпкін пройшов академію ФК Дніпро, грав за юнацький склад СК Дніпро-1, у Другій лізі виступав за ФК Нікополь, а поточний сезон починав у ЛНЗ (Черкаси). Восени в Максима 6 матчів і один асист. Нарешті, 23-річний нападник Дмитро Галадей перейшов із команди Високе Мито (Чехія). Займався на юнацькому рівні в шепетівському пансіоні та добре відомий на Тернопільщині завдяки виступам за такі команди, як  ФК Кременець-Академія (Кременець), ФК Вишнівець, Медобори (Зелене), Олімпія (Клювинці)

 

Реал Фарма з Одеси (2 місце VBET UA Другої після осінньої частини сезону) заявила перших новачків при новому тренерському штабі. 20-річний захисник Ярослав Кербаль - вихованець миколаївського футболу, а також займався в столичній КДЮСШ-15 та грав у студентських змаганнях за команду НУФВСУ. На неаматорському рівні він проведе свій третій сезон - раніше в Другій лізі грав за МФК Миколаїв-2 та МФК Миколаїв. 31-річний півзахисник Костянтин Пархоменко пройшов фундаментальну школу одеського футболу, грав за дубль Динамо (Київ), ФК Одеса та ФК Олександрія, а також за Геліос (Харків), Сталь (Кам`янське) та Балкани (Зоря). Саме цю команду очолював його батько - новий головний тренер Реал Фарми Андрій Пархоменко. До слова, Костянтин - титулований футболіст: ставав переможцем Першої ліги чемпіонату України в сезоні 2010/11, двічі вигравав аматорський чемпіонат України (2015 та 2016 роки), а в складі студентської збірної України виступав на Всесвітній Універсіаді 2017 року. 

Залишайтеся на pfl.ua, а також відвідуйте наші акаунти у Facebook i Instagram.

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору