Новини змагань

Калитвинцев: запрошувати Супрягу і Андрієвського в Полісся не планували

11:00, 23 березня 2023

Наставник лідера VBET UA Першої Полісся Юрій Калитвинцев розраховує, що команда зуміє підвищитись у класі, щоб у новому сезоні виступати в УПЛ

Фото: ФК Полісся


– У Туреччині ви другий рік поспіль брали участь у Winter Cup. Як вам турнір?
– Дуже подобається. На зборах дуже важко мотивувати на роботу в контрольних матчах. Під час турніру потрібно думати про набір очок, турнірне значення. Якість команд хороша. Бачу, як хлопці готуються. Для нас ці поєдинки, як офіційні матчі. Виходить, що до старту другої частини сезону ми вже провели три офіційні гри.

– Як вам Полісся на фоні представників УПЛ?
– Ми прагнемо в УПЛ. Тому було важливо відчути цей рівень.

– Полісся – фаворит VBET UA Перша. Чи не боїтеся розслабленості, чи відсутності мотивації у своїй команді?
– Ні. Маємо по 16 очок з «Оболонню». Ніякого відриву немає. Ми націлені на першу сходинку. 3-4 місце відстають на 8 очок. Ми ще нічого не досягли та не гарантували. Вся боротьба попереду. Розслаблятися рано. Про втрату мотивації можна говорити тільки, коли щось вже здобуто. Тому я спокійний за свою команду.

– У Полісся взимку не так багато новачків. Задоволені переходами?
– Не хочеться революції, а хочеться еволюції. Не бачу сенсу переходів заради переходів. У нас на сьогодні збалансована команда. Ми не стоїмо на місці. Селекція – це цілодобове питання. Якщо гравець буде такого ж рівня, що і наші гравці, то для ротації він нам не потрібен. Якщо будемо брати футболіста, то він має бути на голову сильнішим за гравця, який знаходиться в команді.

– На якій позиції бачите новачка із ФК Львів Бориса Крушинського?
– Це велика удача підписати універсального футболіста. Він може не просто закрити різні позиції, але зіграти на них якісно. Зараз я його бачу в середині поля.

– Зимою до Полісся сватали динамівців Влада Супрягу та Олександра Андрієвського. Чи був до них дійсно інтерес?
– Я чесно скажу та відкрито: ми не вели перемовин з цими футболістами.

– За період вашої роботи в Поліссі іноземців не було. Це ваша позиція чи так складається?
– Я не дивлюся на вік та країну. Окрім росії та країн, які її підтримують. На сьогодні я не бачу іноземця, який би був сильнішим за наших футболістів. Це не значить, що у майбутньому легіонерів у Поліссі не буде. Всьому свій час.

– Важко запросити гравця до Житомира?
– Дійсно, що із цим проблеми. Для цього ми і зібралися, щоб у майбутньому про Полісся знали. Зараз вже чимало знають. Потрібно досягти результату, щоб люди знали про нашу команду. Щоб ми їх не переконували, умовляли, а у них було велике бажання грати в Житомирі.

 

Пресслужба ПФЛ за матеріалами sport.ua




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору