Новини змагань

Новачки ПФЛ: значне оновлення Гірника-Спорту, початок комплектації новачків Епіцентру та Ниви з Вінниці

08:00, 8 березня 2023

Пресслужба Професіональної футбольної ліги - про офіційні дозаявки на час зимової перерви сезону 2022/23

Фото: ФК Гірник-Спорт


Продовжується процес заявки футбольних клубів - учасників чемпіонату України з футболу. Поповнюють свої склади й клуби VBET UA Першої та Другої. На офіційному сайті ПФЛ ми висвітлюємо зміни в складі команд. До вашої уваги - новачки футбольних клубів Епіцентр, Гірник-Спорт, Нива з Вінниці та Металург-2. Хто ці гравці?

 

Епіцентр (3 місце Групи "А" на першому етапі, 4 місце на старті Чемпіонського раунду VBET UA Першої) підписав двох новачків.

24-річний півзахисник Андрій Ляшенко (№25) перейшов із ЛНЗ Черкаси, за який у першій частині сезону провів 13 матчів (2 асисти). Вихованець луцької Волині грав також за рідний клуб і за кордоном. 15-річний півзахисник Андрій Павлученко (№11) займався в ДЮСШ Рубін (Пісківка) та ДЮСШ №21 (Київ). Абсолютний дебютант дорослих професіональних змагань. 

 

 

Гірник-Спорт (8 місце Групи "Б" на першому етапі, 8 місце на старті VBET UA Перша "вибування") продовжує комплектацію оновленого складу. Ще троє гравців дозаявлені клубом. 19-річний захисник Богдан Чалий (№27) є вихованцем білоцерківського футболу, займався в Олімпійському коледжі імені Піддубного та в ФК Дніпро. Остання команда - юнацький склад СК Дніпро-1. 19-річний Сергій Лебедєв (№8), спроможний зіграти в захисті та півзахисті, пройшов нікопольську та дніпровську школу. Грав за юнацький склад СК Дніпро-1. 24-річний півзахисник Владислав Пасечнюк (№17) є вихованцем білоцерківського футболу, пройшов академію Динамо, пробував сили в кропивницькій Зірці, грав за друголіговий Дніпро (Черкаси). Особливо тривалий відрізок часу провів в аматорському ФК Біла Церква. Останній клуб Владислава - ФК Орлівка з Вінниччини. 19-річний нападник Ярослав Кравченко (№10) викликався в юнацьку збірну України та пройшов академію ФК Дніпро. Останнім часом грав за СК Дніпро-1 у юнацькій першості VBET Ліги УПЛ.

 

Нива з Вінниці (4 місце VBET UA Другої після осінньої частини сезону) підписала 5 новачків. 19-річний воротар Ярослав Яровенко (№35) пройшов школу Надії та Рапіду (Кам'янське), грав за місцевий Олімп. Минулого року виступав у складі СК Марамуреш (Солотвинська ОТГ) на Закарпатті. 25-річний захисник Володимир Грачов (№77) пройшов академію Шахтаря та юнацькі збірні України. Грав за кордоном. Останній клуб - СК Краматорськ, який на момент призупинки виступів грав у Першій лізі. 20-річний півзахисник Олександр Євтіхов (№13) займався в Динамо, Металісті та Шахтарі, грав за друголіговий Лівий берег і студентську команду ДТЕУ Меркурій у столиці. У Ниву перейшов із ЯСКО (Вінниця). 20-річний півзахисник Олександр Кілик (№9) займався в одеській ДЮСШ-11 та академії Дніпра. Викликався в юнацьку збірну України. Останнім часом грав за юнацький склад СК Дніпро-1. 19-річний півзахисник Андрій Меленчук (№63) пройшов юнацькі склади Зорі та Чорноморця.

 

Металург-2 (8 місце VBET UA Другої після осінньої частини сезону) дозаявив низку власних вихованців - 17-річний воротар Костянтин Омельяненко, 16-річний захисник Нікіта Івасюк, 16-річні півзахисники Микита Юдін, Данило Клопижніков і Іван Нестеренко, 17-річний півзахисник Василь Куракін. Усі вони - із ДЮСШ Металург (Запоріжжя). 20-річний півзахисник Дмитро Самусєв встиг також пограти за ОСДЮСШОР-ФК Запоріжжя, в тому числі на всеукраїнському аматорському рівні.

Ще один новачок стосується першої клубної команди. 21-річний півзахисник Сулейман Сейтхалілов (№97) пройшов академію ФК Дніпро, грав за юнацькі команди Зірки та Інгульця, а в Першій лізі дебютував у складі Кременя. В першій частині поточного сезону за Гірник-Спорт провів 11 матчів, відзначившись 1 голом і 1 асистом. Вдало грав якраз проти запоріжців. 

 

Залишайтеся на pfl.ua, а також відвідуйте наші акаунти у Facebook i Instagram




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору