Новини змагань

Іващенко: Оболонь з гідністю подолала всі перепони на своєму шляху у VBET UA Перша

13:15, 26 грудня 2022

 

Головний тренер Оболоні Валерій Іващенко підбив підсумки виступів команди в осінній частині сезоні, а також поділився враженнями від формату змагань та розповів про плани на майбутнє.

 

‐ Пане Валерію, минулий сезон, який був перерваний через війну, Оболонь під вашим керівництвом закінчила четвертою? Цього року ви впевнено вийшли до Чемпіонської групи і маєте дуже високі шанси вийти до УПЛ напряму. Можна сказати, що команда з вами прогресує?

‐ Приємно почути схвальні відгуки про роботу всього нашого колективу. Результат говорить сам за себе. Всі живемо у період війни, тому є певні труднощі у формуванні команди. Минулого року завершили першу частину сезону і поїхали готуватися до Туреччини, але там нас застала війна.

З початком військових дій футбол відійшов на другий план, тому довелося формувати нову команду. На той час 80% футболістів залишилися за кордоном. Завдяки нашому президенту Олександру Слободяну вдалося зберегти команду. Добре, що зараз проводимо чемпіонат і можемо займатися своєю улюбленою справою. Крок за кроком рухаємося вперед.

‐ В команду прийшли 13 новачків. Для вашого тренерського штабу було справжнім випробуванням всіх об’єднати єдиною метою?

‐ Формування команди додає багато нових знань тренерам, які переглядають футболістів. На трансферному ринку не так багато гравців, які нам підходили, тому шлях був непростий, але цікавий і корисний. Завжди легше приходити на все готове, проте ми не боїмося роботи. Вважаю, що з гідністю пройшли це випробовування. Нам вдалося створити команду, яка зараз бореться за підвищення у класі. Попереду багато роботи, але ми до цього готові.

‐ Що можете сказати про новий формат змагань?

‐ Ми звикли до традиційного формату змагань, але варто зважати на те, що в країні війна. Насамперед важливо було розпочати чемпіонат. У період невизначеності було складно, але ми з усим впоралися. Головне, що маємо нагоду грати у футбол. Завдяки ЗСУ, футбольним функціонерам займаємося своєю улюбленою справою. Зараз не час на щось скаржитися, а треба працювати.

Все було зроблено для того, щоб мінімізувати негативні наслідки війни. Думаю, що територіальний поділ на групи – справедливий, адже зараз непросто всім клубам. З розумінням ставимося до рішень функціонерів і рухаємося вперед. Думаю, що все буде добре.

‐ Який матч Оболоні вам найбільше сподобався з точки зору виконання командою тренерських настанов? Тобто, близький до вашого бачення футболу.

‐ Завжди непросто грати на початку чемпіонату. До того ж, у першому турі довелося відразу протистояти своєму головному конкуренту – ЛНЗ. У черкаського клубу хороша команда з кваліфікованими виконавцями. Розуміли, що варто стартувати достойно, але це було непросто зробити з огляду на оновлення складу. Задоволений від того, що нам старт сезону вдався.

Відзначу, що не могли розраховувати на всіх гравців у стартових турах через травми та коронавірус. У нас хворіли коронавірусом шість футболістів, але Оболонь з гідністю подолала всі перепони на своєму шляху. Важливо було підвести всіх футболістів до єдиного знаменника, адже всі були у різному фізичному стані. Через травми не мали змогу грати в оптимальному складі, але маємо те, що маємо.

Щодо найцікавіших матчів, то відзначу домашнє протистояння з Полтавою. Це була емоційна гра, яка тримала у напрузі. Щасливі, що змогли вирвати перемогу наприкінці зустрічі. Ця перемога додала команді впевненості у власних силах.

‐ Напевно, головним відкриттям не лише Оболоні, а й Першої ліги став Ігор Краснопір? У першому ж матчі проти ЛНЗ ви його випустили з перших хвилин на поле…

‐ Задоволений, що вдалося підписати контракт з Ігорем. Краснопір відразу справив хороші враження своєю грою. Тренерський штаб повірив у цього футболіста, але йому варто ще багато працювати. Краснопір своєю працею заслужив на місце на полі.

‐ Чи є розуміння, де ви шукатимете підсилення, яке точно буде необхідне навесні?

‐ У всіх футболістів Оболоні наразі чинні контракти. Якщо хтось захоче змінити клуб, то будемо спілкуватися. Поки всі працюють і готуються розпочати зимові міжсезонні збори. Щодо підсилення, ми вже спілкувалися з президентом клубу. Прагнемо підписати декількох гравців, але поки що конкретики немає. Готуватимемося з тими футболістами, які є у нашому розпорядженні.

‐ Ваше враження від чемпіонської гонки в Групі Б цього сезону, де ви з ЛНЗ мінялися місцями нагорі таблиці. Прикро, що не вдалося на фініші обійти черкасців?

‐ Апетит завжди приходить під час їжі. Завжди налаштовуємося лише на перемогу. Футболісти мають бути переможцями. ЛНЗ – гідний суперник, проти якого було цікаво грати. Вважаю, що зіграли непогано, але не було стабільності, а також не вистачило досвіду. Втратили багато залікових пунктів у матчах, де мали перемагати. Також варто відзначити рівень суперників, адже прохідних ігор не було. Головне, що на осінню частину сезону виконали завдання. Прагнутимемо навесні зіграти ще краще.

‐ Ваші побажання українцям у 2023 році.

‐ Хочу всім побажати здоров’я та терпіння. Бажаю перемоги у війни з загарбниками. Хочу, щоб наша країна розвивалася в усіх сферах. Україна це країна, яка гідна завжди лише перемагати. У нас низка талановитих людей, які достойні бути найкращими. Перемога буде за нами. Всім мирного неба над головою.

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору