Новини змагань

Пульс антракту: як і де проводять збори команди Другої ліги?

07:30, 31 січня 2022

Огляд зимового антракту сезону 2021/22

Фото: facebook.com/fclbkiev


110 днів триває зимова перерва в чемпіонаті – за цей час відбудеться кілька турнірів, пройде чимало контрольних матчів,

Група "А"

Карпати Львів

Карпати розпочали підготовчу роботу 20 січня. Після медогляду розпочався тренувальний процес, а 29 січня львів’яни зіграли свій перший спаринг. Обіграли одного з лідерів аматорського чемпіонату України ‒ Фенікс (Підмонастир) – із рахунком 4:0. Забивали Кожанов з пенальті, Гуменюк, Повалій і новачок Семенина.

Лівий берег

17 січня кияни розпочали роботу на власній клубній базі. Лівий берег стартував на Меморіалі Макарова, в рамках якого переграв Ніку U-19 ‒ 6:0, Олімпік з Кропивницького ‒ 4:0, а також зіграв внічию 0:0 із Олімпією (Савинці) та Нивою (Бузова), кваліфікувавшись із групи в плей-оф. У чвертьфіналі Лівий берег переміг Штурм (Іванків) — 2:1 (Петренко, 17, Чичиков, 86 — Помазан, 46).

Паралельно з участю в турнірі пам’яті видатного вітчизняного воротаря столична команда грає контрольні матчі зі статусними суперниками. Перший із них – із представником УПЛ чернігівською Десною – 25 січня завершився нічиєю 1:1 (у киян забивав Ульяницький).

По завершенні домашнього етапу підготовки в попередніх планах Лівого берега – від’їзд на закордонний збір.

ЛНЗ Черкаси

ЛНЗ вийшов із відпустки 15 січня і працював вдома до 24 числа, після чого вирушив на збори на Львівщину. Саме там, на базі ФК Рух, черкаська команда працюватиме два тижні, зігравши дві контрольні гри. Перша з них ‒ проти аматорського Фенікса (Підмонастир) ‒ запланована на 1 лютого.

Діназ

Про план підготовки цією командою не повідомлялося.

Епіцентр

Підготовку Епіцентр розпочав із 27 січня. До 6 лютого команда тренується в Києві. На 4 лютого запланований спаринг проти іншої команди Групи «А» Другої ліги – Любомира з Київської області.

МФА Мункач

24 січня МФА зібрався на клубній базі, участі в зимових турнірах у мукачевців не заплановані. Разом із тим, графік контрольних матчів уже визначений. Перший із них 30 січня проти першолігового ФК Ужгород завершився внічию 0:0.  У лютому Мункач запланував спаринги з івано-франківським Прикарпаттям, луцькою Волинню та ставищанським Любомиром.  

Карпати Галич

Про план підготовки цією командою не повідомлялося.

Нива Вінниця

Нива під керівництвом нового головного тренера Ігоря Леонова перший навчально-тренувальний збір розпочала 21 січня на спортивній базі Вінницького педколеджу. Загалом заплановано три збори, заключний із них має пройти за кордоном – у Туреччині.

Буковина

Про план підготовки цією командою не повідомлялося.

Чернігів

ФК Чернігів планує працювати з 1 по 28 лютого в рідному місті. 3аплановано три мікроцикли. На початку березня планується десятиденний збір в межах України. У зимових турнірах ФК Чернігів брати участь не буде, а от контрольні матчі в графіку підготовки є ‒ переважно з командами з Києва.

Дніпро

Про план підготовки цією командою не повідомлялося.

Чайка

Чайка під орудою Дениса Хомутова працює після відпусток із 15 січня. На Меморіалі Олега Макарова команда успішно проминула груповий етап, посівши перше місце в своїй групі завдяки перемозі 3:2 над збірною вільних агентів ВАФП та 9:0 над Софією (Софійська Борщагівка), також команда зіграла внічию 1:1 із Поліссям (Ставки), Дружбою (Мирівка) та Олімпією (Савинці). Здолавши останніх по пенальті, Чайка в півфіналі зіграє з суперником по Другій лізі – Лівим берегом.

Рубікон

Рубікон вийшов із відпустки 17 січня. Підготовка проходить на столичному стадіоні «Русанівець». На Меморіалі Макарова Рубікон завершив виступи на стадії групового турніру, перегравши Локомотив (Київ) ‒ 3:1, зігравши внічию з АФСК Київ ‒ 0:0 та Колосом U-19 ‒ 1:1. Натомість, кияни програли обласному колективу Штурм (Іванків) ‒ 1:2. Основною метою тренерського штабу команди на турнірі був перегляд потенційних новачків та награвання нових ігрових зв’язок та комбінацій, ‒ підкреслила клубна прес-служба.

АФСК Київ

Також на Меморіалі Макарова підтримує форму АФСК Київ. Розпочавши підготовку з 13 січня, команда посіла четверте (слідом за Рубіконом) місце в своїй групі. Команда поступилася Колосу U-19 ‒ 0:1 та іванківському Штурму ‒ 2:3, зіграла внічию 0:0 з Рубіконом і завдала поразки ще одному столичному клубу ‒ Локомотиву ‒ 3:0. Можливо, надалі команда візьме участь і в Меморіалі Щанова ‒ ще одному традиційному зимовому турнірі на Київщині.

Любомир

Команда із Ставища від початку місяця займається в одноразовому режимі в Києві. Пройшла тестування та запланувала низку спарингів. На домашньому етапі підготовки заплановані спаринги з суперником по Групі «А» Другої ліги – Епіцентром, а на Закарпатті Любомир має намір зіграти контрольні матчі з Волинню, МФА Мункач, ФК Ужгород і ще кількома суперниками, які уточняються. Західноукраїнський етап підготовки пройде в містах Тячів і Мукачево.


Група "Б"

Металург

Запорізький клуб розпочав підготовку до весняної частини сезону 20 січня. На тижневому домашньому зборі Металург працював у втягувальному режимі, завершивши мікроцикл двохсторонкою. Надалі з 31 січня по 18 лютого команда проведе загально-підготовчий етап із низкою спарингів. На 4 лютого заявлена зустріч із Гірником-Спорт у Горішнях Плавнях. 24 лютого Металург відлітає за кордон ‒ заключний збір пройде в Туреччині.

Скорук

4 лютого Скорук проведе медогляд і відбуде на клубну базу, а вже з 5 лютого розпочне тренувальний процес. Перший етап підготовки триватиме до 17 лютого: заплановані спаринги з Енергією в Новій Каховці (9 лютого), у Чкаловому з запорізьким Металургом (12 лютого), а 17 лютого в манежі у Придніпровську зустрінемося із ВПК-Агро.

Другий етап підготовки запланований на 10-12 днів наприкінці лютого, зокрема 2 березня у Чкаловому має відбутися контрольний матч із запорізьким Металургом U-19. Третій збір пройде уже в березні, ближче до відновлення чемпіонату. Не виключено, що він стане закордонним – як і чимало інших клубів ПФЛ, Скорук може вирушимити до Туреччини.

Перемога

Роботу команда починає 10 лютого, а 15-го числа має намір відлетіти в Туреччину. Серед потенційних суперників – низка вітчизняних і закордонних клубів. Зокрема, 2 березня це буде Агробізнес з Волочиська, 15 березня ‒ Епіцентр» з Дунаївців. Щодо інших суперників інформацію буде уточнено пізніше.

Балкани

Команда працює з 15 січня в Біляївці, що на Одещині. Попереду ще два збори.

Таврія

Про план підготовки цією командою не повідомлялося.

Полтава

СК Полтава розпочала підготовку вже 3 січня, працюючи в тренувальному режимі. Перший спаринг полтавці виграли в першолігового Краматорська ‒ 2:1 (забивали Стрельцов і Щербак, у відповідь – Науменко), другий був запланований на 30 січня, втім, через погодні умови був перенесений на сьогодні в Полтаву. Суперник ‒ першоліговий Гірник-Спорт. 5 лютого СК Полтава має зіграти з першоліговим Альянсом, також команда проводила двохсторонку.

Тростянець

Відомо, що ФК Тростянець проведе один із етапів підготовки на турнірі «Перша столиця» на Харківщині. Від 12 до 26 лютого команда із Сумщини проведе низку матчів, зокрема проти Вікторії, ФК Вовчанськ, Нафтовика-Охтирка, Краматорська та Кременя.


Миколаїв

Про план підготовки цією командою не повідомлялося.

Вовчанськ

Як і чимало інших команд Групи «Б» Другої ліги, ФК Вовчанськ збирається взяти участь у турнірі «Перша столиця» в рідній області. Серед суперників ‒ Вікторія, ФК Тростянець, Нафтовик-Охтирка, Краматорськ і Кремінь.

Вікторія

Під орудою нового тренерського штабу на чолі з легендою клубу, виконуючим обов’язки головного тренера Володимиром Романенком, Вікторія пройде підготовку вдома та на Харківщині. Зокрема, команда візьме участь у турнірі «Перша столиця».

Яруд

Підготовка команди почалася 29 січня – перший втягувальний цикл триватиме до 4 лютого. А наступного дня на базі критого спортивного комплексу "Іллічівець" розпочнеться Меморіал Прокопенка, серед учасників якого є й Яруд. На турнірі пам'яті Віктора Євгеновича команда здобуде потрібну ігрову практику.

Нікополь

Про план підготовки цією командою не повідомлялося.

Енергія

Новокаховська команда працює з 15 січня. Заплановано 4 збори, в тому числі – зі спарингами з сусідніми професіональними клубами.

Реал Фарма

На відміну від інших суперників,  Реал Фарма не виходив з ігрового ритму. Команда є завсідницею зимових турнірів рідного міста, наразі в першості Одеси перебуває на шостому місці серед 11 учасників (+2=2‒2; 8:8).

Кристал

Кристал приступив до роботи на запасному полі клубного стадіону від 10 січня. 19 числа зіграв спаринг із Хліборобом Нижніх Торгаїв – 2:2 (забивали за херсонців Собко та Єгоров), а 29-го мінімально програв ВАСТу (Миколаїв). Обидва суперники представляють аматорський чемпіонат України. Наступним суперником має стати клуб Другої ліги, перемовини про подальші контрольні ігри ведуться, детальніше буде повідомлено пізніше.

Суми

Тренерський штаб ФК Суми на чолі з олімпійським чемпіоном Євгенієм Яровенком взявся за роботу в січні, наступного тижня за планом початок роботи. Детальніші плани будуть оприлюднені пізніше.

 

Пресслужба ПФЛ

SportArena - інформаційний партнер ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору