Новини змагань

Миролюбиві Балкани! Друга ліга. Цікавинки ювілейного 20 туру

12:00, 1 грудня 2021
Усе найцікавіше у 20 турі Другої ліги
Фото: facebook.com/fclbkiev

Чорна серія киян

Гра проти Чернігова у цьому турі для «академіків» стала вже восьмою поспіль без перемог – лише одна нічия та сім поразок. Хоча, здавалось, що у матчі проти Чернігова все буде добре. У дебюті зустрічі киянин Семчук відкрив рахунок. Але невдовзі Ментей забив гол у відповідь. Ще до перерви гості вийшли уперед. А у другому таймі закріпили свою перевагу. Цікаво, що АФСК жодного разу не змістилося зі свого 14 місця у турнірній таблиці, починаючи з четвертого туру. А ось для Чернігова їх 10 позиція - наразі це сезонний максимум: вище вони ще не діставалися.

Фото: facebook.com/afsckyiv


Гольова серія Дениса Кожанова

Чи не головною запорукою вдалого виступу львівських Карпат у другій половині осінньої частини поточного чемпіонату є результативна гра їх капітана – Дениса Кожанова. У останніх шести матчах він забив вже вісім м’ячів. Саме його гол з пенальті на 80 хвилині у ворота Діназа зняв усі питання у матчі, який завершився перемогою львів’ян 2:0. До речі, ці вісім м’ячів складають ледь не третину від усіх забитих командою в останніх матчах.

Дуже важливий внесок та відмінна результативність для 34-річного півзахисника. Чим ще запам’ятався цей матч? Двома вилученнями у складі гостей. Причому Володимиру Крохмалю навіть не прийшлось виходити на поле. Він отримав червону картку, перебуваючи на лаві запасних. До речі, до цієї гри у пасиві Діназа було всього одне вилучення.

Фото: facebook.com/karpaty.lviv


Лівий Берег – домашній лідер

Одноосібним лідером за набраними очками на своєму полі на зимову перерву пішов Лівий Берег. Команда Анатолія Бузніка перемогла в усіх 10-ти домашніх зустрічах. Ось і в цьому турі вони були сильнішими за Мункач – 2:1. Голи Євгена Морозенка та Артема Старгородського у кожному з таймів дозволили киянам відчувати себе комфортно. А гості спромоглись лише скоротити рахунок у компенсований час другого тайму.


Нічия у дербі

Реал Фарма та Балкани є найпринциповішими суперниками у групі Б. Представники Одеської області грали між собою у цьому турі. І, як часто це буває у дербі, андердог не дав відсвяткувати перемогу фаворитові. Хоча Балкани й спромоглися відкрити рахунок завдяки голу Богдана Приблуди на 16-й хвилині, Реал Фарма ще до перерви відпвіла влучним ударом з 11-метрової позначки у виконанні Мохамеда Ясіна Абузраа – 1:1. До речі, нічийні результати – найчастіші у зустрічах цих команд. У шости матчах очного протистояння це вже третій «мирний» розподіл очок. До того ж, це єдина нічия у турі у цій групі. Ще один цікавий факт: Балкани найбільш миролюбива команда чемпіонату. Це вже дев’ята нічия для них.

Фото: real-farma.com.ua


Колесник забиває і своїм, і чужим

Єдиною командою, яка змогла виграти у свого суперника з великим рахунком у цьому турі стала Полтава. Господарі з перших хвилин вели у рахунку і не мали проблем з аутсайдером змагань – Кристалом – 4:1. Цікавими виявились останні хвилини зустрічі. Півзахисник херсонців Віктор Колесник вийшов на поле у середині другого тайму. А на 89-й хвилині він зрізав м’яч у власні ворота. Проте вже за хвилину 22-річний гравець виправився забивши гол престижу. Як не дивно, але полтавчани частіше набирають очки у гостьових поєдинках, аніж радують власних вболівальників. І зараз, перед зимовою паузою вони мають 15 очок, заработаних вдома та 16 – у гостях.


Нікополь забув про перемоги, Таврія – про поразки

Вже вісім турів нікополяни не можуть перемогти своїх суперників у чемпіонаті, забивши в них лише три голи. Більш того, у останніх сьоми зустрічах команда райцентру лише програвала. Ось і у 20-му турі Нікополь знов не набрав жодного очка. Команда Олександра Поклонського програла у гостях Таврії – 1:2. Ця невдала серія значно відкинула команду у турнірній таблиці: з шостого місця вони зкотились на 12-те. А ось Таврія, навпаки, впевнено крокує до верхньої вісімки команд. З урахуванням технічної перемоги над Сумами вони не програють у дев’яти матчах поспіль.


Бонус. Червоний – колір Чернігова і Рубікона

Одразу дві команди набрали найбільшу однакову кількість червоних карток у осінній частині поточного чемпіонату. Йдеться про Чернігов та Рубікон. У їх пасиві по сім вилучень. І якщо зіграні матчі поділити навпіл за кількістю, то можна побачити, що чернігівські футболісти отримували червоні картки впродовж усього сезону, а ось кияни за останні дев’ять матчів вилучалися шість разів. А якщо згадати червону картку у Кубку України, то Рубікон є одноосібним лідером сезону з позначкою мінус. У групі Б найбільше вилучень у гравців Яруда – шість.

Фото: rubiconfc.com


 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору