Новини змагань

Друга ліга. Топ цікавинок 18 туру

10:00, 16 листопада 2021

 Усе найцікавіше у 18 турі Другої ліги

Фото: facebook.com/karpaty.lviv


Дніпро: перша велика поразка

Матчі 18-го туру у групі А не відзначалися великою результативністю. Окремо можна виділити лише гру львівських Карпат з Дніпром. Черкащани після двох перемог з великим рахунком поспіль над столичними АФСК та Рубіконом зазнали вже другої поразки. У грі проти львів’ян команда Тараса Ільницкого пропустила п’ять м’ячів. Причому після першої половини зуістрічі рахунок був рівний – 1:1. Все вирішили два трихвилинних відрізки у другому таймі, під час яких Дніпро пропускав по два голи. Оновлена черкаська команда вперше в своїй історії зазнала поразки з великим рахунком. А у львівського голкіпера Івана Сілецького перервалася неймовірна суха серія на позначці у 657 хвилин.


Гостьовий фактор Діназу

Єдиною командою у турі, яка змогла перемогти на виїзді, став Діназ. Вишгородці здолали столичний АФСК 2:0, номінально перебуваючи гостями у грі, яка проходила на їхньому домашньому стадіоні. Перемогу принесли влучні удари Олександра Апанчука та Максима Банасевича. До того ж у ворота Діназа повернувся після майже місячної перерви їх основний кіпер Владислав Леванідов. Вишгородці стали першими у групі, хто зміг набрати більш як 20 очок у гостьових матчах.

Фото: офіційна сторінка ФК Діназ у ФБ


Для перемоги досить одного голу

Після двох поразок поспіль переміг Лівий Берег. Але його перемога над аутсайдером змагань Любомиром була не такою яскравою, як у першому колі. Нагадаємо, що тоді команда Анатолія Бузніка розтрощила суперника з рахунком 11:0. Зараз, для того, щоб набрати три очки досить було одного влучного удару Андрія Запорожана на 52 хвилині. Завдяки цій перемозі турнірну таблицю продовжують очолювати два клуби: Лівий Берег та львівські Карпати, які мають ще гру у запасі.

Фото: facebook.com/fclbkiev


Лиховидов-старший поліпшує рекорд

Попри статус господаря у грі проти Вовчанська Реал Фарма не вважалася фаворитом. Але результативна трихвилинка, під час якої одесити забили двічі, принесла перемогу господарям. А на останніх хвилинах гри вся увага була прикута до Миколи Лиховидова, який вийшов на заміну. Адже у день матча йому було 55 років, 9 місяців і 18 днів і він покращив свій власний рекорд.

Сухі Балкани, сухий Металург

У центральному матчі туру зустрічалися Металург і Балкани. До цього сезону вони жодного разу не грали унічию. Але у першому колі поточного сезону була зафіксована перша «мирова» - 0:0. Саме з таким рахунком завершилося і друге протистояння цих команд у чемпіонаті. До речі, Балкани є найбільш миролюбивою командою з усіх у групі Б. У 18 матчах вони вісім разів ділили очки з суперниками. Та попри це, колектив з Одеської області продовжує боротьбу за вихід у Першу лігу - лише раз програв у сезоні. Кращий показник лише у лідера – Металурга.

Джокер приносить перемогу

У битві аутсайдерів чемпіонату Суми – Кристал гостям перемогу приніс гравець, який вийшов на заміну. Владислав Клюєв провів на полі всього 30 хвилин, але йому вистачило цього часу, щоб зробити дубль. Спочатку він реалізував пенальті на 67 хвилині. А після відзначився вдруге на 84. Загалом арбітр Олександр Садовий не тільки призначив пенальті, а й показав сім жовтих карток і вилучив гравця господарів Вячеслава Клочка з поля.

Бонус. Жодного пенальті.

У цьому турі в іграх команд групи А не був призначений жодний пенальті. Раніше у цьому чемпіонаті лише у дев’ятому та одинадцятому турах арбітри не призначали 11-метрових ударів. У групі Б подібних турів без призначених пенальті ще не було.

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору