Новини змагань

ФК Тростянець: як забити тричі в меншості! Друга ліга. Топ цікавинок 16 туру

14:00, 3 листопада 2021

 Усе найцікавіше у 16 турі Другої ліги

Фото: fctrostyanets.com


Перша нічия Любомира

Лише у 16 турі ставищенський Любомир зміг набрати перший заліковий бал. Команда Вадима Лазоренка змогла відстояти нічийний результат у виїзному матчі проти галицьких Карпат – 0:0. Якщо згадати усіх невдах Другої ліги, то жодного очка після 16 туру не було у рівненського Вереса (сезон 2010/11) та івано-франківської Чорногори (2001/02).

І якщо рівенчани так і залишилися на дні турнірної таблиці по закінченню сезону, то іванофранківці набрали 20 балів у останніх турах і зберегли прописку у Другій лізі. Чого також бажаємо і Любомиру.

Гольовий трилер у Вінниці

Одразу вісім голів побачили глядачі під час матчу Нива – Епіцентр. Початок гри був за господарями. Граючий президент Ниви Артур Загорулько вже на шостій хвилині відзначився дублем. У середині першого тайму гості змогли зрівняти рахунок, але на перерву команди пішли знову ж таки за переваги Ниви – 3:2. А у другому таймі забивали лише гості, причому тричі. У підсумку перемога Епіцентра – 5:3. Нива до цієї гри мала лише 13 пропущених м’ячів і лише раз у сезоні пропускала тричі за гру.

І для Епіцентра подібна результативність не є візитною карткою, адже команда забиває у середньому трохи більш як один м’яч за гру. До речі, найкращий бомбардир змагань вінничанин Артур Загорулько з 10 своїх голів дев'ять забив перед власними вболівальниками.

ЛНЗ закручує інтригу

Матч туру відбувся у Черкасах, де ЛНЗ приймав лідера чемпіонату – столичний Лівий Берег. Черкащани через карантин пропустили два попередніх поєдинки, перенесли кубовий матч і вийшли одразу проти команди Анатолія Бузніка, яка лише одного разу у сезоні втрачала очки. Команди швидко обмінялись голами і довгий час на табло був нічийний результат. Перемогу господарям приніс влучний удар Дениса Норенкова на 65-й хвилині. Для гравців ЛНЗ виграш з рахунком 2:1 стає найбільш популярним у поточному чемпіонаті – це вже третій випадок. Цікаво, що у першому колі ЛНЗ поступився на виїзді Лівому Берегу з тим же рахунком 1:2.

ЛНЗ зумів здобути важливу для себе домашню перемогу. Фото: fc-lnz.com


Погоня Балкан

Єдиною командою з лідируючій п’ятірки у групі Б, яка перемогла у минулому турі, стали Балкани. Вони розтрощили Нікополь 5:0, а 35-річний ветеран Володимир Прийомов відзначився хеттриком. Щоб забити 3 голи йому вистачило 56 хвилин.

Результативні здібності дозволили іменитому ветерану увірватися до трійки кращих бомбардирів змагань. До речі, Балкани повторили свою найбільшу перемогу у Другій лізі. З рахунком 5:0 вони вже вчетверте у домашніх матчах перемагають суперників. Причому у цьому сезоні вдруге: у серпні вони так здолали Реал Фарму.

Тростянець набирає хід

Четвертий матч поспіль не програє дебютант чемпіонату Другої ліги Тростянець. Команда Сергія Коритника двічі виграла і також двічі зіграла унічию, забивши у цих матчах у ворота суперників 10 голів. Але матч проти одного з лідерів чемпіонату гравці Тростянця запам’ятають надовго.

Уже на 24 хвилин вони залишились у меншості після вилучення Максима Єсипа, до того ж у середині другого тайму Віталій Полянський не реалізував пенальті. І все ж Тростянець впевнено переміг фаворита – 4:2, тричі забивши у меньшості.

Гостьові нулі Кристала

У минулому турі серія херсонського Кристала у виїзних матчах досягла вісім матчів без набраних очок. Ось і цього разу команда Юрія Куліша програла Таврії 1:3. Героєм матчу став нападник господарів Олексій Бойко, який провів три голи. У групі Б лише Реал Фарма та Кристал не набирали очки у гостях, але у минулому турі одесити грали вдома. При цьому, якщо згадати минулий сезон, то херсонці у Першій лізі саме у виїзних зустрічах набирали більше очок аніж вдома: вісім проти п'яти.

Фото: facebook.com/tavriya1958


Бонус. В гостях краще, ніж удома.
Одразу п'ять команд у групі Б мають більше набраних очок на виїзді. І якщо для команд, які йдуть серед лідерів: Балкан, Перемоги та Миколаєва, це не є чимось незвичним то гостьова агресивність середняків Полтави та Енергії вражають. Саме колективи Володимира Сисенка та Едуарда Хаврова разом із Перемогою мають найкращу різницю між набраними очками у гостях та вдома – на чотири більше.

Для порівняння, у групі А лише 2 команди набрали більше очок у гостьових матчах – Дніпро та Любомир. Але саме черкащани є лідерами у цьому компоненті. Вдома колектив, який тренує Тарас Ільницький, набрав чотири очки, на виїзді – 10.

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору