Новини змагань

Друга ліга. Топ цікавинок 15 туру

09:30, 27 жовтня 2021

 Усе найцікавіше у 15 турі Другої ліги

Фото: facebook.com/FSCBC


Нічия у грі миролюбивих

Мабуть найочікуванішим результатом у грі між Черніговом та Чайкою була нічия. Судіть самі: обидві команди мають найбільшу кількість нічиїх, займають сусідні сходинки у турнірній таблиці і навіть у попередніх особистих зустрічах повна рівність, навіть за різницею забитих та пропущених м’ячів. До речі, про м’ячі. Рахунок відкрили господарі у середині першого тайму: зробив це Олексій Зенченко. Але й він же став анти-героєм у другій половині зустрічі, коли за 14 хвилин отримав два попередження. Гості після двох влучних пострілів Андрія Бартошука вийшли уперед. Але утримати свою перевагу не змогли. У компенсований час Богдан Литвиненко встановив остаточний результат – 2:2.


Результативна перемога Буковини

Мало хто сумнівався, що Буковина легко здолає аутсайдера групи А – ставищенський Любомир. Усі питання про переможця було знято ще у першій 45-хвилинці, коли господарі забили у ворота колективу Вадима Лазоренка 4 м’ячі. До того ж, дублем відзначився Василь Палагнюк, який відтепер став кращим голеадором чемпіонату у цій групі. Єдине, на що спроміглися гості був «гол престижу» від Микити Комісара.


Львівська «посуха»

П'ять матчів поспіль вдається гравцям львівських Карпат разом з голкіпером Іваном Сілецьким утримувати власні ворота «сухими». Ось і у 15 турі команда перемогла Мункач з рахунком 1:0 завдяки голу з пенальті від Дениса Кожанова. Востаннє львів’яни пропускали місяць тому – 25 вересня у грі проти Ниви від граючого президента вінничан Артура Загорулька. Суха серія Сілецького наразі вже складає 527 хвилин. Вона звичайно вражає, але не настільки як переможна серія Карпат – дев'ять матчів поспіль. І при цьому команда Андрія Тлумака  не є лідером змагань, поступаючись Лівому Берегу трьома очками. Шкода, що у 16-му турі львів’яни не зіграють. Але вони матимуть двотижневу паузу, щоб підготуватися до зустрічі з Рубіконом.

Фото: facebook.com/karpaty.lviv


Металург: перша втрата домашніх очок

Лише у останньому турі першого кола перервалася серія домашніх перемог Металурга. На своєму полі запоріжці зіграли у нічию Миколаєвом – 2:2. На дубль Євгенія Коваленка гості відповіли влучними ударами з 11-метрової позначки Сергія Кравченка і Юрія Голубки. До речі, у миколаївців досі триває гостьова серія без поразок, яка наразі налічує сім матчів: 4 перемоги і 3 нічиїх. Тим цінніше буде це набране очко, якщо згадати, що у матчі з лідером команда Сергія Шевченка з 31 хвилини грала у меншості: з поля був вилучений Владислав Жавко.


Прорив Реал Фарми

Лише другу перемогу у цьому чемпіонаті здобула одеська Реал Фарма. У минулому турі вона перемогла херсонський Кристал з рахунком 2:1. Одесити впевнено вели у рахунку після ударів Дмитра Плачкова та Євгенія Ратушняка і лише на останніх хвилинах пропустили гол від Ростислава Калініна, який вийшов на заміну. Завдяки набраним трьом очкам команда Андрія Рязанцева змогли перескочити з останнього 16 місця на 14, обігнавши Кристал та Суми.


Старт нового дербі

Вперше на професіональному рівні відбулося так зване нікопольське дербі. Нікополь на своєму полі приймав представника Нікопольського району – Скорук. 150 глядачів, які прийшли на цей матч, побачили лише один гол. На 40-й хвилині перемогу гостям влучним ударом приніс Олександр Мішуренко. Завдяки цій перемозі Скорук скоротив відставання від лідера змагань – запорізького Металурга до трьох очок. А ось Нікополь так і залишився у середині турнірної таблиці.

Фото: офіційна сторінка ФК Нікополь у ФБ


Бонус. Незмінні
Завершилося перше коло чемпіонату Другої ліги (через карантин перенесені два матчі у групі А за участю ЛНЗ – з Дніпром та Нивою та матч Суми – Таврія у групі Б). В усіх матчах своїх команд без замін зіграли лише 10 гравців. Назвемо всіх поіменно: воротарі - Роман Герич (Балкани), Іван Сілецький (Карпати Львів), Максиміліан Ковальов (Кристал), Ярослав Котляров (Металург), Дмитро Фастов (Миколаїв), захисники - Сергій Басов (Металург), Богдан Куртяк (АФСК), півзахисники - Максим Банасевич (Діназ), Петро Луців (Мункач), Руслан Курдас (Суми). Найбільшу кількість за амплуа мають воротарі – п’ятеро. А ось найбільше гравців з одного клубу у запорізького Метулурга – двоє.

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору