Новини змагань

Друга ліга. Топ цікавинок 13 туру

08:00, 13 жовтня 2021

 Усе найцікавіше у 13 турі Другої ліги

Фото: fc-lnz.com


Пенальті, пенальті і ще раз пенальті

У грі Рубікон – ЛНЗ харківський рефері Євгеній Назаров тричі призначав 11-метрові удари. Низка пенальті розпочалася на 16-й хвилині, коли у штрафній площі збили Владислава Зоренка. Богдан Покойовий спокійно реалізував свою спробу. А ось удари Івана Бобка на 36-й хвилині та Ярослава Галенка на 76 ледь не парирував дебютант киян Денис Ферт. До речі, до дебюту 19-річного воротаря призвела травма на передматчевій розминці основного голкіпера Євгена Пацкана за 15 хвилин до стартового свистка. І вона сталася на очах арбітрів, які у цей час закінчували свою розминку. Цікаво, що для Рубікона у Другій лізі це вже другий матч з трьома пенальті (перший був у минулому сезоні), а для ЛНЗ – перший в їх професіональній історії.


Сенсація у Чернігові

Найбільш несподіваним результатом у групі А стала перемога Чернігова на своєму полі над Епіцентром. Можливо, навіть свої вболівальники «тигрів» не очікували, що їхні улюбленці у цій грі заб’ють стільки ж як і у попередніх 5 домашніх поєдинках разом. До того ж, у ворота Епіцентра, що славиться своїм надійним захистом. У цьому матчі господарі перервали свою восьмиматчеву безвиграшну серію, а також вперше забили більш як два мячі на професіональному рівні.

Фото: facebook.com/fc.chernigiv


Якщо тренер – голкіпер

У Групі А Львівські Карпати стали командою, яка найменше пропускає. «Суха» перемога команди під керівництвом колишнього воротаря Андрія Тлумака над аутсайдером змагань Любомиром стала вже шостою у цьому чемпіонаті. До речі, Карпати лише раз пропускали на своєму полі – від АФСК, і як лідер змагань – Лівий Берег – жодного разу не втрачали очки перед своїми вболівальниками. І ще, матч Карпати (Львів) – Любомир зібрав найбільшу аудиторію у 13 турі – 1400 глядачів.

Фото: facebook.com/karpaty.lviv


Достатньо одного удару

У це важко повірити, але найменш видовищною командою групи Б є лідер змагань – запорізький Металург. У матчах за участю підлеглих Володимира Микитіна забито найменше голів – лише 27. Ось і в 13 турі запоріжцям вистачило лише одного голу Дмитра Піддубного, щоб перемогти одного з аутсайдерів - херсонський Кристал. Цікаво, що у семи матчах цих команд у чемпіонатах Другої ліги жодного разу не був зафіксований нічийний результат.

Фото: facebook.com/mfcmetalurg


Нікополь вдома не програє

Вже сьомий домашній матч поспіль не програє Нікополь. Команда, яка тримається поруч і лідерами, але ніяк не може їх наздогнати, знову набрала очки на своєму полі. Цього разу вони зіграли унічию з Миколаєвом, який йде на другому місці. Причому зробили це в меншості: на 77-й хвилині з поля був вилучений Микита Фомін. Загалом, лише дві команди у групі Б ще не програвали вдома: це Нікополь та Металург. Цікавий факт: Нікополь є єдиною командою з ТОП-6 з негативною різницею забитих та пропущених м’ячів.


Хет-трик ветерана

Три голи від 33-річного форварда Вікторії Вадима Шавріна принесли перемогу його команді над Сумами – 3:2. 17-й номер миколаївців забив уже на першій хвилині. Ще до перерви він відзначився знову, а у другому таймі реалізував пенальті. Останні хвилини матчу Вікторія догравала у меншості після вилучення досвідченого Володимира Аржанова, але три очки відстояла. До речі, до свого хеттрику Вадим Шаврін не забивав у 4-х матчах поспіль.

Фото: facebook.com/viktoriyafc


Бонус. Лотерея на користь польових

Дев'ять разів у 13-му турі арбітри призначали 11-метрові удари. Третина з них прийшлась на матч між Рубіконом та ЛНЗ, де усі три спроби були реалізовані. Лише Дмитро Щербак з Полтави не зміг з позначки переграти голкіпера Реал Фарми Тараса Деркунського. У поточному чемпіонаті це перший незабитий пенальті у ворота одеситів з п'яти спроб.

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору