Новини змагань

Друга ліга. Топ цікавинок 12 туру

10:30, 8 жовтня 2021

 Усе найцікавіше у 12 турі Другої ліги

Фото: dinaz.com.ua


Переможна хода львів’ян

Матчем туру у групі А була зустріч у Дунаївцях між місцевим Епіцентром та львівськими Карпатами. Гості виявилися сильнішими і перемогли 1:0 завдяки голу Максима Гуменюка у компенсований час першого тайму. Завдяки цьому влучному удару переможна серія львів’ян досягла шести матчів. За цей час команда Андрія Тлумака змогла з 6-го місця переміститися на друге. Під час цієї серії Карпати забили 16 м’ячів, а пропустили лише два. До речі, львів’яни разом з Лівим Берегом залишаються єдиними командами, які не втрачали вдома очки.

Фото: facebook.com/karpaty.lviv


В очікуванні першої перемоги

Після чуттєвої поразки у 9-му турі від львівських одноклубників з рахунком 0:4 керівництво галицьких Карпат запросило до своїх лав іспанського тренера 37-річного Карлоса Інарехоса. Під його керівництвом вже провели три гри, але жодного разу не змогли виграти. І якщо у дебютному матчі Карпати змогли зіграти у нічию з Черніговом (1:1), то далі вони програли Буковині (0:1), а у минулому турі зазнали нищівної поразки від ЛНЗ – 0:5. Причому питання про переможця гри було зняте ще у першому таймі, коли галицькі футболісти пропустили тричі. Нагадаємо, що під керівництвом Любомира Вовчука Карпати у восьми зустрічах перемогли чотири рази.


Сенсації не сталося

Близьким до сенсаційного ледь не став матч між Любомиром та Діназом. Більш досвідчена команда з Вишгорода задовольнилася лише мінімальною перемогою на виїзді – 3:2. Саме у цій грі Мирослав Липко призначив два пенальті (загалом у турі було лише 3три пенальті), які був реалізований. Цікавий факт, попри поразку Любомир у цій грі вдвічі перевищив кількість забитих голів на своєму полі. До цього команда з Ставища лише одного разу вражали ворота суперників вдома – не пощастило Дніпру у 10-му турі.

Фото: dinaz.com.ua


Результативна серія Кравченка триває

Здається, що ніхто не може зупинити капітана Миколаєва Сергія Кравченка. Найкращий бомбардир групи Б, забивши двічі у ворота Вовчанська, довів кількість своїх голів у чемпіонаті до 11. А його особиста гольова серія триває вже чотири гри, у яких він шість разів відзначився у воротах суперників. До речі, на свій гольовий дубль 17-й номер Миколаєва затратив лише п'ять хвилин. На 67-й хвилині він реалізував пенальті, призначений за гру рукою захисника Вовчанська. А невдовзі він вдало зіграв на добиванні. Загалом, це третій дубль Сергія Кравченка у чемпіонаті. Ще один цікавий факт, «корабели» зараз ділять перше та друге місця за результативністю у домашніх матчах з маріупольським Ярудом, який йде у турнірній таблиці на 11-му місці.

Сергій Кравченко №7 зараз у фантастичній формі. Фото: facebook.com/fanatoly


Металург грає без поразок

Єдиною командою, яка ще не програвала у поточному чемпіонаті Другої ліги є запорізький Металург. У минулому турі команда Володимира Микитіна грала на виїзді у Маріуполі з Ярудом. Забивши ще до перерви тричі, запорожці спокійно довели гру до перемоги, пропустивши у другому таймі лише раз, та й те з пенальті.

Фото: facebook.com/fkyarud


Є повторення рекорду!

Гравці Нікополя у минулому турі перемогли на виїзді з рахунком 4:0 Енергію з Нової Каховки. Цей результат повторення найбільшої перемоги команди у чемпіонатах Другої ліги. Цікаво, що нікопольці тричі перемагали своїх суперників з таким рахунком і всі ці матчі вони проводили у гостях. До гри з Енергією вони двічі обіграли запорізький Металург (у 2017 та 2018 роках).


Бонус. Матчі серед тижня – не для глядачів
Ігри цього мід-уїку  не змогли зібрати великої глядацької аудіторії. Найпізніший початок ігор був о 16:00, коли ще тривав робочий час на багатьох підприємствах. Тому й не дивно, що в жодному місті, яке приймали матчі 12-го туру, на стадіонах не змогли зібратися тисячні глядацькі аудиторії. Найбільша кількість вболівальників прийшла у Вінниці, де грали Нива з Буковиною. Ось тільки голів вони так і не побачили – гра завершилась з рахунком 0:0.

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору