Новини змагань

MATCHDAY! Друга ліга. 12 тур. Анонс усіх матчів у середу

11:00, 6 жовтня 2021

Анонс матчів 12 туру сезону 2021/22 у Другій лізі

Фото: fc-lnz.com


Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!

 

Група А

Середа, 06 жовтня 2021 року. м. Вінниця. Стадіон Центральний, 14:00.

Нива (Вінниця) – Буковина (Чернівці)

Арбітр – Андрій Воєвода (Дніпро)

Історія протистоянь у Другій лізі: 16 матчів, по сім перемог, дві нічиї, різниця м’ячів 16-17.

На полі Ниви: дев’ять матчів, п’ять перемог Ниви, дві нічиї, дві перемоги Буковини, різниця м’ячів 11-8.

Шосте місце проти дев’ятого, між ними – п’ять очок. Хоча Нива загалом успішніша в цьому сезоні, за останні три тури вона набрала лише одне очко (нічия з ФК Чернігів при поразках від конкурентів – львів’ян і вишгородців).

При цьому Буковина – в хорошій формі: дві перемоги над претендентами на вищі місця (ЛНЗ і Галичем), три матчі без пропущених м’ячів. І ще один факт, щоб дербі давніх знайомих було ще цікавішим: більше двох років Нива не може обіграти чернівчан (одна нічия та три поразки в очних зустрічах).


Середа, 06 жовтня 2021 року. с. Дерцен. Стадіон НТБ МФА, 14:00.

Мункач (Мукачево) - Дніпро (Черкаси)

Арбітр – Максим Фірсов (Рівне)

Історія протистоянь у Другій лізі: не зустрічались.

У команд різний настрій: МФА Мункач у минулому турі мінімально обіграв Рубікон в гостях (відзначаємо гол 16-річного Пищура – наймолодшого гравця змагань ПФЛ на сьогодні), а Дніпро вдома поступився Чайці – 1:3.

При цьому незнайомі один одному суперники не так уже й далеко в таблиці – сьоме місце проти десятого при п’яти очках різниці. Неабияке випробування для обох молодих команд.


Середа, 06 жовтня 2021 року. м. Демидів, стадіон Діназ, 14:00.

Любомир (Ставище) - Діназ (Вишгород)

Арбітр – Мирослав Липко (Івано-Франківська область)

Історія протистоянь у Другій лізі: не зустрічались.

За домовленістю сторін матч відбудеться в Демидові. Відзначаємо, що, хоча в Другій лізі суперники не відзначалися, на обласному рівні вони провели пліч-о-пліч не один сезон – і Діназ був там також успішнішим.

Наразі вишгородська команда йде четвертою за рівності в очках з ЛНЗ і відставання на два очка від Карпат. Це стало наслідком поразок відЛівого берега та Епіцентру в двох останніх турах. Але ще гірші справи в Любомира – десять поразок поспіль від початку чемпіонату з загальним рахунком 3:33! Обласне дербі – подвійний подразник для номінальних господарів.


Середа, 06 жовтня 2021 року. смт. Макарів. Стадіон ім. М. Х. Бруквенка, 15:00.

Чайка (Петропавлівська Борщагівка) - АФСК (Київ)

Арбітр – Микита Богатир (Запоріжжя)

Історія протистоянь у Другій лізі: не зустрічались.

Напередодні обидві команди перервали свої невдачі: Чайка – виїзною перемогою над Дніпром (3:1 в Черкасах), АФСК Київ – 2:1 над Любомиром у першому номінально домашньому матчі в чемпіонаті.

У передостанньої команди – шість очок, тоді як у Чайки, що йде десятою, ‒ 12.



Середа, 06 жовтня 2021 року. смт. Дунаївці, стадіон Колос, 15:00.

Епіцентр (Дунаївці) – Карпати (Львів)

Фото: facebook.com/karpaty.lviv


Арбітр – Андрій Кошура (Чернівці)

Історія протистоянь у Другій лізі: не зустрічались.

Львів’яни виграли п’ять матчів поспіль, у тому числі – завдали першої поразки в Другій лізі непереможному до цього лідеру, що дозволило Карпатам вийти на максимально високе для себе друге місце.

Втім, підопічні Тлумака (див. Найкращий тренер 11-го туру Другої ліги) їдуть до суперника, який також бере участь у великих перегонах. Епіцентр виграв 5 матчів поспіль, в тому числі – в Діназа в минулому турі. Ідучи п’ятим, він всього на три очка відстає від Карпат і буде старатися скоротити цей розрив у очному матчі.



Середа, 06 жовтня 2021 року. м. Київ, стадіон Лівий Берег, 16:00.

Лівий Берег (Київ) - ФК Чернігів

Арбітр – Іван Салаш (Калуш)

Історія протистоянь у Другій лізі: не зустрічались.

Лівий Берег зіграє вперше після поразки, в цьому є своя інтрига. Перевага лідера над найближчими переслідувачами скоротилася до трьох очок. В гості приїде ФК Чернігів – в останніх трьох турах команда зіграла внічию з різними за рівнем, але добротними суперниками, що свідчить про її чіпкість. До того ж, на Чернігів-Арені також штучне покриття, тож і до синтетичного газону гості, на відміну від багатьох інших суперників, звичні.



Середа, 06 жовтня 2021 року. м. Черкаси. Стадіон Черкаси-Арена, 16:00.

ЛНЗ (Черкаси) – Карпати (Галич)

Арбітр – Віталій Маляр (Хмельницький)

Історія протистоянь у Другій лізі: не зустрічались.

Ще один важливий матч. Галицькі Карпати, восьме місце на поточний момент, гостюють у Черкасах. Тутешній ЛНЗ з 22 очками розділяє з Діназом 3-4 позиції. Господарі минулий тур пропустили, до того програвши 0:2 вдома Буковині. Гості ж під керівництвом нового іспанського тренера Інарехоса в минулому турі програли в Чернівцях.

 

Рубікон (Київ) пропускає тур через непарну кількість команд.



Група Б

Середа, 06 жовтня 2021 року. м. Дніпро, стадіон Олімпійські Резерви, 15:00.

Перемога (Дніпро) – Реал Фарма (Одеса)

Арбітр – Ігор Сташук (Чернігів)

Історія протистоянь у Другій лізі: дві гри, по одній перемозі, різниця м’ячів 2-2.

У різному настрої суперники: Перемога мінімально поступилася в Тростянці (це вже друга поспіль їхня поразка), Реал Фарма здобув перші в сезоні очки, розгромивши ФК Суми – 5:1. Якщо гості на останньому місці, то Перемога опустилася на п’яту позицію. Цей матч – її шанс поборотися за повернення в трійку найкращих.


Середа, 06 жовтня 2021 року. м. Нова Каховка. Стадіон Енергія, 15:00.

Енергія (Нова Каховка) - ФК Нікополь

Арбітр – Павло Плєшко (Кременчук)

Історія протистоянь у Другій лізі: 14 матчів, дев’ять перемог Енергії, одна нічия, чотири перемоги Нікополя, різниця м’ячів 25-16.

На полі Енергії: шість матчів, п’ять перемог Енергії, одна перемога Нікополя, різниця м’ячів 18-7.

Давні знайомі не один рік є суперниками в Другій лізі та мають багаті кадрові перетини. Як наслідок, матч 13-ї проти 8-ї команди чемпіонату при п’ятьох очках різниці матиме серйозну принциповість. Як не згадати тут, що дебют Хаврова в Енергії був із розгромної поразки в Нікополі?

Зараз Енергія в серії невдач (одне очко в трьох останніх матчах), тоді як ФК Нікополь після розгромної поразки в Маріуполі переграв у минулому турі херсонський Кристал – 2:1.


Середа, 06 жовтня 2021 року. м. Полтава, стадіон Локомотив, 15:00

СК Полтава – ФК Тростянець

Арбітр – Сергій Труба (Черкаси)

Історія протистоянь у Другій лізі: не зустрічались.

Обидві команди влітку здобули професіональний статус. Наразі їх на сьомому та 12-му місцях розділяє чотири очка. Полтавська команда в минулому турі програла в один гол різниці Балканам, що стало першою поразкою після трьох нічиїх. Тоді як ФК Тростянець здобув дві поспіль перемоги, маючи тепер перевагу над господарями.



Середа, 06 жовтня 2021 року. м. Нікополь, стадіон Електрометалург, 15:00.

Скорук (Нікопольський район) – Вікторія (Миколаївка)

Фото: сторінка ФК Скорук у ФБ


Арбітр – Олександр Хамходера (Харків)

Історія протистоянь у Другій лізі: не зустрічались.

Матч двох новачків дивізіону на фоні великих очікувань, але невдалих останніх результатів. Скорук у минулому турі програв у Миколаєві, Вікторія врятувалася від поразки в гостях у Таврії – 1:1. При цьому гості з Сумщини йдуть дев’ятими з 15 очками, тоді як Скорук посідає чисту третю позицію. На аматорському рівні Вікторія була значно успішнішою – після приходу Безсмертного від команди очікують значно кращих результатів і на новому рівні.


Середа, 06 жовтня 2021 року. м. Херсон, стадіон Кристал, 15:00.

Кристал (Херсон) - Балкани (Зоря)

Арбітр – Людмила Тельбух (Дніпро)

Історія протистоянь у Другій лізі: одна гра, одна нічия, різниця м’ячів 2-2.

Другий поспіль матч без глядачів у Херсоні.

Балкани в минулому турі обіграли Яруд (2:1), тоді як ФК Нікополь обіграв також на своєму полі з аналогічним рахунком Кристал. Херсонці вдома приймуть суперника, якого ще не обігрували в своїй історії. Балкани йдуть четвертими з 20 очками, тоді як Кристал розділяє 14-15 місця з сумчанами.



Середа, 06 жовтня 2021 року. м. Маріуполь. Стадіон НТБ Маріуполь, 15:30.

Яруд (Маріуполь) – Металург (Запоріжжя)

Арбітр – Валерій Копмарь (Одеська область)

Історія протистоянь у Другій лізі: дві гри, дві перемоги Металургу, різниця м’ячів 1-5.

Лідер їде в Маріуполь. Запоріжці в цьому чемпіонаті ще не програвали, а останніх сім матчів поспіль виграли 14:1. Минулого сезону вони двічі обігрували цього суперника.

При цьому Яруд – не в кращому настрої. Поразка в один гол різниці на Одещині від Балкан погіршила становище маріупольців, вони опустилися на 10 місце. При цьому вдома ця команда грає переконливо – 7 очок із 9 можливих в останніх трьох матчах на своєму полі.



Середа, 06 жовтня 2021 року. м. Миколаїв, стадіон Центральний, 16:00.

МФК Миколаїв - ФК Вовчанськ

Фото: mfc.mk.ua


Арбітр – Єгор Кевлич (Кропивницький)

Історія протистоянь у Другій лізі: не зустрічались.

Вихованець миколаївського футболу, представник знаменитої місцевої династії Березовчук везе в рідне місто ФК Вовчанськ. У минулому турі «вовки» розгромили Енергію – 4:0, останні чотири тури новачки ліги без поразок (по дві перемоги та нічиї).

Проте й МФК Миколаїв у хорошій формі: 10 очок в останніх чотирьох турах. Минулого тижня «корабели» переграли Скорук – 2:0 – завдяки дублю форварда Кравченка.

 

Прес-служба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору