Новини змагань

Друга ліга. Футбольні цікавинки десятого туру

11:30, 29 вересня 2021

Усе найцікавіше у десятому турі Другої ліги

Фото: fc-lnz.com

Фото: facebook.com/groups/sc.chayka


Хеттрик Мартяна

Уперше у цьому сезоні черкаський Дніпро переміг з великим рахунком. Запорукою набраних трьох очок став хет-трик нападника Віктора Мартяна. Капітан черкащан вже у першому таймі двічі реалізував пенальті. А свій третій гол він забив у середині другої половини гри. Для 27-річного нападника це перший хет-трик у його кар’єрі. А на професійному рівні 24-й номер Дніпра грає з сезону 2012/13. До речі, це єдина перемога з великим рахунком у турі серед команд групи А.

Буковинський характер

Справжньою сенсацією у турі став результат матчу ЛНЗ – Буковина. Гості, забивши двічі, святкували перемогу над одним з лідерів сезону. Цей результат здається ще дивнішим, якщо згадати, що кількома днями раніше гравці ЛНЗ перемогли у кубковому протистоянні представника Прем’єр-ліги – Інгулець. Три очки для Буковини приніс їх лідер – Василь Палагнюк, на рахунку якого дубль. Відзначимо, що для чернівчан, це лише друга перемога у 9-ти іграх чемпіонату. Цікавий факт, на створення дублю Василь Палагнюк затратив лише 19 хвилин.


Перша домашня поразка Ниви

Уперше у цьому чемпіонаті вінничани програли на своєму полі. При чому, саме Нива відкрила рахунок після влучного удару граючого президента клубу Артура Загорулька. Але потім Ігор Маляренко залишив господарі у меншості на 40-й хвилині. А львівські Карпати  у другому таймі забивши два м’ячі досягли перемоги. Для Ниви це перша домашня поразка з 17 жовтня 2020 року. Безпрограшна домашня серія склала 13 ігор (11 перемог, 2 нічиї, м’ячі 34-8).

Фото: niva-v.com.ua


Рекордна перемога Яруда

Виграш маріупольців у Нікополя з рахунком 5:0 став рекордним для команди Олега Краснопьорова. До цього найбільша перемога Яруда була з різницею у 3 м’ячі – 4:1 у гостях над Сумами та 3:0 над Перемогою. До речі, відсоток перемог з великим рахунком за весь час виступів у Другій лізі вражає – 27% від загальної кількості. У грі з Нікополем маріупольці забезпечили собі перемогу ще у першому таймі, забивши три голи. А у другій половині зіграв джокер Олега Краснопьорова – Дмитро Мамро, який зробив дубль.

Дебютна перемога Анатолія Безсмертного

Напередодні гри проти аутсайдера змагань у Вікторію прийшов новий головний тренер – Анатолій Безсмертний. І в першому ж матчі його команда набрала 3 очка. Втім, ця перемога не була легкою. На гол досвідченого В’ячеслава Акімова гості відповіли влучним ударом з пенальті Мохамеда Яссіна Абузраа. І лише на 6-й компенсованій хвилині другого тайму Андрій Нелін, який вийшов на заміну приніс перемогу Викторії.

Фото: facebook.com/viktoriyafc


Без поразок лише Металург

Матчем туру у групі Б стала зустріч між Перемогою та Металургом. У разі виграшу дніпряни мали шанс очолити турнірну таблицю, змістивши з першого місця саме запоріжцев. Долю матчу вирішив єдиний влучний удар героя минулого туру – форварда Металурга Олексію Сидорова. Металург залишається єдиною командою у своїй групі, яка ще не програвала. Відмітимо, що востаннє запоріжці поступилися ще у минулому чемпіонаті 11 червня – у виїзному матчі проти Реал Фарми. Цікаво, що після тієї перемоги одесити не вигравали жодного разу. Але це інша історія…


Бонус
Червоне світло для шістьох
У 10-му турі арбітри 6 разів діставали з кишені червоні картки. Причому рівно половина з них була показана у матчі Кристал – Вовчанськ. У господарів одразу двох гравців було вилучено на 73-й хвилині. Гості відповіли «люб’язністю» вилученням вже на 4-й хвилині компенсованого часу. До речі, це єдина гра в турі, на якій офіціально не було глядачів на трибунах стадіону.

Фото: СК Чайка

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору