Новини змагань

Друга ліга. Футбольні цікавинки дев'ятого туру

16:00, 22 вересня 2021

 Усе найцікавіше у восьмому турі Другої ліги

Фото: facebook.com/karpaty.lviv


Розгром у карпатському дербі

Програма дев'ятого туру подарувала прихильникам футболу дербі двох Карпат. Але справжньої боротьби на полі не було: ще до перерви у ворота гостей з Галича влетіло три м’ячі – два від львів’ян і ще один після рикошету від власного гравця. Останній гол у грі був забитий у другому таймі. 4:0 – і це вже третя перемога з великим рахунком зелено-білих на своєму полі. Відзначимо, що у минулому сезоні двічі сильнішими були гравці з Бурштину, які перемогли з однаковим рахунком 3:1 вдома і на виїзді. А в цьому сезоні вже львів’яни перемогли вдруге. Вперше це сталося у цьогорічному розіграшу Кубка України. До речі, львівські Карпати, разом з Лівим Берегом, ЛНЗ та Нивою ще не втрачали очки на своєму полі у цьому чемпіонаті.


Перемога у першому таймі – залог успіху

Єдиною командою у групі А, яка змогла перемогти у гостях, став Епіцентр. У грі в Черкасах проти місцевого Дніпра дунаівські футболісти вже в першому таймі двічі пробивали кіпера суперників, отримавши у відповідь від гравців Дніпра один гол у відповідь. А у другій половині гри Владислав Кравченко приніс Епіцентру переможний гол. Цікавий факт, у цьому чемпіонату якщо команда з Дунаївців перемагає у першому таймі, вона не втрачає очків у грі. Саме так було у минулому турі, в матчі проти столичного Рубікона. А ще, це перша перемога Епіцентра у гостьовому матчі чемпіоната цього сезону.

Фото: cherkassy-sport.com


Мункач допомагає Лівому Берегу

Мабуть найнесподіванішим результатом у групі А стала нічия у грі між Мункачем та ЛНЗ. Гості мали однакову кількість очок з лідером змагань – Лівим Берегом і не мали бажання відпускати заочного суперника у одноосібне лідерство. Але закарпатці змогли відкрити рахунок і довгий час тримати приємний для себе результат. Лише у останній 10-хвилинці гості змогли зрівняти рахунок, але більшого технічним гравцям з ЛНЗ не дали зробити самовіддані господарі, дощ і сильний вітер. До речі, безпрограшна серія Мункача складає 3 гри і це повторення клубного рекорду у чемпіонаті Другої ліги.


Круте піке Реал Фарми

Єдиною командою у групі Б, яка не набрала ще жодного очка є Реал Фарма. І навіть у домашньому матчі проти середняка змагань – Таврії - одесити не змогли відкрити свій очковий залік, програвши з великим рахунком. Більш того, Реал Фарма не може забити вже 5-й матч поспіль. Тренерський штаб команди знаходиться у постійному пошуку вдалих ігрових зв’язок: на поле у чемпіонаті вже виходили 29 футболістів, причому 3 з них – легіонери. І схоже, що пошук цей триватиме. Перед грою проти Таврії одесити заявили 34-річного Павла Новицького. Цікавий факт, зараз у списку гравці Реал Фарми відразу троє гравців, які доросліше свого головного тренера 33-річного Артема Рязанцева. Крім згаданого Новицького це Сергій Нудний, якому 41 рік виповниться у жовтні та 55-річний Микола Лиховидов.


Не пропустиш – не програєш

Єдиною командою з лідируючого квартету у групі Б, яка не змогла перемогти у цьому турі, став Скорук. Команда з Дніпропетровщини у грі проти Енергії не змогла забити та й не пропустила – 0:0. До речі, скоруківці не пропускають вже три гри поспіль. А загалом, це 5-та суха гра команди. З цікавого, гості у цьому матчі отримали від головного арбітра Максима Фірсова 7 попереджень – це найбільший показник у турі.

Фото: fcenergiya.com.ua


Прикмета сезону. Велика кількість глядачів – до великої перемоги

Найбільша кількість глядачів зібралася у Запоріжжі на Славутич Арені, де лідер чемпіонату місцевий Металург приймав ФК Суми. Господарі виявилися не гостинними: вже у першому таймі вони чотири рази відправляли м’ячі у ворота Романа Захарчука. А по перерві зробили це ще раз. 4 154 глядачі стали свідками найбільшої перемоги своєї команди у цьому сезоні – 5:0. Цікаво, що ця гольова злива не допомогла Металургу стати найрезультативнішою командою. У них 17 голів – стільки же у Перемоги, а на 4 більше провели гравці МФК Миколаїв.


Бонус. За Рубікон вболівають і чотирилапі
Спокійний хід матчу у Щасливому, де Рубікон приймав Любомир змінив породистий пес, який зненацька вибіг на поле. Арбітр зустрічі Євген Макаренко помітив тваринку і зупинив гру. Майже шість хвилин гравці обох команд разом із болбоями не могли спіймати молодого хаскі. І лише вишикувавшись у ланцюг вони змусили собаку покинути межі стадіону. Арбітр, до речі, через цю паузу до основного часу першого тайму компенсував сім хвилин. А ось єдиний гол у матчі кияни змогли забити лише у компенсований час до другого тайму.

Преслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору