Новини змагань

Грати до фінального свистка! Друга ліга. Цікавинки восьмого туру

13:00, 15 вересня 2021

Усе найцікавіше у восьмому турі Другої ліги

Фото: niva-v.com.ua


Неймовірний камбек

- Мабуть, мало хто сумнівався, що Мункач, який після першого тайму гри проти Чайки програвав з рахунком 0:3, зможе врятувати цей матч. Старт до повернення інтриги був даний вже на 46-й хвилині, коли молодий форвард Мункача Максим Гірний забив перший гол у ворота суперника. За шість хвилин він знов влучив у ворота, які захищав Дмитро Іванов. Коли залишалося грати близько півгодини рахунок вже був рівним. А переможний м’яч забив Тарас Галас. Для Мункача,  який проводить дебютний сезон у Другій лізі, багато чого в цій грі було вперше. Чотири забитих голи у зустрічі, перша вольова перемога.

До речі, у 50% своїх ігор команда з Мукачева пропускала по три голи. Цікава деталь, у цій грі Максим Гірний зробив дубль, та повторив свій особистий рекорд за кількістю забитих голів у сезоні. І це лише матч восьмого туру! Далі буде. Шкода лише, що за перипетіями цього неймовірного матчу спостерігали всього 150 глядачів – найнижчий показник у турі!


Хет-трик від президента

- Це важко уявити, але найкращим бомбардиром Другої ліги на сьогодення є президент футбольного клубу! І у грі вінницької Ниви проти столичного АФСК граючий президент господарів Артур Загорулько забив тричі і завдяки цьому вийшов на перше місце серед бомбардирів чемпіонату. Зараз на його рахунку сім голів в шести іграх. Цікаво, що президент вінничан забиває лише в переможних зустрічах. А також він є найкращим домашнім голеадором сезону: з 7 голів, 6 були забиті на власному полі.

Артур Загорулько і новачок Ниви Віталій Гемега. Фото: niva-v.com.ua


Повернення Пуканича

- 38-річний півзахисник Адріан Пуканич у цьому турі дебютував за свій новий клуб - Епіцентр. Екс-гравець національної збірної України та низки клубів Прем’єр-ліги у минулому сезоні був справжнім лідером ФК Ужгород і став найкращим бомбардиром сезону, забивши 13 м’ячів. А на початку цього сезону закарпатці, які перейшли до Першої ліги, несподівано дали вільну досвідченому гравцю. У своїй дебютній грі Адріан Пуканич мав кілька моментів для взяття воріт, але кіпер Рубікона Євген Пацкан не дозволив йому це зробити. До речі, для Пуканича Епіцентр став третьою командою за роки виступів у Другій лізі. Крім вже згаданого Ужгорода він виступав на зорі своєї ігрової кар’єри за донецький Шахтар-3.

У обласному дербі сильнішою була Перемога

- Топ-матчем у групі Б стала зустріч двох команд з Дніпропетровської області, які входять до числа лідерів сезону: Перемога – Нікополь. У разі виграшу команда гостей могла впритул наблизитись до сусідів по турнірній таблиці. Та не так сталось, як гадалося. Гравці Перемоги, забивши в кожному з таймів по два рази, виграли з великим рахунком – 4:0 та продовжили переслідування лідерів – Металурга та Скорука, які також набрали по 3 очки у цьому турі. Цікавий факт, Нікополь – єдина команда з верхньої половини турнірної таблиці з негативною різницею забитих та пропущених м’ячів. У восьми іграх вони пропустили 15 голів, а забили лише 11.

Гольова засуха Реал Фарми

- Після забивного старту чемпіонату, коли у Реал Фарми було вісім забитих м'ячів у чотирьох іграх, одесити наче втратили прихільність футбольної Фортуни. Вже чотири зустрічі вони не можуть вразити ворота своїх суперників. Але що ще гірше, Реал Фарма залишається єдиною командою змагань (так саме як і Любомир у групі А), яка не набрала ще жодного очка. Ось і цього разу одесити на виїзді програли Скоруку – 0:4. Безгольова серія команда складає 373 хвилини. Що цікаво, у минулому сезоні максимальна суха серія Реал Фарми склала саме чотири гри.

Доки не бачать свої вболівальники

- Найрезультативнішою виїзною командою групи Б наразі є Миколаїв. Команда Сергія Шевченка у чотирьох гостьових матчах забила вже 11 голів та набрала 10 очок. Для порівняння: на своєму стадіоні «корабели» забили лише вісім разів та поповнили свій очковий залік п'ятьма балами. Ось і у восьмому турі Миколаїв зіграв результативну нічию з маріупольским Ярудом – 2:2. Ця «мирова» тим цінніша, що двічі гості поступалися у рахунку.

Фото: сторінка ФК "Карпати" Галич у ФБ


Бонус. На характері, до останнього
- У минулому турі одразу у 4-х матчах команди, які поступалися в рахунку, змогли виправити ситуацію. Звичайно, врятування Мункача після трьох пропущених м’ячів - це щось неймовірне. Але й вольова гостьова перемога Енергії над Кристалом у обласному дербі з рахунком 2:1 варта уваги. До цього можна також додати ігри у Полтаві та Маріуполі, у яких господарі та гравці Миколаєва двічі відігравалися та змогли завершити свої матчі унічию.


Сім з 46 м’ячів, або трохи більш як 15 відсотків у цьому турі були забиті, коли залишалося грати менш як п'ять хвилин у таймах, або вже йшов компенсований час. Саме завдяки вмінню грати до останньої хвилини Епіцентр зміг здолати на своєму полі Рубікон, а ЛНЗ - переграв Чернігів.

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору