Новини змагань

Коли забиває президент! Друга ліга. Футбольні цікавинки шостого туру

09:30, 30 серпня 2021

Глядацький рекорд у Черкасах і найбільший регрес у лізі

Фото: facebook.com/FCNyvaVinnytsia


Гол президента як запорука перемоги

- Найкращим бомбардиром вінницької Ниви є граючий президент клубу Артур Загорулько. В нього в активі вже три м’ячі. Ось й у грі проти столичного Рубікону йому знову вдалося відзначитися забитим голом. Цікавий факт: якщо Артур Загорулько забиває, то його Нива завжди перемагає. Шкода, що забиває він лише у домашніх зустрічах. До речі, саме на гру Нива – Рубікон прийшло найбільше вболівальників у шостому турі – 1500 глядачів. І вони залишились на своїх місцях навіть у перерві, спостерігаючи за яскравим шоу групи підтримки вінницької команди.


Глядацький рекорд у Черкасах

- Центральним матчем шостого туру у групі А вважалася гра у Черкасах між ЛНЗ та львівськими Карпатами. У складах обох команд багато футболістів, які пограли у клубах української Прем’єр-Ліги. Подивитися на футбольне свято прийшли 1200 глядачів – другий результат у турі та рекорд ЛНЗ у цьому сезоні. Їхня підтримка допомогла господарям перемогти з мінімальним рахунком завдяки голу Андрія Сторчоуса на 75-й хвилині. Але ця перемога дозволила команді Юрія Бакалова лише зрівнятися за набраними очками з лідером чемпіонату – Лівим Берегом, який провів на одну гру менше. До речі, ЛНЗ – найбільш прогресуюча команда групи А. Почавши змагання з 11 місця вони змогли піднятись на другу сходинку турнірної таблиці за п'ять турів.

Фото: fc-lnz.com


Тричі по три

- Наймолодша команда у групі А – мукачівський Мункач, середній вік якої 19,5 років, після вдалого старту зазнала третьої поразки поспіль. Причому в усіх програних матчах команда пропустила по три м’ячі. Через цю серію поразок команда з третього місця опустилась на дев'яте: найбільший регрес у лізі.

Сухий Металург

- Найменше м’ячів у цьому сезоні пропустив запорізький Металург – лише два у шести матчах. Ось й у минулому турі команда відомого в минулому захисника Володимира Микитина «насухо» здолала на виїзді одеську Реал Фарму, забивши тричі. Зараз найближча мета беззмінного воротаря Металурга Ярослава Котлярова перевершити власне досягнення цього сезону – 293 хвилини без пропущених голів. Наразі суха серія запоріжців складає 180 хвилин.

Ярослав Котляров прагне до нового рекорду. Фото: facebook.com/mfcmetalurg



5 голів, 4 пенальті та 1 вилучення

- Найбільш драматичним матчем у групі Б була гра у Нікополі, де Скорук приймав Тростянець. Гості вели у рахунку 2:0, відкривши лік забитим м’ячам з пенальті. Але господарям вдалося зрівняти рахунок за 4 хвилини, причому вони свій дебютний гол провели з 11-метрової позначки. На 85 хвилині Тарас Панасюк знов вказав на «точку». Але цього разу Андрій Сліпухін не зміг переграти Антона Осадчука. А за пару обертів секундної стрілки Тростянець залишився у меншості – з поля був вилучений Владислав Сосєдко. Кульмінацією гри стала перша компенсована хвилина другого тайму. Дмитро Волков вдруге реалізував пенальті та приніс перемогу Скоруку – 3:2. Неймовірний камбек!


Лідерська перемога Миколаєва

- У матчі групи Б з позначкою «топ» зустрілись Перемога та Миколаїв. Обидві команди входили у лідерську трійку сезону. Господарі відкрили рахунок після помилки Фальковського на 13-й хвилині. Але лише за 10 хвилин Данило виправився і відзначився дублем. А далі свій клас демонстрував інший миколаївець – Дмитро Фастов, який зробив п'ять сейвів. Миколаїв продовжує очолювати турнірну таблицю і разом із Нікополем має серію з трьох поточних перемог. А дніпряни відкотились з третього місця на шосте.

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору