Новини змагань

Найрезультативніший тур! ТОП-6 цікавинок третього туру Другої ліги.

12:30, 10 серпня 2021

Найкращий старт, п'ятий дабл-діджит та найрезультативніший тур

Фото: facebook.com/fclbkiev


Наближення до рекорду

- Матч між Любомиром та Лівим Берегом приніс багато чимало цікавих фактів. По-перше, номінальні гості (а Лівий Беріг грав на своєму полі) завдяки цій перемозі зміг продемонструвати найкращий старт сезону. Кияни перевершили показники друголігових ФК Красилів (сезон 2001/02, 3 перемоги, м’ячі 15-1) та СК Дніпро-1 (сезон 17/18, 3 перемоги, м’ячі 13-0). Відтепер рекордною є різниця м’ячів команди Анатолія Бузніка: 17-1. А ось Любомир, в якого показники забитих та пропущених м’ячів дзеркальні від Левого Берега мають не найгірший старт сезону . Гірше за них почали чемпіонат гравці запорізького Металурга у сезоні 2017/18 (3 поразки з різницею 1-18).


Взагалі, це 5-та поразка з двозначних рахунком (або, як говорять на батьківщині футболу дабл-діджит) у чемпіонатах Другої ліги. Примітно, що саме з рахунком 0:11 завершилась гра Прометей - Чайка  (5 листопада 1995 року), яка стала першою серед подібних. Окремо у цих результатах виділяються зустрічі у Запоріжжі у 2017 році. Тоді впродовж одного календарного року місцевий Металург двічі програв Енергії: спочатку 1:13, а потім 0:11. Єдиного разу господарі здобули перемогу з двозначним рахунком у 2006 році, коли Десна вдома перемогла Боярку-2006 з рахунком 12:0.
У грі Любомир – Лівий Берег нападник киян Володимир Коваль відзначився 4 забитими голами. Для 29-річного форварда це перше подібне досягнення на професіональному рівні. До того він відзначався хет-триком та покером (по разу) на рівні ДЮФЛУ.


VAR у допомогу

- Уперше в історії змагань Другої ліги була задіяна систему VAR. Дебют цього нововведення на матчі Рубікон – ФК Чернігів допоміг: саме підказка арбітра VAR Олексія Деревінського допомогла розібратися у складній ситуації рефері Володимиру Новохатньому. Після перегляду, вже у компенсований час другого тайму, він вилучив з поля гравця гостей Юрія Ментея, який непомітно для арбітра вдарив рукою півзахисника господарів Дениса Голуба, який не володів м’ячом.


Найрезультативніший тур


Третій тур у групі А поки є найбільш результативним у сезоні. У семи іграх забиті 32 м’ячі (12 разів відзначилися господарі і 20 – гості). У середньому забиті 4,57 голи за гру. У ціх матчах був  зафіксований один покер та три дублі.


12 гравець не допоміг

- Лише в одному матчі третього тура Другої ліги на матч зібралися 1000 глядачів – це найкращий результат цього ігрового дня, але на 4200 вболівальників менш, ніж у минулому турі прийшли на гру Карпати (Львів) – Рубікон. Та навіть така чисельна підтримка не допомогла Полтаві на своєму полі перемогти ФК Скорук. Злим генієм для господарів став захисник гостей Станіслав-Нурі Малиш. Його дубль приніс перемогу Скоруку – 1:2.

Фото: facebook.com/SCPoltava


Забити, не означає виграти

- Лише одна команда у групі Б ще не набрала жодного очка. Це - Реал Фарма. І навіть вихід на поле з капітанською пов’язкою граючого президента Миколи Лиховидова, який залишається найбільш досвідченим чинним гравцем Другої ліги, не допоміг виправити ситуацію. При цьому Реал Фарма показує неабияку результативність – шість голів у трьох іграх – по два м’ячі у зустрічі, стільки ж як лідер сезону – Вікторія з Миколаївки. Сподіваємося, що вже в наступному турі одеситам вдасться набрати перші очки.


За себе, й за того хлопця

- Єдиною командою у групі Б, у складі якої був вилучений гравець, став Миколаїв. Команда на своєму полі поступалася під час зустрічі з рахунком 0:2. Але спочатку «корабели» відіграли один м’яч. А потім побачив перед собою червоне світло Анатолій Ульянов, який провів на полі близько 15 хвилин. Та це не зупинило господарів і вони у компенсований час витягли гру – 2:2.

 

Бонус

 

 

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору