Новини змагань

Догадайло: Друга ліга - статусні змагання (відео)

10:00, 28 квітня 2021

Футбольний фахівець Віктор Догадайло у програмі ПФЛ «Україна футбольна» поділився враженнями від рівня нинішньої Другої ліги

Фото: facebook.com/FCNyvaVinnytsia


«Свого часу першу олімпійську збірну тренував Володимир Мунтян, - згадує фахівець. - І одним із кандидатів в збірну був Роман Гнатів, який грав за львівські Карпати. У цій збірні грали Ребров, Ващук, Парфьонов, Шевченко, Близнюк, Кривенцов… Роман на тлі таких гравців не загубився. Потім через деякий час викладав Гнатіву на тренерських курсах. Його виділяє велике бажання навчатися. Роман Гнатів завжди прагне розвиватися, навчатися чомусь новому. Думаю, що результат Карпат Галич закономірний, адже системність тренера приносить свої плоди».

За словами Догадайла, то відродження Кривбаса обов’язково піде на користь українському футболу. «Я задоволений результатами цієї команди. Кривбасу виповнилося 62 роки і це ціла епоха нашого футболу. Приємно, що такі клуб відроджуються, адже від цього наш футбол стане лише сильнішим».

Виділив тренер і своїх колег по цеху. «Насамперед у Другій лізі необхідно виділити тренерів, які управляють командами: від досвідченого Сергія Шевченка до молодого і перспективного Володимира Бондаренка. Важливо, що у кожної команди є своє обличчя. Іноді маю можливість спостерігати за тренуваннями Рубікону. Відзначу, що Сергій Литовченко побудував тренувальний процес на найвищому рівні, все як у клубах Прем’єр-ліги. Рубікону створені всі найкращі умови, проблем з забезпеченням немає. Ось ця системність призводить до того, що кожна команда є самобутньою».

«Також хочеться відзначити по спортивному агресивні дії футболістів на полі. Важливо, що немає байдужих футболістів, всі віддаються грі.

Найголовніший фактор успіху Другої ліги – соціально-спортивний. Саме через Другу лізі відроджуються клуби, які були легендами. Це Метал, Кривбас, Таврія, Металург, вінницька Нива, Буковина. Чудово, що зараз статус Другої ліги дуже високий. Також необхідно відзначити організацію змагань, все проводиться на високому рівні.

Думаю, що тренери клубів Другої ліги не загубляться у Першій лізі, УПЛ. Важливо, що клуби Другої ліги, які підвищилися в класі, не пасуть задніх у змаганнях Першої ліги. Скажімо, ВПК-Агро чи Альянс. Це стосується також і клубів Першої ліги, які виходять в Прем’єр-Лігу», - резюмував фахівець у програмі ПФЛ «Україна фтубольна».

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору