Новини змагань

MATCHDAY! Друга ліга. 12 тур. Анонс чотирьох матчів неділі

09:00, 22 листопада 2020

Анонс матчу 12 туру сезону 2020/21 у Другій лізі.

Фото: sc-chayka.com.ua


У вівторок, 24 листопада, о 00:20 в етер телеканалу XSPORT у прем’єрі вийде чергова інформаційно-аналітична програма ПФЛ «Україна футбольна». Будуть проаналізовані матчі 14 туру з футбольним фахівцем Віктором Догадайлом.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!

Група «А»

Субота, 21 листопада 2020 року. м. Львів. Стадіон «Україна», 14:00

«Карпати» (Львів) – ФК «Ужгород»

Арбітр – Максим Фірсов (Рівне)

Напередодні "Карпати" відкрили власний інтернет-магазин. Фото: fckarpaty.com


Через коронавірусну хворобу ФК «Ужгород» ще не грав матчів у цьому місяці. Відповідно, погіршилося й турнірне становище команди, яка свого часу лідирувала в північно-західній групі. Після поразки 0:3 від галицьких «Карпат» підопічні Васютика не грали – і наразі знаходяться на п’ятому місці з 16 очками. Перемога гарантовано залишить закарпатців у п’ятірці найкращих, а може й скоротити їхнє відставання від конкурентів до мінімуму при перевазі матчів у запасі.

Львів’яни, навпаки, перебувають у тонусі, їхній щільний графік включав і перенесений матч із резервним складом «Оболоні», який вони мінімально програли в пристоличній Бучі. Жодного разу не виграли «Карпати» за останніх два місяці, із восьми матчів програвши сім при одній нічиїй (1:1 із «Чайкою» в середині жовтня). Чотири матчі поспіль програла львівська юнь. «Карпати» посідають 13 місце, але в випадку перемоги теоретично можуть обігнати вінничан і зрівнятися з лучанами (в випадку синхронних невдач конкурентів).


Субота, 21 листопада 2020 року. смт. Макарів, стадіон «ім. М. Х. Брухвенка», 13:00

«Чайка» (Петропавлівська Борщагівка) - ФК «Чернігів»

Арбітр – Ігор Горбань (Одеса)

Першого листопада востаннє грала «Чайка» – завдала розгромної поразки луцькій «Волині», а тепер повертається після лікарняного. Шосте місце посідає команда Київщини, проте в щільності їй не можна втрачати очок.

ФК «Чернігів» перебуває на 9 місці з дев’ятьма очками, лише  на чотири відстаючи від тієї ж «Чайки». Дебютант Другої ліги скучив за перемогами, тому що з кінця вересня (мінімальна перемога над «Волинню-2») не виграє впродовж уже шести турів. Втім, рівно половину з цих матчів склали нічиї, тож на Київщину прибуде конкурентний суперник.


Неділя, 22 листопада 2020 року. с. Щасливе, стадіон «Княжа-Арена», 12:00

«Рубікон» (Київ) – «Поділля» (Хмельницький)

Арбітр – Сергій Подригуля (Луцьк)

Фото: sc-chayka.com.ua


Після матчу з аутсайдерами на «Рубікон» чекає матч проти одного з лідерів. Поступившись з різницею в один гол у Вінниці, столична команда чекає в гості їхніх географічних сусідів із Хмельницького.

«Поділля» вибилося в лідери після перемоги над «Карпатами» (Галич) – 2:0, проте, як відомо, інколи утримати першість буває важче, ніж її здобути. Тим більше, пам’ятаємо, що саме в гостях у «Рубікона» оступилися вперше земляки хмельничан із «Епіцентру», тодішні лідери.

Наразі в гості до дебютантів ПФЛ їде одна із трьох команд Другої ліги, яка ще не програвала (це «Поділля», «Епіцентр» і «Метал»). Хмельничани не пропускають уже три тури поспіль, а в минулому турі виграли в безпосереднього конкурента. Головний тренер «Поділля» Костишин-молодший визнаний ВОТФ найкращим тренером туру.


Неділя, 22 листопада 2020 року. м. Буча, стадіон «Ювілейний», 13:00

«Оболонь-2» (Буча) - «Діназ» (Вишгород)

Арбітр – Назарій Дьордь (Ужгород)

Довгоочікувану перемогу здобула молодь першолігової «Оболоні». Гол граючого тренера Коваленка в ворота львівських «Карпат» дозволив «Оболоні-2» набрати 10 очок і вийти на десяте місце.

Наразі в гості приїжджають напрочуд успішні земляки – «Діназ» із Вишгорода. У минулому турі вони обіграли «двієчку» «Волині», разом із «Поділлям» розділивши перше місце. Виходить, доля лідерства й «зимового чемпіонства» буде визначатися саме в столичній області!

«Діназ» у хорошій змагальній формі, вигравши три останніх матчі з загальним рахунком 8:1. Проте треба пам’ятати, що минулого сезону резервісти «Оболоні» відбирали очки в вишгородців (мінімальна перемога на їхньому полі).


Неділя, 22 листопада 2020 року. м. Луцьк. Стадіон «Підшипник», 13:30

«Волинь-2» (Луцьк) – «Буковина» (Чернівці)

Арбітр – Ярослав Леськів (Львівська область)

Посеред тижня випало грати перенесений матч із «Епіцентром» чернівчанам. І «Буковина», справивши позитивне враження, зіграла внічию 2:2 із амбітним дунаєвецьким клубом, одним із лідерів чемпіонату, у якого був шанс одноосібно знову очолити таблицю.

Тепер підопічні Маковійчука гостюватимуть у ще однієї нової для ПФЛ команди. «Волинь-2» має на п’ять очок менше й посідає 11 місце (гості – сьомі). В останніх трьох турах «двієчка» лучан здобула всього одне очко, але, безперечно, враховуємо досвід суперників. Наприклад, «Діназа» – після перемоги 3:0 над «Волинню-2» вишгородці очолили таблицю.

В випадку першої за майже місяць перемоги підопічні Шахова підтягнуться до серединки. Чернівчанам повні три очки дають можливість скоротити відставання від п’ятірки найкращих.


Неділя, 22 листопада 2020 року. смт. Волочиськ, стадіон «Юність», 14:00

«Епіцентр» (Дунаївці) – «Нива» (Вінниця)

Арбітр – Василь Файда (Львів)

Фото: niva-v.com.ua


Важливий матч команд із сусідніх областей пройде за полярної різності їхніх завдань і турнірного положення. «Епіцентр» претендує на лідерство і в випадку перемоги над чернівчанами в перенесеному матчі його б здобував, але пропустив першим, не реалізував пенальті й мусів задовольнитися вольовою нічиєю.

Що стосується «Ниви», то лише зараз, під кінець осінньої частини сезону, вінницька команда почала набирати очки в чемпіонаті. Слідом за перемогою над ФК «Чернігів» підопічні Шумовицького завдали поразки «Рубікону». Юному таланту команди Костюку було присвоєно звання Героя 11-го туру – він забив у ворота киян і віддав гольовий пас під переможний м’яч.

 

«Карпати» (Галич) пропускає тур через зняття ФК «Калуш» і непарну кількість команд.


Група Б

 Четвер, 19 листопада 2020 року. м. Одеса, стадіон «Іван», 13:00

«Реал Фарма» (Одеса) – «Балкани» (Зоря)

Арбітр – Валерій Копмарь (Одеська область)

Дербі Одещини в Другій лізі – вперше за три роки зустрінуться ці команди в офіційних матчах чемпіонату України. «Балкани», які раніше грали в Першій лізі, мають пам’ятати попередні протистояння з земляками, адже «Реал Фарма» зумів двічі відбрати в них нічиї – матчі завершувалися нічиїми.
Наразі турнірне становище обох команд бажає кращого. «Реал Фарма» – 10-й із шістьма очками, його гості – на крок вище й на очко більше. П’ять матчів поспіль програли «Балкани». Три останніх матчі програли їхні суперники. Ось чому очне протистояння буде особливо важливим для кожної з команд.


П’ятниця, 20 листопада 2020 року. м. Черкаси. Стадіон «Черкаси-Арена», 13:00

«Дніпро» (Черкаси) – «Металург» (Запоріжжя)

Арбітр – Дмитро Євтухов (Дніпро)

Вперше в цьому місяці зіграє «Дніпро» – черкасці виходять після лікарняного. І відразу – на суперника високого рівня. «Металург», недавній учасник Першої ліги, прагне туди потрапити й наразі є одним із головних переслідувачів лідера в відриві.

Свій останній за часом матч «Металург» програв якраз харків’янам (0:2), дограючи матч у меншості через вилучення Боброва. До того команда Микитина мала 4-матчеву безпрограшну серію, набравши за той час 10 очок із 12-ти можливих. Всі три претенденти на друге місце зіграють в гостях, тож кожен з них постарається виграти, щоб зимувати на якомога престижніші позиції.


Субота, 21 листопада 2020 року. м. Миколаїв. Стадіон «Парк перемоги», 13:00

МФК «Миколаїв-2» - «Таврія-Сімферополь»

Арбітр – Павло Плєшко (Кременчук)

Обидві команди пропускали останні тури, і вимушені переноси застали їх у непоганій формі. МФК «Миколаїв-2» якраз пізньої осені обірвав безвиграшну серію, у кінці жовтня обірвавши невдачі мінімальною перемогою в Нікополі.

«Таврія» за останніх три тури набрала сім очок із дев’яти можливих. Варто додати, що в випадку перемоги кримчани здобувають шанс фінішувати другими в випадку невдач конкурентів.

Але при цьому треба пам’ятати, що в більшості матчів із резервом МФК «Миколаїв» сімферопольці втрачали очки (три нічиї та дві поразки при трьох перемогах). У минулому сезоні «Таврія» так і не змогла обіграти миколаївців.


Субота, 21 листопада 2020 року. с. Білозір’я. Стадіон «Зоря», 13:00

«Черкащина» (Черкаси) – «Кривбас» (Кривий Ріг)

Арбітр – Вадим Подригуля (Луцьк)

У минулому турі, який «Черкащина» пропускала з об’єктивних причин, «Кривбас» досягнув нічиєї з лідером (0:0 вдома – це був останній матч «Металу» в 2020 році). Це дозволило йому вийти на чисте друге місце, але з мінімальним відривом від конкурентів – що зумовлює максимальну мотивацію на цей виїзд.

Варто відзначити, що цього сезону підопічні Приходька вже обігрували «Черкащину» – 4:2 на кубок, проте з того часу команда встигла змінити тренерський штаб і половину складу, тож для Безсмертного це цікаве протистояння стане шансом показати в усій красі свій оновлений колектив. Посідаючи п’яте місце, «Черкащина» в випадку перемоги рішуче втрутиться в медальну боротьбу.


 

«Метал» (Харків) пропускає тур через непарну кількість команд.

Матчі ФК «Нікополь» - «Енергія» (Нова Каховка) та  «Перемога» (Дніпро) - «Яруд» (Маріуполь) перенесений на невизначену дату через коронавірусну хворобу, виявлену в гравців команди господарів.

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору