Новини змагань

MATCHDAY! Друга ліга. Дев’ятий тур. Анонс матчів суботи

11:30, 31 жовтня 2020

Анонс матчів дев’ятого туру сезону 2020/21 у Другій лізі

Фото: facebook.com/UzhFC


У вівторок, третього листопада, о 00:15 в етер телеканалу XSPORT у прем’єрі вийде чергова інформаційно-аналітична програма ПФЛ «Україна футбольна». Будуть проаналізовані матчі чергового туру змагань ПФЛ з Заслуженим тренером України Анатолієм Бузником.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!

 

Група «А»
 
П’ятниця, 30 жовтня 2020 року. м. Ужгород, стадіон «Авангард», 15:00.
ФК «Ужгород» - «Карпати» (Галич)
Арбітр – Ярослав Леськів (Львівська область)
Черговий тур Другої ліги відкриває цікаве протистояння. Четверта команда гостює в третьої, а між ними – всього два очка різниці. Гра особливо цікава тим, що стане першим протистоянням швидко прогресуючих суперників із часів, коли вони перетиналися в Аматорському чемпіонаті України. Тоді, до слова, «Карпати» здобули в матчах проти ужгородців чотири очки із шести можливих (2:2 вдома, 4:0 на полі суперника). Тож ФК «Ужгород» спробує взяти реванш.
Підопічні Васютика непереможні на своєму полі в поточному чемпіонаті (дві перемоги та нічия), щоправда, нічиєю в минулому турі з дебютантом турніру ФК «Чернігів» мають підстави бути невдоволеними. А от галицькі «Карпати» в минулому турі обіграли з рахунком 3:1 чернівчан. Якщо взяти таблицю суто жовтня місяця 2020-го, то підопічні Гнатіва будуть другими в Групі «А» (здобули 9 очок із 12-ти можливих).

Субота, 31 жовтня 2020 року. с. Демидів. Стадіон «Діназ», 13:30.

«Діназ» (Вишгород) – «Епіцентр» (Дунаївці)

Арбітр – Євген Назаров (Харків)

Новий лідер завітає на Київщину вже втретє за цю осінь. Попередні візити принесли «Епіцентру» чотири очки (нічия з «Рубіконом» 1:1 та перемога над «Оболонню-2» 3:0). Саме після виграшу в Бучі підопічні Бадла очолили турнірну таблицю Групи «А» вперше в сезоні.

Втім, розслаблятися чи почивати на лаврах не можна – щільність таблиці не дозволяє. Наприклад, «Діназ» відстає лише на чотири очка, а при цьому з останніх чотирьох матчів виграв три при одній нічиїй. А от «Епіцентр» у поточному чемпіонаті ще взагалі не програвав (5 перемог і дві нічиї). Цей виїзд очікується як одне з найбільших випробувань для амбітного новачка дивізіону.


Субота, 31 жовтня 2020 року. м. Вінниця, стадіон «Центральний», 14:00.

«Нива» (Вінниця) – ФК «Чернігів»

Арбітр – Крістіна Козорог (Київська область)

Вінницька команда – єдиний представник Другої ліги в 1/8 фіналу Кубка України – дізналася свого суперника. Жеребкуванням визначено, що «Нива» зіграє з ковалівським «Колосом» – клубом Favbet Ліги, недавнім дебютантом єврокубків.

А наразі вінничанам випадає зіграти з суперником, з яким вони мали вперше перетнутися ще на початковому етапі кубка (тоді ФК «Чернігів» не зміг прибути на гру з «Нивою» через поламку автобуса). Це буде перший кадровий перетин суперників, і до нього дебютанти дивізіону підходять у значно кращому настрої.

ФК «Чернігів» має вісім очок і в минулому турі вів у рахунку в грі з недавнім лідером (ФК «Ужгород»), і хоча господарі відігралися наприкінці матчу – цей матч показав хороший потенціал підопічних Постового.

«Нива», старожил Другої ліги, поки що не має чим похвалитися в чемпіонаті. В неї все ще немає очок, і після семи поразок поспіль вінничанам, безперечно, захочеться обірвати ці невдачі.


Неділя, 1 листопада 2020 року. м. Луцьк. Стадіон «Підшипник», 13:00.

«Волинь-2» (Луцьк) – «Чайка» (Петропавлівська Борщагівка)

Арбітр – Максим Фірсов (Рівне)

У минулому турі резервний склад першолігової «Волині» завдав розгромної поразки львівським «Карпатам». Дублі Богомаза та Войтіховського (захисника!) приємно вразили та показали атакувальний потенціал луцької молоді.

Що ж, а тепер випробування ще складніше. «Чайка» – міцний колектив із досвідченими гравцями, який у минулому турі (в дебютному матчі свого нового наставника Щербакова) зумів позбавити очок «Поділля». Та нічия 0:0 де в чому й посприяла зміні лідера.

Для суперників це буде перше в історії протистояння. Відзначимо, що «Волинь-2» вдома не перемагала зі стартового туру, а «Чайка» два останніх виїзди (в Дунаївці та Львів) завершила нічиїми. В випадку перемоги господарі вщільну наблизяться до борщагівців, а якщо виграє «Чайка» – зможе замахнутися на місце в п’ятірці.


«Поділля» (Хмельницький) пропускає тур через непарну кількість команд. Матч «Буковина» (Чернівці) – «Рубікон» (Київ) не відбудеться. Причина – спалах коронавірусної інфекції в складі команди з Чернівців. Перенесений і матч між командами «Оболонь-2» Буча – «Карпати» Львів у зв’язку з масовим захворюванням на COVID-19 футболістів команди «Оболонь-2» Буча.



 

Група «Б»
П’ятниця, 30 жовтня 2020 року. с. Мар’янівка. Стадіон «Мар’янівський», 14:00.
«Таврія Сімферополь» - «Реал Фарма» (Одеса)
Арбітр – Єгор Кевлич (Кропивницький)

 

"Реал Фарма" підходить до цього матчу у гарному настрої. Фото: real-farma.com.ua

Тур у південно-східній дивізії випало відкривати суперникам, які вже грали між собою цього сезону. «Таврія» поступалася в рахунку, але вирвала вольову перемогу над одеситами в Кубку України (2:1). Та й загалом «Реал Фарма» – зручний суперник для сімферопольців. Із десяти матчів проти них «Таврія» не програла жодного – шість перемог і чотири нічиїх. В випадку успіху підопічні Шевченка зможуть замахнутися на друге місце, адже наразі відстають від «Металурга» на два очка.

Втім, «Реал Фарма» має надихатися минулим туром, коли здобула першу за місяць перемогу (2:1 над МФК «Миколаїв-2» на своєму полі). Одеська команда, до слова, знаходиться в тісній компанії чотирьох клубів, які розділяє лише одне очко. Тож в випадку перемоги може теоретично зробити відразу кілька кроків вгору.

П’ятниця, 30 жовтня 2020 року. м. Нікополь, стадіон «Електрометалург», 14:00
ФК «Нікополь» - МФК «Миколаїв-2»
Арбітр – Тарас Панасюк (Бердичів)
Три тури триває безпрограшна серія нікопольської команди – тут перемога над «Реал Фармою» (3:1 в гостях) і дві домашніх нічиї – 0:0 із «Дніпром» і 1:1 із «Перемогою». А в гості до підопічних Варжеленка завітає один із переслідувачів – МФК «Миколаїв-2», що відстає від нікопольців на чотири очки.
 
Резервний склад першолігового клубу поки йде без перемог. У минулому турі «корабели» поступилися в Одесі («Реал Фарма» виграла 2:1). За три роки суперництва між цими командами найпопулярнішим підсумком зустрічей була нічия (п'ять результатів із восьми). З інших трьох зустрічей дві виграли нікопольці, одну – молоді миколаївці.

П’ятниця, 30 жовтня 2020 року. с.Совіньон. База ФК «Чорноморець», СК «Люстдорф», 14:00.
«Балкани» (Зоря) – «Метал» (Харків)
Арбітр – Владислав Бакулін (Нова Каховка)
Поки триватиме реконструкція ігрового поля в селі Зоря, «Балкани» приймуть лідера на заміській базі одеського «Чорноморця». Це буде матч особливої ваги якраз для господарів, адже міцний зорянський колектив програв три останніх матчі із загальним прикрим рахунком 0:7.

 

"Балкани" змушені переїхати з власного стадіону. Фото: fcbalkans.com.ua

А між тим «Метал» буде додатково мотивованим після першої в чемпіонаті втрати очок. Дебютант Другої ліги не зміг обіграти новокаховську «Енергію» (0:0), вперше для себе за час виступів на цьому рівні. Втім, над найближчим переслідувачем підопічні зіркового дебютанта тренерського цеху Кучера мають 6 очок переваги. Тож виїзд у гості до недавніх учасників Першої ліги буде для них більше показовим, ознайомчим, як можливість знову порівняти свої сили з досвідченим суперником.


Субота, 31 жовтня 2020 року. м. Маріуполь. Стадіон «Західний», 14:00.

«Яруд» (Маріуполь) – «Дніпро» (Черкаси)

Арбітр – Ростислав Дубина (Дніпро)

Все ще без перемог дебютант Другої ліги «Яруд». Матч проти колег – іншої недавньої учасниці аматорського чемпіонату – дає маріупольцям сподівання на переривання серії невдач.

Але треба відзначити, що «Дніпро» зараз не те, що було на старті сезону. Цілеспрямована робота штабу на чолі з титулованим Столовицьким дозволила молодим черкасцям вирівнятися та почати набирати очки. В останніх чотирьох турах дніпряни не програвали (одна перемога та три нічиї). Якщо в «Яруда» в доробку одне очко, то в гостей – сім.

Зважаючи на те, що суперники грали в різних групах Чемпіоанту ААФУ, для них це також буде перше в історії офіційне протистояння.


Субота, 31 жовтня 2020 року. м. Нова Каховка. Стадіон «Енергія», 14:00.

«Енергія» (Нова Каховка) – «Черкащина» (Черкаси)

Арбітр – Валерій Копмарь (Одеська область)

Новокаховська команда заслужила авторитет, ставши першою в чемпіонаті, здатною призупинити лідера. Без кількох травмованих гравців «Енергія» відібрала очки в «Метала» (0:0), хоча у господарів був навіть пенальті на ворота гостей.

Нове випробування – з не менш складних. «Черкащина» після вильоту з Першої ліги суттєво оновила склад, запросила нового наставника та значно покращила результати. Після річної серії без перемог настала нова – безпрограшна, яка обірвалася також на Херсонщині (1:2 від «Таврії»). Зважаючи на те, що «Черкащина» ввійшла в п’ятірку й має шанси покращити результати, в Нову Каховку вона їде з серйозними намірами.

А для Федорчука та Безсмертного, які разом працювали свого часу в штабі першолігового ФК «Полтава», це буде ще й яскраве тренерське протистояння.


Субота, 31 жовтня 2020 року. м. Запоріжжя, стадіон «Славутич-Арена», 14:00

«Металург» (Запоріжжя) - «Кривбас» (Кривий Ріг)

Арбітр – Артем Михайлюк (Київ)

Напевно, найбільш статусний матч туру – друга команда Групи «Б» приймає четверту, а між ними – тільки три очка різниці при двох перенесених матчах у гостей. Останнім часом обидві команди демонстрували гарні результати. «Металург», який пропускав минулий тур, виграв «всуху» три матчі поспіль у сильних суперників. «Кривбас» після корона-паузи також виграє, загальна безпрограшна серія криворізької команди сягнула трьох турів (7 очок із 9-ти можливих за цей час).

Цікаво, що з останніх протистоянь суперників всі завершилися з різним підсумком (по одній перемозі та одна нічия), а от класичні «Металург» і «Кривбас» від 1960 року зіграли між собою 58 матчів, 23 з яких виграли запоріжці, 19 нічиїх, 16 перемог криворіжців (голи 72:55). Ключовий матч для групи лідерів стане гідним підсумком для насиченого подіями туру.

 

«Перемога» (Дніпро) пропускає тур через непарну кількість команд.
 
Пресслужба ПФЛ
SportArena - інформаційний партнер ПФЛ України



Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору