Новини змагань

MATCHDAY! Друга ліга. Восьмий тур. Анонс

10:30, 24 жовтня 2020

Анонс матчів восьмого туру сезону 2020/21 у Другій лізі

Фото: fckarpaty.com


У середу, 28 жовтня, о 00:15 в етер телеканалу XSPORT у прем’єрі вийде чергова інформаційно-аналітична програма ПФЛ «Україна футбольна». Будуть проаналізовані матчі чергового туру з екс-тренером "Діназа" Тарасом Ільницьким.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!

Група «А»

 

П’ятниця, 23 жовтня 2020 року. м. Буча. Стадіон «Ювілейний», 12:00.

«Оболонь-2» (Буча) – «Епіцентр» (Дунаївці)

Арбітр – Ярослав Леськів (Львівська область)

Резервний склад першолігової «Оболоні» в минулому турі розділив вдома очки з «Рубіконом» – 2:2. Це друга поспіль нічия на своєму полі для підопічних Антоненка. Попри молодість, вони грають сміливо та наполегливо, тож спробують піднести ще одну сенсацію в матчі з добре укомплектованим «Епіцентром».

Дунаєвецька команда в минулому турі здобула переконливу перемогу в гостях у іншої «двієчки» – «Волині-2» (4:1). В випадку успіху та синхронних осічок конкурентів «Епіцентр» під керівництвом Бадла може вперше очолити таблицю.


П’ятниця, 23 жовтня 2020 року. м. Львів. Стадіон «Україна», 14:00.

«Карпати» (Львів) - «Волинь-2» (Луцьк)

Арбітр – Катерина Усова (Київська область)

За останніх чотири матчі «Карпати» набрали лише одне очко, в той час, як «Волинь-2» після стартової перемоги над вінничанами зазнала вже п’ятьох поразок поспіль. Втім, зіграють між собою дві команди однакового середнього віку (19,0 у господарів, 18,7 років – у гостей). По суті, когорта гравців як однієї, так і іншої команди саме зараз починає набувати досвіду виступів серед дорослих суперників. Матч між собою – шанс для них обірвати серію невдач. Наразі команди по сусідству: львів’яни – на 11 місці, лучани – на 12-му, а розділяє їх лише одне очко. Додамо, що очолює «Карпати» колишній півзахисник «Волині» Любомир Вовчук, який у 1990-95 роках зіграв за лучан 140 матчів (4 голи).


П’ятниця, 23 жовтня 2020 року. м. Бурштин, стадіон «Енергетик», 15:30.

«Карпати» (Галич) - «Буковина» (Чернівці)

Арбітр – Дмитро Осауленко (Київ)

Форма, яку набрали галицькі «Карпати», вже дозволяє їм всерйоз переслідувати лідерів. Однак після трьох поспіль перемог вони програли в Вишгородському районі, тож тепер з подвійною мотивацією вийдуть на матч проти «Буковини».

Чернівчани також прагнуть піднятися ближче до лідерів. Для цього запрошено нового спортивного директора – володаря Суперкубка УЄФА Андрія Демченка, а також низку гравців, у тому числі – улюбленців публіки, які грали за «Буковину» в кращі часи і тепер готові стати біля витоків нового відродження амбіцій уславленої команди.

Після видовищної нічиєї з ФК «Чернігів» (2:2 вдома) чернівчани залишаються восьмими з 3-очковим відставанням від сьогоднішнього суперника. Зважаючи на триматчеву безпрограшну серію (дві нічиї та перемога), «жовто-чорні» набирають форму й постараються успішно зіграти проти новачків Другої ліги.


Субота, 24 жовтня 2020 року. м. Макарів. Стадіон «ім. М. Х. Бруквенка», 12:00.

«Чайка» (Петропавлівська Борщагівка) – «Поділля» (Хмельницький)

Арбітр – Дмитро Євтухов (Дніпро)

Перед матчем "Чайка" оголосила про призначення головним тренером Олександра Щербакова. Фото: sc-chayka.com.ua


Посеред тижня «Чайка» отримала нового наставника. 60-річний Олександр Щербаков пройшов школу київського «Динамо», виступав за «Кривбас», «Чорноморець» і СК «Одеса», а також за клуби Білорусі, Ізраїлю та Угорщини. Здобував медалі Другої ліги з СК «Одеса». Стає одним із найбільш авторитетних наставників у Другій лізі України – як за віком, так і за стажем гравця та тренера.

Дебютувати йому випало в матчі проти одного з фаворитів турніру. «Поділля» очолило таблицю при рівності очок із ужгородцями, в останніх семи турах чотири перемоги та три нічиї в команди під керівництвом Костишина-молодшого. Але, по-перше, «Чайка» в останніх трьох турах також без поразок, а по-друге – відбирала очки у хмельничан в трьох матчах із п’яти (одна перемога й дві нічиї при двох перемогах у суперника). Тож екзамен лідер прийматиме в не найбільш зручного суперника.


Субота, 24 жовтня 2020 року. с. Демидів, стадіон «Діназ», 14:00.

«Діназ» (Вишгород) - «Рубікон» (Київ)

Арбітр – Андрій Воєвода (Дніпро)

Після того, як злива ледве не зірвала домашній матч «Діназа», клубні служби проявили себе гідно, за короткий відрізок часу зменшивши заводнення газону й через годину гра з «Карпатами» (Галич) відбулася. Й принесла три очки вишгородцям – 3:2.

Фото: dinaz.com.ua


На черзі – матч проти суперника, укомплектованого добре знаними в футболі Київщини гравцями. «Рубікон» у минулому турі зіграв унічию з резервом оболонців у Бучі. В останніх чотирьох турах кияни набрали 8 очок і зараз лише на одне очко відстають від «Діназа», який іде п’ятим.

Суперники знайомі ще з часів Аматорського чемпіонату України. Тоді вишгородці досягли нічиєї 0:0 вдома та виграли на полі суперника – 2:1 (дублем відзначився захисник Гарбар, а за «Рубікон» тоді забивав форвард Калайтан. Який зараз у першоліговому «Металісті 1925»).


Субота, 24 жовтня 2020 року. м. Ужгород, стадіон «Авангард», 15:00.

ФК «Ужгород» - ФК «Чернігів»

Арбітр – Роман Галіцин (Київ)

Після поразки в один м’яч у Хмельницькому ФК «Ужгород» мав майже два тижні паузи й тепер вийде на гру проти дебютантів Другої ліги з думкою про повернення лідерства. На своєму полі в рамках чемпіонату закарпатці не програвали з минулого року (0:4 від тернопільської «Ниви», яка зараз уже в Першій лізі).

Чернігівська команда потихеньку оговтується від корона-паузи. Із польовим гравцем Романченком у воротах вона здобула, в принципі, почесну виїзну нічию в Чернівцях (2:2 з «Буковиною»), тож спробує дати бій і команді, яка на старті сезону дещо несподівано для сторонніх спостерігачів, але, безперечно, заслужено впевнено захопила лідерство.

 

«Нива» (Вінниця) пропускає тур через непарну кількість команд.


Група «Б»

 

П’ятниця, 23 жовтня 2020 року. м. Харків. Стадіон «Сонячний», 15:00.

«Метал» (Харків) – «Енергія» (Нова Каховка)

Арбітр – Денис Федан (Олександрія)

Хто зупинить цю потужну «футбольну машину»? Фото: facebook.com/fcmetalua


Харківський «Метал» – найуспішніший літній новачок Другої ліги, а також єдина команда дивізіону, яка все ще не втрачала очок. Перемога над «Ярудом» на його полі стала сьомою поспіль для підопічних тренера-дебютанта Кучера з рахунком 21:1.

З огляду на це, цікаво як протистоятиме лідеру «Енергія». З одного боку, це середняк турніру, який у двох останніх матчах пропустив вісім м’ячів від запоріжців і криворіжців. З іншого, до кризи з травмами та хворобами гравців новокаховська команда розгромила недавнього учасника Першої ліги – «Балкани» - з рахунком 4:0.

До того ж, якщо зірковий у минулому футболіст Кучер проводить перший сезон в іпостасі тренера, то Федорчук – навпаки, один із найдосвідченіших тренерів ПФЛ, кар’єра якого почалася в ранніх 90-х. Під час свого розмаїтого футбольного шляху Олег Вікторович встиг попрацювати в академії «Динамо», поочолювати «Таврію» (в часи виступів у Вищій лізі він обігрував, зокрема, «Шахтар» Луческу), а також зібрати вражаючу колекцію нагород ПФЛ: вигравав Групу «Б» Другої ліги в 2003 році з «Нафком-Академією», з ними ж, а також «Оболонню» та вінницькою «Нивою» здобував срібні медалі Другої ліги. А в 2010 році здобув для вінничан Кубок ліги ПФЛ. Це – найбільш титулований із нині діючих тренерів Другої ліги.


П’ятниця, 23 жовтня 2020 року. м. Черкаси. Стадіон «Черкаси-Арена», 15:00.

«Дніпро» (Черкаси) – «Таврія-Сімферополь»

Арбітр – Микита Богатир (Запоріжжя)

Дніпряни в минулому турі відсвяткували першу перемогу після підвищення в класі. Виграш з різницею в один гол у «двієчки» МФК «Миколаїв» дозволив підопічним Столовицького зробити два кроки вгору в таблиці й піднятися на 9-те місце.

Втім,, суперник цього разу дуже серйозний. «Таврія» йде третьою з реальними шансами наздогнати «Металург», який пропускає цей тур. Єдину поразку в чемпіонаті – від «Металу» – сімферопольці пережили й проаналізували. В минулому турі вони здобули перемогу 2:1 над «Черкащиною».


Субота, 24 жовтня 2020 року. м. Одеса, стадіон «Іван», 14:30.

«Реал Фарма» (Одеса) – МФК «Миколаїв-2»

Арбітр – Владислав Бакулін (Нова Каховка)

Зустрінуться дві команди, які опинилися по сусідству в нижній частині таблиці. «Реал Фарма» – на 11 місці з трьома очками, «Миколаїв-2» – на останньому з одним очком. Резервний склад першолігового миколаївського клубу – останній наряду з «Ярудом», хто не знав ще перемог у цьому сезоні.

Одесити програли два матчі поспіль, миколаївці – три. Господарі будуть надихатися історією протистоянь, адже із восьми матчів проти МФК «Миколаїв-2» вони програли лише один при чотирьох перемогах і однією нічиєю.


Субота, 24 жовтня 2020 року. м. Нікополь, стадіон «Електрометалург», 15:00

ФК «Нікополь» - «Перемога» (Дніпро)

Арбітр – Максим Поліщук (Кривий Ріг)

Сусіди по області вперше зустрінуться в офіційних матчах, хоча, напевно, мають поняття одне про одного. Нікопольська команда, старожил Другої ліги, наразі має чотири очки. Вдома вона цього сезону ще не забивала, останній перемозі на своєму полі підопічних Варжеленка – рівно рік, 4:1 – виграли вони тоді в «Чорноморця-2».

В цьому сенсі «Перемога» буде напрочуд складним суперником для господарів. Під керівництвом Яровенка та Тарана команда зуміла в короткий період і вже навіть після початку чемпіонату посилитися, адаптувати новачків і стати реальною силою в дебютному сезоні. 2:0 обіграли дніпровці «Реал Фарму» і з 10 очками розділяють 5-6 місця з іще одними сусідами по області – «Кривбасом».


Субота, 24 жовтня 2020 року. м. Кривий Ріг, стадіон «Шахти Жовтнева», 15:00.

«Кривбас» (Кривий Ріг) – «Балкани» (Зоря)

Арбітр – Олександр Афанасьєв (Харків)

Перший матч після коронавірусної паузи вдався «Кривбасу». 4:2 в Новій Каховці – й команда, що пропустила пару турів, знову підтягнулася впритул до першої п’ятірки. Але наступний суперник – складний.

«Балкани» – недавній учасник Першої ліги, куди прагне «Кривбас», який зберіг більшість гравців із минулого сезону. У минулому турі зорянці програли 0:2 на своєму полі запорізькому «Металургу», їхня без виграшна серія нараховує два матчі поразок без забитих м’ячів. Але в випадку перемоги вона може зрівнятися з криворіжцями і змістити їх із шостого місця за додатковими показниками, тож протистояння очікується дуже непросте.

 

«Металург» (Запоріжжя) пропускає тур через непарну кількість команд. Матч «Черкащина» (Черкаси) – «Яруд» (Маріуполь) не відбудеться через виявлний COVID-19 у гравців "Яруда"

 

Прес-служба ПФЛ

SportArena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору