Новини змагань

MATCHDAY! Сім матчів суботи! Друга ліга. Сьомий тур. Анонс

19:00, 16 жовтня 2020

Анонс матчів сьомого туру сезону 2020/21 у Другій лізі

Фото: tavriya.com.ua


У вівторок, 20 жовтня, о 00:10 в етер телеканалу XSPORT у прем’єрі вийде чергова інформаційно-аналітична програма ПФЛ «Україна футбольна». Будуть проаналізовані матчі сьоомого туру з футбольним фахівцем Володимиром Пятенком.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!

Група «А»

Субота, 17 жовтня 2020 року. с. Демидів. Стадіон «Діназ», 14:00.

«Діназ» (Вишгород) - «Карпати» (Галич)

Арбітр – Сергій Подригуля (Луцьк)

Пропустивши минулий тур через перенесення матчу з ФК «Чернігів» у зв’язку з карантинними заходами в суперника, «Діназ» із нетерпінням чекає матчу з галицькими «Карпатами».

Команда гостей зараз в ударі, мінімальна перемога над «Оболонню-2» стала третьою поспіль для новачка дивізіону. Маючи 11 очок, «Карпати» (Галич) розділяють 3-4 місця з «Епіцентром». Але – це дуже важлива обставина – у вишгородців проведено на два матчі менше, й у випадку перемоги в очному протистоянні вони відразу ж підтягнуться до лідерів.


Субота, 17 жовтня 2020 року. м. Буча. Стадіон «Ювілейний», 15:00.

«Оболонь-2» (Буча) – «Рубікон» (Київ)

Арбітр – Катерина Зора (Київ)

Цікаве протистояння географічних сусідів буде мати важливе значення для відразу двох полюсів турнірної таблиці. «Рубікон», який нещодавно очолив тренер-переможець змагань ПФЛ Сергій Литовченко, в останніх трьох турах набрав 7 очок із 9-ти можливих, розділяючи 5-6 місця з «Чайкою». У минулому турі він здолав іншу «двієчку» – резервну команду «Волині».

В свою чергу, «Оболонь-2» зіграла помітно менше матчів за суперників (чотири). В минулому турі вона поступилася в Бурштині, проте навіть цього сезону молода команда вже підносила сенсації зі знаком «+», коли, наприклад, призупиняла «Поділля» (0:0 вдома).


Субота, 17 жовтня 2020 року. м. Чернівці, стадіон «Буковина», 15:00.

«Буковина» (Чернівці) – ФК «Чернігів»

Арбітр – Ігор Горбань (Одеса)

Урочиста презентація нової емблеми, форми та спортивного директора клубу – володаря Суперкубка УЄФА Андрія Демченка передувала звітному туру. З гарним настроєм і максимальними завданнями вийде «Буковина» на цей матч. Тим більше, в останніх двох турах чернівчани не програвали – набравши 4 очка із 6-ти можливих у протистояннях із кубковою сенсацією «Нивою» (Вінниця) та претендентом на вищі місця «Поділлям».

ФК «Чернігів», пропустивши два останніх тури через виявлення випадків коронавірусного зараження, готується до першої з вересня гри. Наразі команди сусідять у середині таблиці, гості з відставанням всього в одне очко, тож для дебютантів Другої ліги візит у Чернівці буде підвищеної важливості.


Субота, 17 жовтня 2020 року. м. Вінниця, стадіон «Центральний», 15:00.

«Нива» (Вінниця) - «Поділля» (Хмельницький)

Арбітр – Андрій Федорук (Київська область)

Фото: Денис Томащук


Подільське дербі – окраса Групи «Б», а тим більше в нинішньому сезоні, коли обидлві команди справедливо перебувають у центрі уваги. Вінницька «Нива» – більшою мірою через яскраві виступи в Кубку України, де представлятиме Другу лігу в високих стадіях. А от «Поділля» в поточному чемпіонаті серед лідерів – завдавши першої поразки в сезоні ФК «Ужгород», який до цього не втрачав очок, хмельничани скоротили відставання від першого місця до трьох залікових пунктів.

Вінницька «Нива» замикає турнірну таблицю, все ще не маючи очок. Але спогад про кубкові звитяги, а також велика історія протистоянь із хмельничанами, будуть надихати господарів. Хоча друга команда чемпіонату буде фаворитом, в історії протистоянь у чемпіонатах і кубках України історична перевага саме на стороні вінничан: із 18 матчів вони виграли 9 при 7 нічиїх і лише 2 перемогах хмельничан (м’ячі – 32:16). В Вінниці «Поділля» не вигравало з 1987 року, коли команди суперничали в Другій союзній лізі.


Субота, 17 жовтня 2020 року. м. Луцьк. Стадіон «Підшипник», 15:30.

«Волинь-2» (Луцьк) – «Епіцентр» (Дунаївці)

Арбітр – Єгор Кевлич (Кропивницький)

Резервний склад «Волині» проводить перший сезон у Другій лізі, випробовуючи на міцність найкращих клубних вихованців у протистоянні з дорослими, значно більш досвідченими суперниками. Один успіх у них уже є – вольова перемога над вінницькою «Нивою» на початку сезону. Зараз же буде серйозне випробування – хоча «Епіцентр» є дебютантом ПФЛ, з перших турів засвідчив свою боєздатність і амбіційність.

Якщо «Волинь-2» в минулому турі мінімально поступилася «Рубікону», то «Епіцентр» не знає перемог у чемпіонаті, здобувши три перемоги та дві нічиї. Після двох «футбольних компромісів» підопічні Бадла завдали поразки львівським «Карпатам», яких перемагали і в чемпіонаті, і в кубку. З 11 очками «Епіцентр» наразі третій, проте однозначно спробує зробити крок вгору й скорити відставання від лідера.


Неділя, 18 жовтня 2020 року. м. Львів, стадіон «Україна», 14:00.

«Карпати» (Львів) – «Чайка» (Петропавлівська Борщагівка)

Арбітр – Мирослав Липко (Івано-Франківськ)

Іменитий львівський клуб продовжує адаптувати свою молодь в дорослому футболі всеукраїнського рівня. Здобувши за минулі тури лише одну перемогу, інші свої ігри «Карпати» програли. Тепер підходять до зустрічі з «Чайкою», яка є вже одним із старожилів Другої ліги.

«Чайка» в минулому турі здобула перемогу над вінницькою «Нивою», а до того зуміла відібрати очки на виїзді в потужного «Епіцентру» (1:1). З 8 очками вона розділяє 5-6 місця з «Рубіконом», тож готується до львівської гри з усією відповідальністю. Цікава деталь: коли команда із Петропавлівської Борщагівки була ще в аматорському статусі, вона грала на Кубок України зі львів’янами («Карпати» тоді представляли ще УПЛ). Вища за статусом команда виграла на Київщині – 4:0. Тепер буде перегорнуто нову сторінку протистояння.

 

ФК «Ужгород» пропускає тур через непарну кількість команд


Група «Б»

П’ятниця, 16 жовтня 2020 року. м. Маріуполь. Стадіон «Західний», 14:00.

«Яруд» (Маріуполь) – «Метал» (Харків)

Арбітр – Микита Богатир (Запоріжжя)

Шоста поспіль перемога виявилася найважчою, напевно, для амбітних дебютантів Другої ліги. «Метал» пропустив свій перший м’яч у турнірі, одного разу його воротаря підстраховувала стійка, доводилося повертати свою перевагу завдяки неймовірному голу досвідченого Федоріва через себе в падінні. Зате ми отримали відповідь щодо боєздатності харківського колективу в грі з командою серйозного класу та досвіду, якою є наразі «Таврія».
За підсумками шостого туру наставника «Металу», зіркового дебютанта тренерського цеху Олександра Кучера визнано найкращим тренером тижня в Другій лізі. В свою чергу, ще двоє гравців потрапили до збірної туру. 18 очок у харків’ян – дуже переконливий показник. І тепер – візит до одного з дебютантів турніру.
«Яруд» поки що розділяє 12-13 місця з МФК «Миколаїв-2», маючи по 1 очку. Втім, у маріупольської команди наявні досвідчені гравці з хорошою школою, а візит першої команди чемпіонату – неабиякий виклик для неї. Тож навіть без кількох гравців з діагностованою коронавірусною хворобою вони постараються дати бій лідеру.


П’ятниця, 16 жовтня 2020 року. с. Мар’янівка. Стадіон «Мар’янівський», 15:00.

«Таврія-Сімферополь» - «Черкащина» (Черкаси)

Арбітр – Тарас Панасюк (Бердичів)

Третя команда в гостях у четвертої, а між ними – одне очко. Від потужного матчу – великі очікування. «Таврія», засмучена поразкою в меншості від «Металу», зіграє з недавніми учасниками Першої ліги без вилученого в Харкові лідера півзахисту Масалова. Втім, на своєму полі сімферопольська команда йде без поразок. Підопічні Шевченка зіграють вдома вперше в жовтні місяці. Тут вони набрали чотири очка із шести можливих.
«Черкащина», в свою чергу, в минулому турі здобула три очка в матчі з МФК «Миколаїв-2». Підопічні Безсмертного лишаються непереможними, вигравши три матчі при двох нічиїх і набравши 11 очок. Це – переконливе переродження колективу, який ще нещодавно знаходився в річній без виграшній серії, програв плей-офф і стартовий раунд кубка.
Обидві команди сподіваються саме на перемогу – щоб наздогнати «Металург», який іде другим із 13 очками (11 – у «Черкащини», 10 – у «Металурга»). Єдиний матч між суперниками датований ще 2013 роком, коли черкаський клуб ще під назвою «Славутич» вибив із Кубка України учасника УПЛ «Таврію» (3:1).


Субота, 17 жовтня 2020 року. м. Нова Каховка. Стадіон «Енергія», 16:00.

«Енергія» (Нова Каховка) – «Кривбас» (Кривий Ріг)

Арбітр – Євген Петренко (Одеса)

Фото: facebook.com/fckryvbas


Відразу кілька гравців випали з гри у новокаховців, і не в останню чергу через це після феєричної перемоги над «Балканами» (4:0) в минулому турі вони рівно з таким же рахунком програли в Запоріжжі. Маючи неповний запас і вийшовши без кількох основних гравців. Тепер же іще одна команда з числа фаворитів сезону буде протистояти «Енергії».

«Кривбас» після переконливого старту вилетів із кубка та втратив 5 очок із 6-ти можливих у матчах із «Перемогою» та МФК «Миколаїв-2». На жаль, останніх два тури підопічні Приходька пропустили через спалах коронавірусної хвороби, тож важко спрогнозувати, в якому функціональному стані через вимушений простій вони вийдуть проти новокаховців.


Субота, 17 жовтня 2020 року. м. Миколаїв, стадіон «Парк Перемоги», 15:30.

МФК «Миколаїв-2» - «Дніпро» (Черкаси)

Арбітр – Валерій Копмарь (Одеська область)

Зустрінуться суперники, в яких все ще нема жодної перемоги. У резервного складу першолігового МФК «Миколаїв» – одне очко, у черкаського «Дніпра» – три. У минулому турі обидві команди грали в Черкаській області. Дніпряни здобули вольову нічию в матчі з «Перемогою» (1:1), а от МФК «Миколаїв-2» лише в кінцівці поєдинку пропустив два м’ячі від «Черкащини» й зазнав п’ятої поразки в шести матчах.

Наразі, коли всього два очка розділяють суперників, для господарів це шанс за один матч покинути останню позицію, де, звісно, неприємно перебувати навіть «двієчці», основною ціллю якої є обкатка молодих гравців для першої клубної команди.


Неділя, 18 жовтня 2020 року. с. Зоря, стадіон «ім. Б. Я. Тропанця», 15:00.

«Балкани» (Зоря) - «Металург» (Запоріжжя)

Арбітр – Крістіна Козорог (Київська область)

Найбільш статусний матч туру – адже обидва суперники ще минулого сезону грали в Першій лізі. Там, до слова, кожна з команд здобула по домашній перемозі: «Балкани» в першому колі – 4:0, «Металург» у другому – 2:1.

Минулий тур «Балкани» пропустили через непарне число учасників, а от «Металург» здобув другу поспіль «суху» розгромну перемогу. Після 3:0 в Маріуполі – 4:0 вдома над старожилами ліги, «Енергією». Після матчів конкурентів стало зрозуміло, що запоріжці точно збережуть за собою друге місце за підсумками звітного туру. Але перемога дозволить їм наростити певний не мінімальний відрив. Прекрасно розуміють це «Балкани»: зігравши на матч менше, в випадку перемоги на своєму полі вони ввірвуться в п’ятірку найкращих, неабияк загостривши ситуацію в групі лідерів.


Неділя, 18 жовтня 2020 року. м. Дніпро, стадіон «Олімпійські Резерви», 15:00

«Перемога» (Дніпро) – «Реал Фарма» (Одеса)

Арбітр – Павло Плєшко (Кременчук)

Амбітний дебютант Другої ліги – «Перемога» – розділяє 6-8 місця зі статусними суперниками («Балканами» та «Кривбасом»). А могла б зрівнятися з «Енергією» та п’ятим місцем, якби не пізній гол у відповідь від черкаського «Дніпра».

Хороший старт «Перемоги» робить її фаворитом у протистоянні з одеситами. «Реал Фарма», після домашньої поразки від ФК «Нікополь», опустився на десяту позицію.

 

ФК «Нікополь» пропускає тур через непарну кількість команд

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору