Новини змагань

MATCHDAY! Друга ліга. Шостий тур. Анонс двох матчів п'ятниці

09:30, 9 жовтня 2020

Анонс матчів шостого туру сезону 2020/21 у Другій лізі

Фото: facebook.com/fcmetalua


У вівторок, 13 жовтня, о 00:10 в етер телеканалу XSPORT у прем’єрі вийде чергова інформаційно-аналітична програма ПФЛ «Україна футбольна». Будуть проаналізовані матчі шостого туру з експертом у студії Заслуженим тренером України Анатолієм Бузником.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!

 

Група «А»

П’ятниця, 09 жовтня 2020 року. м. Бурштин, стадіон «Енергетик», 15:30.

«Карпати» (Галич) – «Оболонь-2» (Буча)

Арбітр – Василь Файда (Львів)

Галицькі «Карпати» – амбітний новачок Другої ліги – набрали непогану форму. Почавши з двох нічиїх, поступившись у Дунаївцях, зараз вони виграли вже два матчі поспіль і після перемоги 2:0 над «Волинню-2» очікують в гості ще одну резервну команду клубу Першої ліги.

«Оболонь-2» після героїчної нічиєї з «Поділлям» мала більше двох тижнів паузи. Вимушений простій хлопці заповнили тренувальним процесом і тепер підходять до виїзду в Бурштин у бойовій формі та з великим бажанням – адже це буде перший матч в історії протистоянь суперників.


Субота, 10 жовтня 2020 року. м. Макарів. Стадіон «ім. М. Х. Бруквенка», 14:30.

«Чайка» (Петропавлівська Борщагівка) – «Нива» (Вінниця)

Арбітр – Людмила Тельбух (Дніпро)

У взаєминах суперників – рівність: по дві перемоги при одній нічиїй. Втім, у новому сезоні «Чайка» грає значно успішніше й має вже п’ять очок при тому, що вінничани ще не набрали жодного.

Втім, є одна суттєва обставина. Навіть під час останнього за часом матчу – виїзду до лідера, «Ужгорода», «Нива» виглядала гідно й програла лише в один м’яч (1:2). А кураж після кубкової звитяги, де команда пробилася в 1/8 фіналу, допоможе їй і під час виїзду на Київщину.

Щоправда, за весь час взаємин «Чайка» цьому супернику вдома не програвала, а в минулому турі досягла почесної вольової нічиєї з «Епіцентром» – одним із фаворитів сезону.


Субота, 10 жовтня 2020 року. м. Хмельницький, стадіон «Поділля», 15:00.

«Поділля» (Хмельницький) – ФК «Ужгород»

Арбітр – Дмитро Осауленко (Київ)

Матч особливої турнірної ваги – протистояння двох команд із когорти потенційних претендентів на найвищі місця. Із дев'ятьма очками «Поділля» – головний переслідувач лідера, а ФК «Ужгород» очок у новому чемпіонаті ще не втрачав.

У минулому турі, коли хмельничани розділили очки з «Буковиною» в Чернівцях (0:0), закарпатці на своєму полі здолали вінницьку «Ниву» – 2:1. Єдине, що має насторожувати додатково лідерів, так це те, що в історії взаємин чотири з шести можливих очок у цій парі набрали саме хмельничани, до того ж, не пропустивши м’ячів.


Неділя, 11 жовтня 2020 року. с. Щасливе. Стадіон «Княжа-Арена», 13:00.

«Рубікон» (Київ) – «Волинь-2» (Луцьк)

Арбітр – Ростислав Дубина (Дніпро)

Після важкого старту набирає ходу «Рубікон». Слідом за важливою нічиєю з «Епіцентром» перша команда, яка відібрала очки в дунаївців, ще й обіграла «Карпати» на їхньому полі (львів’яни поступилися 1:2 в меншості).

Втім, «Волинь-2» скучила за очками. В минулому турі, чинячи гідний опір, вона поступилася вдома галицьким «Карпатам» (0:2 на своєму полі). Це третя поразка поспіль підопічних Шахова після вдалого старту, тож резервісти першолігового клубу їдуть на Київщину з рішучими намірами.


Неділя, 11 жовтня 2020 року. смт. Дунаївці. Стадіон «Колос», 15:00.

«Епіцентр» (Дунаївці) - «Карпати» (Львів)

Арбітр – Роман Галіцин (Київ)

Після двох поспіль «позапланових» нічиїх «Епіцентр» налаштовується тільки на перемогу. Тим більше, суперник уже знайомий – дунаївці перегравали «Карпати» в Кубку України з рахунком 3:0.

Львівська команда нещодавно оголосила про відхід низки гравців. Юнь славетного клубу набуває досвіду виступів серед професіоналів. Після прикрої поразки від «Рубікону» (1:2 на власному полі за рівної, в принципі, гри та вилучення) карпатівці спробують повторити те, що вдалося «Рубікону» та «Чайці» – сенсаційно відібрати очки в одного з фаворитів сезону.


Матч ФК «Чернігів» - «Діназ» (Вишгород) перенесений.


«Буковина» (Чернівці) пропускає тур через непарну кількість команд.


Група «Б»

П’ятниця, 09 жовтня 2020 року. м. Харків. Стадіон «Сонячний», 16:00.

«Метал» (Харків) – «Таврія-Сімферополь»

Арбітр – Дмитро Євтухов (Дніпро)

Лідер виграв п’ять матчів поспіль, не пропускаючи м’ячів – у минулому турі він продовжив переможну серію виграшем у МФК «Миколаїв-2» (2:0). «Метал» заслужив повагу вже на старті дебютного сезону в своїй історії і продовжує посилюватися – черговим новачком став юний захисник Тепляков (уродженець Житомирщини пройшов фахову школу якраз у Харкові).

Втім, щодо харків’ян існує думка, що їхні справжні випробування лише починаються. І перше з них – «Таврія», яка суттєво посилилася під час міжсезоння та набрала 10 очок, із запоріжцями в якості найближчого переслідувача «Металу». У минулому турі сімферопольці мали грати з «Кривбасом», але цей матч був перенесений з огляду на захворюваність у таборі суперників, отже підопічні Шевченка мали можливість цілеспрямовано готуватися до непереможного лідера.


Субота, 10 жовтня 2020 року. с. Білозір’я. Стадіон «Зоря», 15:00.

«Черкащина» (Черкаси) – МФК «Миколаїв-2»

Арбітр – Максим Поліщук (Кривий Ріг)

"Черкащина" проводить свої матчі на затишному стадіоні у Білозір'ї. Фото: черкащина.com


Амбітна «Черкащина» під керівництвом Безсмертного не лише перервала безвиграшну серію, яка затягнулася на цілий рік, а й підтягнулася ближче до лідерів. Після нічиєї з «Перемогою» (1:1 на полі суперника) черкащани мають вісім залікових пунктів і теоретично вже в цьому турі можуть замахнутися на місце в трійці.

Для цього треба перегравати резервну команду першолігового МФК «Миколаїв», у доробку якої лише одне набране очко. Остання за часом поразка «двієчки» – 0:2 вдома від «Метала», але навряд чи можна сказати, що лідеру було легко, тож і «Черкащина» буде налаштовуватися, радше за все, на непросте протистояння.


Субота, 10 жовтня 2020 року. м. Черкаси. Стадіон «Черкаси-Арена», 15:00.

«Дніпро» (Черкаси) – «Перемога» (Дніпро)

Арбітр – Назарій Дьордь (Ужгород)

Двоє новачків Другої ліги стартували по-різному. Якщо «Дніпро» з двома очками знаходиться на 10 місці серед 13 учасників Групи «Б», то «Перемога» з шістьма очками – восьма з перспективами піднятися на кілька сходинок уже в цьому турі.

Доволі хороша організація гри підопічних Яровенка далася взнаки й у минулому турі, коли вони розділили очки з недавнім учасником Першої ліги – «Черкащиною». Тепер виїзд до її земляків, і дніпровці замахнуться на нову звитягу – першу виїзну перемогу в Другій лізі. Втім, такої ж думки й господарі, адже черкаська команда чекає своєї прем’єрної перемоги…


Субота, 10 жовтня 2020 року. м. Одеса, стадіон «Іван», 15:30.

«Реал Фарма» (Одеса) - ФК «Нікополь»

Арбітр – Катерина Усова (Київ)

Три очка в одних, одне очко - в інших. Остання команда першості навідається в гості до дев’ятої, і це буде протистояння давніх знайомих. Від 2015 року суперники зіграли між собою аж 12 зустрічей, і сім із них виграли одесити (при трьох нічиїх і двох перемогах нікопольців).

Однак минулого сезону успішнішим був якраз ФК «Нікополь» – 1:0 вдома, 2:0 в гостях (і головний голеадор – Мандровський – на місці, в розташуванні свого клубу). Можливо, матч цього тижня кожен із суперників сприймає як свій шанс перервати неудачі. Адже той же «Нікополь» не має перемог у новому сезоні, а в минулому турі розписав нічию і з черкаським «Дніпром» (0:0), малодосвідченим новачком дивізіону. «Реал Фарма» минулий тур пропустила – і це може стати перевагою господарів.


Субота, 10 жовтня 2020 року. м. Запоріжжя, стадіон «Славутич-Арена», 16:00

«Металург» (Запоріжжя) – «Енергія» (Нова Каховка)

Арбітр – Катерина Зора (Київ)

Запоріжці обірвали серію невдач виїзною перемогою 3:0 у Маріуполі. Дублем вистрелив Підлепенець, який тріумфально повернувся з «Депортіво», до всіх трьох голів причетний Могильний – герой п'ятого туру в Другій лізі.

Однак треба врахувати, що «Енергія» також обігрувала «Яруд», а в минулому турі сенсаційно завдала розгромної поразки одному з фаворитів сезону – «Балканам» (4:0). Щоправда, втративши вилученого найдосвідченого гравця команди – опорник Біжко пропустить цей тур…

Це буде перша зустріч двох команд з тих пір як «Металург» повернувся з Першої ліги. Раніше, нагадаємо, запоріжці тричі за сезон 2018/19 обіграли новокаховців.


Матч «Кривбас» (Кривий Ріг) – «Яруд» (Маріуполь) перенесений

«Балкани» (Зоря) пропускає тур через непарну кількість команд.

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena  - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору