Новини змагань

MATCHDAY! Друга ліга. Четвертий тур. Анонс матчів у суботу

06:00, 26 вересня 2020

Анонс матчів четвертого туру сезону 2020/21 у Другій лізі

Фото: facebook.com/rubiconfc


У вівторок, 29 вересня, о 00:10 в етер телеканалу XSPORT вийде чергова інформаційно-аналітична програма ПФЛ «Україна футбольна». Будуть проаналізовані матчі четвертого туру з футбольним фахівцем Іваном Кривошеєнком.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!


Група «А»

Субота, 26 вересня 2020 року. м. Вінниця. Стадіон «Центральний міський», 16:00.

«Нива» (Вінниця) - «Буковина» (Чернівці)

Арбітр – Андрій Воєвода (Дніпро)

Минулий тур невдало склався для обох команд: вінничани на Київщині зазнали розгромної поразки від «Діназу» (якому поступалася з крупним рахунком і «Буковина»), а от чернівчани вдома з різницею в один м’яч поступилися «Ужгороду».

Вдало просуваючись у кубку, «Нива» не набрала ще жодного очка в чемпіонаті. Вона спробує це виправити в матчі проти «Буковини». За 60 років протистоянь на всеукраїнському рівні вінницька команда виграла 31 матч при 19 нічиїх і 24 перемогах чернівчан.


Субота, 26 вересня 2020 року. с. Щасливе. Стадіон «Арсенал-Арена», 17:00.

«Рубікон» (Київ) - «Епіцентр» (Дунаївці)

Арбітр – Дмитро Євтухов (Дніпро)

Зустріч двох дебютантів професіонального футболу стане для них першою в історії протистоянь – раніше на аматорському рівні вони грали в різних групах, а в плей-офф «Рубікон» не виходив.

Поки що столичний клуб чекає своєї першої перемоги, всі доробки рубіконівців – це наразі виїзна нічия з галицькими «Карпатами». А от «Епіцентр» блискуче стартував у новому сезоні – вигравши всі матчі чемпіонату та кубка без пропуску м’ячів. Наставник дунаївчан Ігор Бадло визнаний найкращим тренером минулого туру в усій Другій лізі. Один із лідерів Групи «А» – це серйозне випробування для амбітного «Рубікона».


Субота, 26 вересня 2020 року. м. Чернігів, стадіон «Чернігів-Арена», 17:00.

ФК «Чернігів» - «Волинь-2» (Луцьк)

Арбітр – Крістіна Козорог (Київська область)

ФК «Чернігів» зазнав поразки у Львові, і кращого способу реабілуватися за невдалий матч із «Карпатами», окрім як вдало зіграти в наступному турі, важко вигадати. На своєму полі в ранзі професіоналів підопічні Постового провели всього один матч – поступившись у кінцівці гри «Епіцентру».

«Волинь-2», в свою чергу, стартувала з вольової перемоги над вінницькою «Нивою» (3:1), після чого гідно протистояла посиленному «Поділлю» (0:1 в Хмельницькому). Зважаючи на коронавірусну захворюваність у першій команді, всі погляди лучан – на резервний склад, який гратиме проти дебютантів Другої ліги, містян Чернігова.

Фото: facebook.com/fc.chernigiv


Неділя, 27 вересня 2020 року. м. Хмельницький, стадіон «Поділля», 16:00.

«Поділля» (Хмельницький) – «Діназ» (Вишгород)

Арбітр – Мирослав Липко (Івано-Франківськ)

Один із найцікавіших матчів вересня чекає на нас у Хмельницькому. Обидві команди посилилися досвідченими футболістами та зберегли бойову основу після минулого сезону, тож називаються в числі потенційних фаворитів Групи «А».

Це вони підтверджують і результатом. Хоча обидві з різних причин завершили виступи в Кубку України, зате запам’яталися там яскравим стартом. А в чемпіонаті знаходяться поруч у таблиці, в одних 7 очок, у інших – на одне менше. Тож амбіція «Діназа» - наздогнати й обігнати господарів, тим більше, в минулому сезоні «Поділля» так і не змогло обіграти вишгородців (нічия вдома, поразка на Київщині).

В минулому турі, нагадаємо, «Діназ» розгромив вінницьку «Ниву» (5:1), у той час, як «Поділля» вимушено розділило очки з «Оболонню-2» на полі суперника (0:0). Єдина осічка вишгородців – поразка в Ужгороді в один м’яч різниці – коштувала їм лідерства, що вони й намагаються зараз компенсувати.


Неділя, 27 вересня 2020 року. м. Бурштин, стадіон «Енергетик», 16:00.

«Карпати» (Галич) – «Карпати» (Львів)

Арбітр – Валерій Копмарь (Одеська область)

Карпатівське дербі очікується з великим інтересом – клуби-тезки, які дебютують у Другій лізі, мають чимало кадрових перетинів і сподіваються значно покращити свої результати (в поточний момент Галич – на 11місці з 2 очками, Львів – сьомий з 3 очками).

Минулий тур приніс командам різні емоції. «Карпати» (Галич), які вперше грали на виїзді після двох поспіль домашніх нічиїх, поступилися в Дунаївцях. А от «Карпати» (Львів), які до того зазнавали прикрих поразок і в чемпіонаті, і в кубку, розгромили іншого новачка Другої ліги – ФК «Чернігів» (4:1). Героєм третього туру визнано Олега Березу – захисник взяв участь у трьох (!) результативних комбінаціях своєї команди.


Неділя, 27 вересня 2020 року. м. Макарів. Стадіон «ім. М. Х. Бруквенка», 16:00.

«Чайка» (Петропавлівська Борщагівка) – ФК «Ужгород»

Арбітр – Микита Богатир (Запоріжжя)

У минулому сезоні суперники обмінялися домашніми перемогами, проте тепер ФК «Ужгород» прибуде на Київщину в якості фаворита протистояння. Причина цьому – хороший старт закарпатців, три поспіль перемоги з загальним рахунком 4:1 в чемпіонаті. Ясна річ, підопічні Васютика не лідирують за кількістю голів чи розгромних перемог, але на старті виглядають поки що стабільнішими за інших.

«Чайка» прагне до таких результатів. Вона стартувала з результативної нічиєї в Бурштині, потім вдома мінімально поступилася буковинцям, а в минулому турі здобула першу перемогу – в матчі з трьома пенальті з «Рубіконом». Візит добре навченої та організованої ужгородської команди буде випробуванням для господарів, адже домашня арена спонукатиме їх до атакувальної гри та вимагатиме ініціативи.


«Оболонь-2» (Буча) пропускає тур через непарну кількість команд.



Група «Б»

П’ятниця, 25 вересня 2020 року. м. Харків. Стадіон «Сонячний», 18:30.

«Метал» (Харків) – «Перемога» (Дніпро)

Арбітр – Владислав Бакулін (Нова Каховка)

Фото: facebook.com/fcmetalua


Матч двох дебютантів ПФЛ привертає особливу увагу. Щодо "Металу" - тут все очевидно: три поспіль перемоги із загальним рахунком 12:0 тільки підтвердили роздуми перед стартом, навіяні потужним і досвідченим складом харківської команди. Щодо "Перемоги" - після двох нульових нічиїх команда з міста Дніпра відкрила лік забитим м'ячам, сенсаційно перегравши криворізький "Кривбас" - досвідченого й амбітного суперника, який дуже вдало стартував у сезоні 2020/21 і до цього не втрачав очок і не оступався ні в чемпіонаті, ні в кубку.

Після перемоги над криворіжцями "Перемога" піднялася на шосте місце з п'ятьма очками. При співвідношенні м'ячів 1:0 підопічні легендарних Тарана та Яровенка спробують зупинити потужну атаку "Металу". До слова, ми всі тепер очікуємо дебюту в харківському клубі іменитого новачка - Андерсон Піко, 31-річний бразильський захисник із досвідом виступів у "Греміо", "Фламенго", нашому "Дніпрі" та угорській "Кішварді" офіційно представлений в клубних соцмережах як новий гравець "Металу".

Тож чия візьме: "Метал" продовжить свою вражаючу серію в чемпіонаті чи "Перемога" знову збереже ворота в недоторканності та піднесе нову, ще більш гучну, сенсацію? Подивимося в стартовому матчі четвертого туру Другої ліги, який почне цікавий матч Групи "Б".


Субота, 26 вересня 2020 року. с. Білозір’я. Стадіон «Зоря», 15:00.

«Черкащина» (Черкаси) – ФК «Нікополь»

Арбітр – Сергій Подригуля (Луцьк)

Повернення в місто Черкаси Безсмертного, який колись виводив на нові обрії місцевий «Дніпро», дало новий поштовх у розвитку «Черкащини». Ця команда не вигравала рік, а при Безсмертному набрала чотири очка в двох турах, не пропускаючи. Після дербі з «Дніпром» (0:0) та виїзним виграшем над «Реал Фармою» (2:0) черкасці чекають в гості ФК «Нікополь».

Міцний суперник і досвідчений друголіговий боєць на старті нового сезону не набрав ще жодного очка, проте справедливо буде відзначити, що підопічні Варжеленка почергово зустрічалися з фаворитами змагань – запорізьким «Металургом» (0:3), «Кривбасом» (1:6) і «Металом» (0:2). Минула поразка з вилученням Двалі показала, що нікопольці здатні нав’язати боротьбу навіть висококласнішим суперникам із підбором досвідчених гравців.

Стосовно історії протистоянь, то ще черкаський «Славутич» у першій половині 2010-х зустрічався з макіївсько-нікопольським клубом, і виграв тоді всі 5 матчів із загальним рахунком 14:0.


Субота, 26 вересня 2020 року. с. Зоря, стадіон «ім. Б. Тропанця», 16:00.

«Балкани» (Зоря) – «Яруд» (Маріуполь)

Арбітр – Тарас Панасюк (Бердичів)

Обидві команди минулого сезону грали в різних вимірах: «Балкани» – в Першій лізі, в якій могли залишатися за спортивним принципом, «Яруд» – в аматорському чемпіонаті, після кількох років в якому вирішив пройти атестацію та здобути ліцензію на участь у Другій лізі.

Підопічні молодого наставника Киликевича, відомого в минулому форварда, поки не здобували перемог («Яруд» зіграв внічию з «Таврією» на її полі – 1:1, потім поступився «Енергії» вдома – 1:3). Спробувати піднести ще одну виїзну сенсацію вони можуть на Одещині.

«Балкани», попри збереження основних рис першолігового складу, поки що не серед лідерів. Вони почали з нулівки проти дебютанта ліги – «Перемоги», потім вдома розгромили МФК «Миколаїв-2» (4:0), але в минулому турі в кінцівці матчу з сімферопольцями пропустили випад суперників і мінімально програли. Тож на черговий домашній матч настрій підопічних Пархоменка бойовий.


Субота, 26 вересня 2020 року. м. Запоріжжя, стадіон «Славутич-Арена», 17:00

«Металург» (Запоріжжя) - «Таврія-Сімферополь»

Арбітр – Максим Поліщук (Кривий Ріг)

Перед звітним туром ці дві команди розділяють 2-3 місця, маючи по 7 очок. Востаннє вони перетиналися в офіційних матчах в позаминулому сезоні, коли «Металург» все ж підвищився в класі й на рік перейшов у Першу лігу. Тоді всі три матчі протистояння виграли запоріжці, але загалом, якщо брати всю історію взаємин із 1958 року, маленька перевага на стороні сімферопольців – 36 перемог «Металурга», 27 нічиїх, 39 перемог «Таврії».

Цікавий нюанс: на своєму полі підопічні Микитина в цьому сезоні в основний час не перемагали (кубковий матч із «Авангардом», який дійшов до серії пенальті), винесемо за дужки. А от на виїзді незмінно перемагають, та й загалом у чемпіонаті ще не знають пропуску м’ячів.

Виграла два матчі з трьох і «Таврія» - так само при одній нічиїй. Команда під керівництвом Шевченка значно посилилася цього літа й тепер є цілком боєздатною одиницею, яка розглядається як ще один потенційний борець за медалі. Від цього класичне запорізько-сімферопольське протистояння очікується ще цікавішим!


Неділя, 27 вересня 2020 року. м. Черкаси. Стадіон «Черкаси-Арена», 16:00.

«Дніпро» (Черкаси) - «Реал Фарма» (Одеса)

Арбітр – Людмила Тельбух (Дніпро)

«Реал Фарма» продовжує дні черкаської футбольної культури. Після матчу з «Черкащиною» (0:2 вдома) одесити завітають в гості до «Дніпра». Для обох команд це матч підвищеної турнірної ваги та відповідальності, адже обидві поки не можуть похвалитися турнірними результатами.

«Дніпро» поступився вдома харків’янам (0:4) і набрав перше очко в дербі з «Черкащиною» (0:0), втім, поки що м’ячів не забивав. А «Реал Фарма» програв три матчі поспіль із загальним рахунком 0:9, от тільки рівень суперників обумовив такі результати – це були такі потужні клуби, як «Метал», «Кривбас» і «Черкащина», яка значно посилилася.


Неділя, 27 вересня 2020 року. м. Кривий Ріг, стадіон «Шахти Жовтнева», 16:00.

«Кривбас» (Кривий Ріг) – МФК «Миколаїв-2»

Арбітр – Павло Дубровець (Житомир)

Мінімальна поразка в Дніпрі перервала чудову переможну серію підопічних Приходька. «Перемога», яка здобула першу перемогу в Другій лізі, обірвала ходу криворіжців, і тепер «Кривбас» розділяє 4-5 місця з «Енергією». Втім, при існуючій щільності та матчі конкурентів між собою, це можна виправити.

МФК «Миколаїв-2» програв три матчі поспіль із загальним рахунком 1:7, але це були протистояння з міцними «Енергією», «Балканами» та «Металургом». Складні випробування резервного складу першолігового клубу продовжаться в грі з «Кривбасом». У минулому криворіжці набрали 13 очок із 15 можливих із цим суперником – 4 перемоги та єдина нічия (3:3 рік тому).

 

«Енергія» (Нова Каховка) пропускає тур через непарну кількість команд.

 

Пресслужба ПФЛ

SportArena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору