Новини змагань

ЗАВТРА! Друга ліга. Другий тур. Анонс матчів

11:30, 10 вересня 2020

Анонс матчів другого туру сезону 2020/21 у Другій лізі

Фото: facebook.com/ФК-Карпати-Галич-Бурштин


У вівторок, 15 вересня, у програмі «Україна футбольна» ми проаналізуємо все найцікавіше, що відбулося у другому турі з екс-тренером низки команди Володимиром Пятенком. Початок о 00:10.

Група «А»

П’ятниця, 11 вересня 2020 року. м. Ужгород. Стадіон «Авангард», 17:00.

ФК «Ужгород» - «Діназ» (Вишгород)

Арбітр – Василь Файда (Львів)

Дискваліфіковані: немає.

Зустрічаються дві команди, які мають всі підстави бути задоволеними початком нового сезону. Вони вдало подолали перший бар’єр Кубка України та з перемоги стартували в чемпіонаті.

ФК «Ужгород» під керівництвом Васютика розпочав сезон 20/21 домашньою перемогою над «Буковиною» (2:0), після чого виграв у Бучі в «Оболоні-2» з мінімальним рахунком. При новому тренерському штабі він взагалі не пропускає м'ячів.

А от «Діназ», вибивши із кубка «Рубікон» (2:0), завдав розгромної поразки «Буковині» (5:1). У минулому сезоні вишгородський клуб двічі здолав закарпатців (4:2 гості, 3:2 вдома), тож у ужгородців є підстави для реваншу.


Субота, 12 вересня 2020 року. м. Вінниця. Стадіон «Центральний міський», 16:00.

«Нива» (Вінниця) -  «Оболонь-2» (Буча)

Арбітр – Мирослав Липко (Івано-Франківськ)

Дискваліфіковані: немає.

Вінницька команда проведе перший домашній матч року (пам’ятаємо про кубкову гру з ФК «Чернігів», яка не відбулася через поламку автобуса гостей). У чемпіонаті команда господарів стартувала з поразки від «Волині-2» (1:3), хоча вела в рахунку.

Тепер в гості їде молодь «Оболоні», яка в минулому сезоні все ж створила чимало проблем вінничанам. «Нива» тоді зіграла внічию вдома (2:2) і виграла на виїзді (2:1 на Київщині). Незважаючи на хорошу гру, «Оболонь-2» поступилася вдома ФК «Ужгород» у минулому турі, єдиний м’яч пропустивши з пенальті, тож також прагне набрати перші очки в новому чемпіонаті.


Субота, 12 вересня 2020 року. м. Хмельницький Стадіон «Поділля», 16:00.

«Поділля» (Хмельницький) - «Волинь-2» (Луцьк)

Арбітр – Катерина Зора (Київ)

Дискваліфіковані: немає.

Безапеляційна перемога 3:0 над львівськими «Карпатами» вивела «Поділля» в лідери північно-західної групи Другої ліги. Тож у домашньому матчі, тим більше – після ефектного кубкового виграшу в «Прикарпаття» в серії пенальті, хмельничани будуть грати окрилено та натхненно.

Втім, у гості їде одна з найцікавіших «двієчок» чемпіонату. Підопічні Шахова в минулому турі здобули вольову перемогу над вінницькою «Нивою» (3:1), тож тепер сподіваються не менш вдало зіграти проти іншої подільської команди.


Субота, 12 вересня 2020 року. м. Бурштин, стадіон «Енергетик», 17:00.

«Карпати» (Галич) - «Рубікон» (Київ)

Арбітр – Назарій Дьордь (Ужгород)

Дискваліфіковані: немає.

Волею календаря третій матч поспіль «Карпати» проведуть на домашньому стадіоні. Попередні два мали різні підсумки й залишили після себе різні емоції – кубкова поразка від тернопільської «Ниви» (1:2 від новачків Першої ліги) та видовищна нічия з «Чайкою» (2:2).

Тур за туром, дебютанти з Галича та Бурштина мають набиратися впевненості, зіграності та турнірних очок, тож візит ще одного дебютанта Другої ліги – «Рубікону» – покаже, чи підопічні Гнатіва прогресують на цьому шляху.

Київський клуб поки чекає свого першого м’яча на новому рівні – в кубку та чемпіонаті він програв з однаковими 0:2 «Діназу» та «Чернігову», тож тепер вперше зустрінеться з галичанами. Хоч обидві команди в останніх сезонах грали в Чемпіонаті України серед аматорів, у ААФУ вони були розділені в різних групах за географічним принципом.


Субота, 12 вересня 2020 року. м. Макарів. Стадіон «ім. М. Х. Бруквенка», 17:00.

«Чайка» (Петропавлівська Борщагівка) - «Буковина» (Чернівці)

Арбітр – Павло Плєшко (Кременчук)

Дискваліфіковані: немає.

«Буковина» продовжує турне Київщиною: після матчу з «Діназом» (1:5) на неї чекає матч у тому ж Макарові проти «Чайки». Клуб із Петропавлівської Борщагівки в минулому турі в драматичній боротьбі з галицькими «Карпатами» здобув нічию 2:2. У Бурштині глядачі побачили оновлену «Чайку» із кількома яскравими новачками та з новим гербом і формою.

До слова, презентацію амуніції на новий чемпіонат в ФК «Чайка» вирішили провести дуже оригінальним способом. Окрім вручення футболок новачкам на стадіоні, клуб провів ще й фотосесію на риболовлі, скориставшись красою місцевої мальовничої водойми.

Фото: sc-chayka.com.ua


Свій перший домашній матч «Чайка» програла – 0:1 новачкам Першої ліги, «Поліссю», проте то було в кубку, а в чемпіонаті підопічні Ільницького прагнуть здобути першу перемогу.


Субота, 12 вересня 2020 року. м. Чернігів, стадіон «Чернігів-Арена», 17:00.

ФК «Чернігів» - «Епіцентр» (Дунаївці)

Арбітр – Андрій Воєвода (Дніпро)

Дискваліфіковані: немає.

Прем’єра «Чернігів-Арени» – футуристичного об’єкту спортивної інфраструктури, зведеного приватними інвесторами ФК «Чернігів», у ПФЛ відбудеться надзвичайно цікавим матчем проти одного з фаворитів сзеону.

«Епіцентр» минулий тур пропускав, тому зі свіжими силами вийде на матч проти недавніх колег по аматорському чемпіонаті. У змаганнях ААФУ два клуби не перетиналися, це буде їхня перша зустріч, тож свою історію вони напишуть із чистого листа.

ФК «Чернігів» у минулому турі в кінцівці гри вирвав перемогу в гостях у «Рубікону» (2:0), а «Епіцентр» у Другій лізі дебютує, до того в кубку здолавши львівські «Карпати» (4:0).

* * *

«Карпати» (Львів) пропускає тур через зняття ФК «Калуш» і непарну кількість команд.

Група «Б»

П’ятниця, 11 вересня 2020 року. м. Харків. Стадіон «Сонячний», 16:00.

«Метал» (Харків) - «Реал Фарма» (Одеса)

Арбітр – Максим Поліщук (Кривий Ріг)

Дискваліфіковані: немає.

Після вдалого виїзду в Черкаси, де «Метал» завдав нищівної поразки місцевому «Дніпру» (4:0), клуб-дебютант Другої ліги чекатиме в гості старожилів дивізіону.

«Реал Фарма», всупереч такому статусу та наявності М.Лиховидова – найстаршого гравця в історії чемпіонатів України – є колективом, загалом, молодим. Лише кілька гравців мають значний досвід виступів на професіональному рівні. Тому для них виїзд до команди Кучера, Фоміна, Федоріва також буде певним випробуванням. Тим більше, після двох поспіль поразок – 1:2 від «Таврії» в кубку та 0:1 від «Кривбасу» в чемпіонаті.


П’ятниця, 11 вересня 2020 року. м. Кривий Ріг, стадіон «Шахти Жовтнева», 17:00.

«Кривбас» (Кривий Ріг) - ФК «Нікополь»

Арбітр – Олександр Тітов (Донецьк)

Дискваліфіковані: немає.

Чудовий старт нового сезону для підопічних Приходька – слідом за кубковим виграшем у «Черкащини» пішла перемога в стартовому турі чемпіонату в гостях у «Реал Фарми». Відзначаємо, що «Кривбас» на старті грає результативно та видовищно, і це буде цікаве випробування для групи атаки криворіжців.

Загалом, у матчах двох клубів (включаючи історію «Гірника») перевага на стороні криворіжців, однак треба пам’ятати, що в 13 матчах ФК «Нікополь» встиг здобути дві перемоги та одного разу зіграти внічию (це коли «Гірник» у минулому сезоні не зміг забити на виїзді). Гості вилетіли з кубка й зазнали розгромної поразки від запоріжців – 0:3. Їм теж є що доводити.


П’ятниця, 11 вересня 2020 року. с. Зоря, стадіон «ім. Б. Тропанця», 17:00.

«Балкани» (Зоря) - МФК «Миколаїв-2»

Арбітр – Владислав Бакулін (Нова Каховка)

Дискваліфіковані: немає.

Після виступів у Першій лізі «Балкани» зберегли основу та боєздатність, проте в новому сезоні поки не можуть показати свій потенціал і гарт вищого рівня. У кубку вони мінімально поступилися недавнім колегам по дивізіону (0:1 від МФК «Миколаїв»), а в чемпіонаті розділили очки з дебютантами ПФЛ – «Перемогою» (0:0 на виїзді).

Тепер «Балкани» чекають зустрічі з резервним складом МФК «Миколаїв», тож спробують взяти своєрідний реванш за кубковий виліт. Втім, мотивованими та налаштованими будуть і гості, які через два (!) автоголи в минулому турі поступилися новокаховській команді на своєму полі.


Субота, 12 вересня 2020 року. с. Нова Каховка. Стадіон «Енергія», 16:30.

«Енергія» (Нова Каховка) - «Таврія-Сімферополь»

Арбітр – Валерій Копмарь (Одеська область)

Дискваліфіковані: немає.

Дербі Херсонщини буде особливо цікавим. По-перше, через напруженість протистоянь «Енергії» та «Таврії», зумовлену конкуренцією в останні сезони. По-друге, тому, що сімферопольський клуб влітку задіяв низку гравців новотроїцької «Таврії», яка, в свою чергу, укомплектувалася відразу кількома колишніми футболістами «Енергії», ще виступаючи на друголіговому рівні.

«Енергія» стартувала в чемпіонаті з важкої перемоги над МФК «Миколаїв-2» (2:1 при двох автоголах суперників), проте загалом у новому сезоні демонструє яскравий атакувальний футбол і забила загалом три м’ячі, два з яких – на кубок проти першолігового «Чорноморця».

«Таврія», в свою чергу, в кубку обіграла «Реал Фарму» (2:1), проте в чемпіонаті не втримала перемогу над «Ярудом» (1:1). За абсолютної рівності (по 2 перемоги в кожного й 4 нічиї) суперники зіграють в черговому дербі.


Субота, 12 вересня 2020 року. с. Білозір’я. Стадіон «Зоря», 17:00.

«Черкащина» (Черкаси) - «Дніпро» (Черкаси)

Арбітр – Андрій Федорук (Київська область)

Дискваліфіковані: немає.

Безсмертний, який вже неодноразово вигравав медалі змагань ПФЛ, очолив «Черкащину» й дебютує матчем дербі. «Черкащина» в новому чемпіонаті ще не грала (на кубок програла «Кривбасу» – 2:4), а минулого сезону не здобула жодної перемоги в Першій лізі.

В свою чергу, «Дніпро» почало чемпіонат із розгромних поразок (0:4 від «Металу» в чемпіонаті та 0:5 від «Вереса» в кубку). Недавні учасники аматорських змагань сподіваються не лише на першу перемогу, але й перший гол після здобуття профі-статусу.


Понеділок, 14 вересня 2020 року. м. Запоріжжя, стадіон «Славутич-Арена», 18:00

«Металург» (Запоріжжя) - «Перемога» (Дніпро)

Арбітр – Дмитро Осауленко (Київ)

Дискваліфіковані: немає.

"Металург" у важкому матчі пробився до наступного раунду Кубка України. Фото: facebook.com/mfcmetalurg


Закриє тур матч у Запоріжжі. «Металург» після вильоту з Першої ліги демонструє зрілий футбол під керівництвом нового головного тренера Микитина. Розгромивши ФК «Нікополь» (3:0) на старті чемпіонату, він по пенальті переграв першоліговий «Авангард» і просунувся далі в кубку.

«Перемога» зустрічі з більш досвідченим на всеукраїнському рівні суперником чекає з інтересом. Команда постійно доукомплектовується, після кубкової поразки від «Кременя» вона здобула перше очко в чемпіонаті в грі з «Балканами» (0:0), втім, ще чекає свого прем’єрного голу.

* * *

«Яруд» (Маріуполь) пропускає тур через непарну кількість команд.

 

Прес-служба ПФЛ

SportArena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору