Новини змагань

MATCHDAY! Перша ліга. Анонс матчів 22-го туру у суботу

11:35, 18 листопада 2017

Анонс матчів 22-го туру

Фото: gornyak-sport.net


Програму завершального 22-го туру літньо-осінньої частини змагань у Першій лізі буде розбито на три ігрових дні. Центральний матч пройде у Ковалівці в суботу, де зіграють «Колос» (четверте місце) та «Десна» (шосте місце). Всього пройе вісім матчів, адже «Інгулець» та «Нафтовик» свій поєдинок зіграли два тижні тому, коли у Петровому виграли господарі 2:0

У понеділок, 20 листопада, у програмі «Україна футбольна» ми проаналізуємо центральний матч, та все найцікавіше, що відбулося у 22-му турі з експертом у студії Заслуженим журналістом України Артемом Франковим. Вмикайте телеприймач на ТК XSPORT о 21:30.

І зрозуміло ж Професіональна футбольна ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!


16 листопада. 13:00. м. Горішні Плавні. СК "Юність"

Гірник-Спорт (Горішні Плавні) – Балкани (Заря)

Арбітр - Максим Козиряцький (Запоріжжя)

У першому колі: 0:1

Дискваліфіковані: немає - немає

Відкриє заключний тур року у Першій лізі матч у Горішніх Плавнях. "Гірник-Спорт" заслужив інтерес всього дивізіону, завдавши поразки "Десні" на її полі. Завдяки цьому успіху команда під керівництвом Сергія Пучкова увійшла у число команд верхньої частини турнірної таблиці. Утім, утримати цей плацдарм буде непросто - позаду серйозна група переслідувачів, серед яких - і найближчий суперник.


"Балкани" проводять дебютний сезон у Першій лізі, проте серед чотирьох команд, які влітку підвищилися у класі, наразі демонструють найкращі результати. У випадку перемоги у Горішніх Плавнях матимуть хороші шанси піти на зимівлю у когорті міцних середняків із місцем вище дев'ятого. "Оболонь-Бровар" випереджає команду із Одещини всього на одне очко, а "Гірник-Спорт" - на два.


Після вольової нічиєї з "Рухом" підопічні Андрія Пархоменка набрали перше очко у листопаді. Загалом восени вони набрали 12 очок, у той час, як той же "Гірник-Спорт" з вересня поповнив скарбничку вже 19 очками (найкращий показник за цей період у "Арсеналу" - 29 очок). Зрозуміло, у гостей величезна мотивація на заключний матч року. Що вже казати про господарів, які вдома цього сезону набирають не так багато балів, а останні два домашніх матчі програли "всуху".


17 листопада. 14:00. Винники. Стадіон імені Маркевича

Рух (Винники) – Авангард (Краматорськ)

Арбітр Анастасія Романюк (Івано-Франківськ)

У першому колі: 1:2

Дискваліфіковані: І.Білий, В.Білий-Лобов, Шарай

"Рух" проводитиме перший матч під керівництвом нового головного тренера - причому, 33-річний Андрій Кикоть стане не лише третім наставником винниківців у поточному сезоні (рекорд), а й наймолодшим головним тренером сезону 2017/18 у Першій лізі. Що цікаво, Кикоть сам грав за ФК "Рух" і причетний до найвищого донині успіху клубу - звання віце-чемпіона Другої ліги минулого сезону.
Наразі "Рух" перебуває у непоганій формі - у трьох останніх матчах він набрав 7 очок із 9 можливих. Утім, Володимир Мазяр після невиграшу в Зорі Одеської області (1:1 з "Балканами") - тож футболістам належатиме доводити своє право грати в основі вже під керівництвом нового головного тренера.
"Авангард" в останньому матчі року постарається завоювати максимальний результат - у такому випадку вдасться обірвати виїзну безвиграшну серію, яка триває місяць (2 очка у трьох матчах). Разом із тим, краматорський клуб забезпечив собі відрив від переслідувачів і точно зимуватиме на місці не нижче сьомого. У цьому плані мотивація господарів вища - вони не надто комфортно почуваються на 11 місці, а у випадку перемоги та невдач суперників можуть зробити 1-2 кроки вгору.
Важлива обставина: по двоє гравців відсутні через перебір карток у кожної з команд, причому, у "Руху" серйозно ослаблена оборона.


17 листопада. 16:00. м. Луцьк. Стадіон «Авангард»

Волинь (Луцьк) – Арсенал (Київ)

Арбітр Євген Петренко (Одеса)

У першому колі: 0:2

Дискваліфіковані: немає - Есеола

Лідер завітає в гості до одного з аутсайдерів. У випадку невдачі "Волинь" може зимувати навіть на передостанньому місці, у випадку перемоги - зможе розраховувати (за найсприятливіших обставин) навіть на вихід із зони вильоту.
На своєму полі луцька команда взяла 17 із своїх 18 очок. Будучи найслабкішою за результатами виїзних матчів, удома "Волинь" чіпляється за результат і постарається це зробити навіть у матчі проти лідера. "Арсенал" після вольової перемоги над "Геліосом" втратив важливого форварда Есеолу. Утім, лідер у поточному чемпіонаті програвав лише раз, тому достроково завоював символічне звання "зимового чемпіона". Із 5-очковим відривом від найближчого переслідувача "каноніри" постараються ударно завершити успішний рік.


18 листопада. 13:00. Харків. «Геліос-Арена»

Геліос (Харків) – Черкаський Дніпро (Черкаси)

Арбітр Олександр Омельченко (Слов’янськ)

У першому колі: 2:1

Дискваліфіковані: Шопін,Глушицький - немає

Харків’яни вели в рахунку у матчі з «Арсеналом», проте не змогли втримати перемогу на полі у лідера. Матч проти черкасців не допоможе «Геліосу» повернутися на третє місце («Інгулець» достроково гарантував собі зимівлю у трійці найкращих), але перемога над дніпрянами гарантує проміжний фініш у п’ятірці при немалих шансах на четверте місце (двоє конкурентів грають одне проти одного у Ковалівці, хтось там обов’язково втратить очки).

Наразі головний біль харків’ян – правий фланг. Через надміру карток відразу двоє гравців, які там могли би зіграти, не допоможуть «Геліосу» в матчі проти аутсайдера. Утім, на своєму полі підопічні Сизихіна восени грають доволі переконливо, тому постараються уникнути незапланованих втрат.

«Черкаський Дніпро» гарантовано зимуватиме останнім – до найближчих конкурентів сім очок. Утім, якщо сподіватися навесні наверстати втрачене, то якраз зараз дуже треба завершувати рік ударно, щоб і за можливості скоротити відставання, і надихнути команду перед перервою.


18 листопада. 13:00. с. Копили. Поле НТБ

Полтава – Жемчужина (Одеса)

Арбітр Олексій Деревинський (Київ)

У першому колі: 1:0

Дискваліфіковані: Покотилюк-Вдовиченко

Після дещо несподіваної поразки в Краматорську ФК «Полтава» мусить вигравати, щоб не відпустити у відрив «Арсенал», який завершив рік перемогою у Луцьку. Тепер вісім очок відділяють другу команду від першої. Власне, матч проти одеситів – шанс дещо скоротити цю прірву.

Вдома ФК «Полтава» не програє з серпня місяця, взявши у семи матчах 19 очок із 21 можливих. Тож є підстави очікувати від другої команди першості особливо старанної гри.

«Жемчужина» у вівторок грала перенесений матч із «Інгульцем», поступившись вдома. Хоча загалом восени одеська команда вирівнялася і з 21 очка 14 набрала саме починаючи із вересня. За останній місяць «ювеліри» в гостях не виграли жодного матчу, набравши на виїзді лише 1 очко в трьох зустрічах.


18 листопада. 13:00. м. Ковалівка. Стадіон «Колос»

Колос (Ковалівка) – Десна (Чернігів)

Арбітр Олександр Афанасьєв (Харків)

У першому колі: 3:2

Дискваліфіковані: Семенко – Коберідзе

Центральний матч туру – і, вочевидь, найбільш статусне протистояння останнього туру 2017 року. В гості до четвертої команди першості прибуде шоста, причому, їх розділяє чотири очки. Стратегічно важливий матч – у випадку перемоги «Колос» не лише перезимує четвертим, але й до мінімуму скоротить відставання від «Інгульця», який посідає третю позицію.

«Колос» останнім часом грає дуже раціонально – чотири перемоги поспіль, три із них – без пропущених м’ячів. «Десна», навпаки, несподівано опинилася в ігровій кризі. Три поразки поспіль, і це – напередодні відповідального кубкового матчу проти «Динамо». У минулому турі чернігівці вдома поступилися «Гірнику-Спорт», у той час, як «Колос» вирвав перемогу в Кременчуку завдяки джокеру Зуєвичу.

Але негативна обставина – дискваліфікація захисника Семенка, адже оборону «Колос» награвав довго і тільки-тільки досягнув певної стабільності. Утім, у гостей все ще поза грою провідний опорник Коберідзе. Тож у плані втрат у кожного свої труднощі.


18 листопада. 14:00. м. Київ. «Оболонь-Арена»

Оболонь-Бровар (Київ) – Кремінь

Арбітр Володимир Міланич (Миколаїв)

У першому колі: 3:0

Дискваліфіковані: немає-Тєртишний

Столичний клуб слідом за першими перемогами й голами після затяжної кризи знову втратив у результативності, але проявив особливо надійну оборону. Безпрограшна серія «Оболоні-Бровар» складає три тури, за які вдалося взяти 7 очок із 9 можливих. У команди надто багато матчів без забитих м’ячів (12), але вже достатньо і ігор без пропущених (10).

«Кремінь» через об’єктивні обставини все ще освоюється у Першій лізі, новачок перебуває у зоні вильоту. В минулому турі підопічні Ященка були близькими до сенсації, але не втримали нічию у матчі з «Колосом», хоча був період – могли й забивати. Без дискваліфікованого Тертишного буде дещо ослабленим півзахист команди гостей.

У випадку виняткового успіху в Києві «Кремінь» може замахнутися навіть на те, щоб уникнути зони вильоту. «Оболонь-Бровар» у разі успіху потіснить «Рух» із дев’ятого місця (винниківський клуб закрив ігрову програму осені раніше).


18 листопада. 16:00. м. Миколаїв. Центральний стадіон

Миколаїв - Суми

Арбітр Олександр Солов’ян (Київ)

У першому колі: 1:0

Дискваліфіковані: Попов-немає

Обидві команди останніми роками часто борються за виживання у Першій лізі. І якщо ПФК «Суми» дійсно у зоні вильоту, маючи шанс у випадку успіху звідти піднятися, то МФК «Миколаїв» на відстані чотирьох очок від сумчан і точно не ризикує там опинитися.

Але по ходу сезону надто багато невдач пережили «корабели». Зважаючи на те, що в минулому турі вони зазнали особливо прикрої виїзної поразки в Охтирці, вони спробують реваншуватися на земляках «Нафтовиків». Тим більше, що команда Забранського останнім часом все впевненіше діє на своєму полі. Напевно, дві перемоги поспіль на своєму полі багато важать – особливо при тому, що ще недавно команда наближалася до історичного анти-рекорду за невдалою серією.

Стосовно сумчан, то вони лише одну зустріч з останніх чотирьох провели в гостях. Тому виїзд буде складним для них, але й дуже відповідальним – зважаючи на турнірну складову.

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору