Новини змагань

MATCHDAY! Перша ліга. Анонс матчів 21-го туру

10:00, 10 листопада 2017

Анонс матчів 21-го туру у першій лізі сезону 2017/18

Програму 21-го туру у першій лізі буде розбито на два ігрових дні. Центральний матч пройде у Щасливому в суботу, де перший «Арсенал» прийме третій «Геліос». Не менш цікавим і напруженим очкується протистояння у Краматорську за участю "Авангарда" і "Полтави".

У понеділок, 13 листопада, у програмі «Україна футбольна» ми проаналізуємо центральний матч, та все найцікавіше, що відбулося у 21-му турі з експертом у студії Ігорем Жабченком. Вмикайте телеприймач на ТК XSPORT о 21:30.

І зрозуміло ж Професіональна футбольна ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!


10 листопада. 14:00. м. Одеса. Стадіон «Спартак»

Жемчужина (Одеса) – Волинь (Луцьк)

Арбітр Дмитро Панчишин (Харків))

У першому колі: 3:1

Дискваліфіковані: немає - Нич

Лобовий матч двох суперників, які знаходяться поруч у турнірній таблиці – якраз на межі зони вильоту. В обох – по 18 очок, однак за рахунок більшої кількості забитих м’ячів одесити знаходяться вище, а лучани – нижче, якраз першими серед чотирьох клубів у зоні вильоту.

«Жемчужина» за останніх три тури забила лише один м’яч і набрала лише одне очко. Зрозуміло, що в матчі з одним із найголовніших конкурентів у боротьбі за виживання команда спробує перервати невдачі та, за можливості, подалі відірватися від аутсайдерів.

Ніби на користь «ювелірів» говорять іще два факти. По-перше, волиняни мають певний комплекс виїзних матчів. У поточній першості вони жодного разу не вигравали на чужих полях, та й взагалі є найгіршими за гостьовими зустрічами, за весь сезон набравши там всього-то одне очко. По-друге, склад лучан – і без того малодосвідчений – зазнав суттєвих втрат. Чимало гравців припинили виступи вже по ході сезону, не порожній лазарет, а ще й не зіграє автор голу в переможному матчі минулого туру Нич (він був вилучений у грі з «Авангардом»).

Однак «хрестоносці» мають бути неабияк мотивованими на цей матч, адже захочуть реабілітуватися за поразку 1:3 на власному полі в першому колі. Останній візит на Одещину «Волинь» завершила розгромною поразкою від «Балкан» – п’ять пропущених м’ячів. Тепер вони спробують виступити більш гідно.


10 листопада. 14:00. с. Білозір’я. Стадіон Зоря

Черкаський Дніпро (Черкаси) – Інгулець (Петрове)

Арбітр Олександр Кальонов (Львів)

У першому колі: 0:2

Дискваліфіковані: немає-немає

 

Дуже непростий матч для черкасців, для яких це буде гра з особливо непростим суперником із першої п’ятірки. Нагадаємо, «Черкаський Дніпро» напередодні поточного сезону значно омолодив склад, тож вимушений боротися за виживання.

Від того, щоб не зимувати останніми, черкасців може врятувати хіба що диво. В останніх матчах року втрачати очок не можна. А як це зробити проти суперника із значно більш досвідченим складом та найамбітнішими завданнями?

«Інгулець» піднявся на четверте місце з мінімальним відставанням від третього. За найуспішнішого розвитку подій (у разі поразки «Геліоса» та власної перемоги в Білозір’ї) колектив під керівництвом Сергія Лавриненка може увійти у трійку найкращих вже цього туру. Однак для цього треба не повторити помилки минулого сезону, коли не вдалося обіграти черкасців. І пам’ятати – матч 22-го туру «Інгулець» із охтирчанами вже зіграв, тож після цього піде у відпустку.

В останніх семи турах «Черкаський Дніпро» набрав лише одне очко, зазнавши вже чотирьох поразок поспіль. Вдома з початку жовтня підопічним Олександра Кирилюка взагалі не вдавалося забити. Хороша новина для них – у «Інгульця» через винесений наперед матч проти охтирців був трішки більш щільний графік, погана – команда на куражі після перемоги над «Арсеналом», який вперше зазнав поразки у поточному чемпіонаті.


11 листопада. 13:00. с. Зоря. Стадіон ім. Б.Тропанця

Балкани (Зоря) – Рух (Винники)

Арбітр Віктор Арановський (Київ)

У першому колі: 1:0

Дискваліфіковані: немає - Грисьо, Гурський

Минулого сезону ці команди вели боротьбу за медалі Другої ліги, і «Рух» виявився більш успішним – став віце-чемпіоном і підвищився у класі напряму, у той час, як «Балканам» довелося грати стикові матчі післясезоння. Нагадаємо, зорянці їх програли сумчанам, однак «Дніпро» із УПЛ спікірував аж у Другу лігу, тож наявну вакансію у Першій лізі посіли якраз «Балкани».

Попри важке літо та менше часу на підготовку, клуб із Одещини виявився найуспішнішим серед усіх п’яти новачків дивізіону (включно з «Волинню», яка ще недавно виступала у Прем’єр-лізі). «Балкани» наразі посідають дев’яте місце, втім, випереджають своїх суперників із Винників лише на одне очко.

Для «Руху» цей виїзд особливо важливий. У випадку перемоги він має можливість вийти у верхню частину турнірної таблиці. Програвши «Балканам» у першому колі на своєму полі (єдиний гол – у джокера Кабанюка), підопічні Мазяра спробують взяти реванш за це і заодно суттєво поліпшити своє турнірне положення.

На жаль для них, склад гостей буде ослаблений не лише звичними втратами, а й відразу двома дискваліфікаціями, які стосуватимуться оборони й півзахисту. Утім, «Рух» виграв два матчі поспіль у сильних суперників (у тому числі – в самої «Десни» в минулому турі), у той час, як «Балкани» зазнали нищівної поразки у Полтаві. Зате зорянці сильно виступають вдома і вже два місяці не програють тут нікому (1 перемога і 3 нічиї – 6 очок із 12 можливих).


11 листопада. 13:00. Селище Щасливе. «Арсенал-Арена»

Арсенал (Київ) – Геліос (Харків)

Арбітр Юрій Іванов (Донецька область)

У першому колі: 1:0

Дискваліфіковані: Черненко-немає

Лідер довше за інших тримався без поразок, однак спершу вилетів із кубка від «Вереса», а в минулому турі зазнав поразки від «Інгульця» в чемпіонаті. Обидва програші – мінімальні, вони не свідчать про кризу жанру в «Арсеналу», однак показують, що колектив стомився, а тяжкість лідерства на нього суттєво тисне.

«Геліос», навпаки, нині виступає доволі рівно, та ще й користається осічками конкурентів, увійшовши у трійку найкращих вперше за тривалий час. Шість турів з початку жовтня не програють харків’яни (по три перемоги та нічиї), а в гостях виступають на рівні лідерів (20 очок – рівно стільки ж, як і вдома).

Нагадаємо, «Геліос» виграв лише один матч із чотирьох проти київських «зброярів», а в інших навіть не забивав. «Каноніри» в першому колі здобули мінімальну перемогу, автором голу став Майданевич. Особливим же матч буде для досвідченого форварда Батальського. У 2012-2013 роках він грав за «сонячних», однак у 12 матчах відзначився лише 1 голом. Цього сезону він назабивав десь у 10 разів більше…


11 листопада. 13:00. м. Кременчук. Стадіон «Кремінь Арена» ім.О.Бабаєва

Кремінь (Кременчук) – Колос (Ковалівка)

Арбітр Дмитро Кривушкін (Харків)

У першому колі: 1:4

Дискваліфіковані: немає-немає

Після особливо прикрої поразки від конкурентів у боротьбі за виживання – ПФК «Суми» – кременчуцький клуб потребує реабілітації. Однак навіть в останньому домашньому матчі перед зимовою перервою це важко буде зробити. Надто серйозний суперник їде у Кременчук.

«Колос», ще дебютуючи в Другій лізі, грав проти «Кременя», нині, у Першій лізі, зустрів давнього суперника ще більш сильним та амбітним. Характерна ознака: ковалівський клуб незмінно обігрує кременчужан (загальний рахунок – 10:3).

У випадку перемоги «Колос» гарантує собі місце у першій п’ятірці, а якщо переживе осічку «Геліос» - вийде ще вище. «Кремінь» у зоні вильоту, однак самого лише бажання для виправлення ситуації замало. «Колос» здобув три перемоги поспіль, пропустивши лише один м’яч за цей час. З таким суперником буде важко – однак іншого способу піднятися із небезпечних підвалин таблиці не існує.


11 листопада. 14:00. м. Краматорськ. Стадіон «Авангард»

Авангард (Краматорськ) – Полтава

Арбітр Олександр Павлюк (Київ)

У першому колі: 0:3

Дискваліфіковані: немає-Кушніренко

Фото: fc-poltava.at.ua


Краматорськ попрощається з великим футболом до весни – після прикрої поразки в Луцьку «Авангард» вже на шість очок відстає від першої шістки, а візит другої команди поточної першості не віщує нічого приємного.

ФК «Полтава» – одна з найбільших несподіванок сезону. Чотири перемоги поспіль і впевнена хода слідом за лідером показують, що колектив достатньо монолітний та потужний. Однак ігрова обойма насправді у команд приблизно однакова, тож «Авангард» спробує дати бій. Тим більше, уже п’ять турів не знає перемог і спробує це виправити після місяця невдач.


11 листопада. 14:00. м. Охтирка. Стадіон «Нафтовик»

Нафтовик-Укрнафта (Охтирка) – Миколаїв

Арітр Владислав Дорош (Київ)

У першому колі: 0:1

Дискваліфіковані: Сачко-немає

Охтирський клуб був близьким до того, щоб взяти очки у столиці, однак поступився оболонцям – 2:3. Нарікаючи на суддівство, «Нафтовик-Укрнафта» ще й не зможе використати Сачка, який був причетним до обох голів у ворота «пивоварів».

МФК «Миколаїв» буде в хорошому настрої після чергової домашньої розгромної перемоги. Відвантаживши три голи без відповіді в ворота «Черкаського Дніпра», «корабели» спробують розправитися з іще однією командою із зони вильоту.

В Охтирці миколаївці не вигравали чотири роки, успіх на Сумщині практично гарантує їм зимівлю поза небезпечною зоною. У той час, як кожна втрата все більше зав’язуватиме охтирчан. Нагадаємо, матч 22-го туру з «Інгульцем» вони провели завчасно, тож фактично вже після цієї зустрічі підуть у відпустку.


11 листопада. 14:00. м. Суми. Стадіон «Ювілейний»

Суми – Оболонь-Бровар (Київ)

Арбітр Олександр Омельченко (Слов'янськ)

У першому колі: 1:2

Дискваліфіковані: Вечурко-немає

ПФК «Суми» періодично відбирали очки у оболонців, однак зараз потребують цього більше за все. Небезпечна зона зовсім близько, перемога у Кременчуку завдяки дублю Бушмана лише за додатковими показниками підняла над вильотом команду під керівництвом Богдана Єсипа.

«Оболонь-Бровар» - у смузі удач. Після перемоги над «Нафтовиком-Укрнафтою» (3:2) команда Валерія Іващенка дещо закріпилася в серединці турнірної таблиці, але якщо не виграє у земляків охтирчан, то ризикуватиме опуститися назад у нижню частину таблиці.

Наразі «пивовари» мають 3-матчеву безпрограшну гостьову серію. Сумчани, навпаки, довгий час вважалися командою, яка найгірше грає вдома. У випадку успіху господарі уникнуть зони вильоту, у випадку невдачі – не зуміють перемогою попрощатися зі своїми фанами.


11 листопада. 14:00. м. Чернігів. Стадіон імені Ю.Гагаріна

Фото: gornyak-sport.net


Десна (Чернігів) – Гірник-Спорт (Горішні Плавні)

Арбітр Олександр Сахно (Київська область)

У першому колі: 2:0

Дискваліфіковані: Коберідзе - Фаюк, Корольков.

«Сіверяни» досить несподівано втрапили у «зону турбулентності». Несподівані поразки від «Полтави» та «Руху» відкинули їх від медальної зони аж на шосте місце. Цього «Десна», якщо чесно, не заслуговувала, але це – футбол, і пару невдалих матчів можуть зруйнувати плоди клопіткої праці кількох місяців.

«Гірник-Спорт» зазнав три поспіль поразки з загальним рахунком 0:9. До того ж, у Чернігів вирушить із суттєвими кадровими втратами. Однак Сергій Пучков – досвідчений тренер, він спробує здивувати титулованих та амбітних господарів «домашньою заготовкою».

«Десна» з 2015 року не знає поразок від горішньоплавненців, та ще й може кинути проти них їхнього колишнього найкращого бомбардира Кірієнка, який поки що не може похвалитися результативністю у чернігівському клубі. Останній домашній матч року для чернігівців особливий – це не тільки шанс гідно завершити домашні виступи у рік довгоочікуваного завершення реконструкції власного поля, а ще й можливість покращити турнірне положення.

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору