Новини змагань

Сіаваш Хагназарі – Герой 19-го тижня Другої ліги

17:45, 9 листопада 2017
Інтерв’ю з героєм 19-го тижня Другої ліги 2017/18

Він став лише другим іранцем в історії українського професіонального футболу. Минулого сезону у Першій лізі за київський "Арсенал" бігав, але не забивав Шаян Тагаві. У нинішньому ж чемпіонаті за "Скалу", яка вилетіла до Другої ліги, дебютував його земляк Сіаваш Хагназарі, і в минулому турі 22-річний півзахисник відзначився голом та результативною передачею у виїзному матчі з Буковиною.

Команда із "Стрия" перервала затяжну серію невдач та змогла на виїзді із рахунком 3:0 переграти чернівчан, а іранського легіонера було визнано найкращим гравцем 19-го туру Другої ліги.

— Сіаваш, вилучення же на 16-й хвилині зламало Буковині гру? Адже до того часу вона могла забити у ваші ворота…

— Я провів за Скалу вже сім матчів. Буковина справді одна з найкращих команд, проти яких ми грали. Ми відіграли добре, бо контролювали гру до і після першого голу.

— Після пасу Полюганича ви вийшли сам на сам і шикарно реалізували момент. Допомогла майстерність чи холоднокровність?

— Я завжди стараюся виглядати спокійно в момент ухвалення рішень. Гадаю, це моя особливість. А Полюганич — відмінний гравець, і що іншого я міг зробити з такою передачею? Тільки забити м’яч. У мене не було іншого вибору.

— Ви в курсі, що стали першим іранцем, котрий забив у чемпіонаті України?

— Сподіваюся забити ще багато м’ячів у Другій лізі. Сподіваюся, я відзначуся багатьма голами ще й у Першій лізі.

— Роман Гнатів похвалив після матчу?

— Я грав опорного півзахисника, а в останніх матчах виступав на позиції форварда. Перед грою Гнатів налаштував мене на те, що я заб’ю. Після матчу він підійшов і нагадав, що він раніше мені про це говорив. Адже відчував. Маю зазначити, що цей тренер дуже хороший професіонал.

— Яка ваша основна позиція на полі?

— Я завжди виступав в якості атакуючого півзахисника.

Фото: fcskala.com

— Чи знайомі ви з Шаяном Тагаві з "Арсенала"?

— Ні, Тагаві не знаю.

— Як ви потрапили до України? Хто запросив?

— Два роки тому, коли я грав за національну збірну Ірану, у мене була пропозиція від одного клубу Першої ліги України. Але я не міг прийняти цю пропозицію, адже мав грати за клуб армії Сирії. І вже після двох років виступів за армійський клуб тамтешньої Вищої ліги мій агент Луїс Есмі, котрий знає мене з 10 років, запропонував переїхати в клуб Першої ліги України. Але до вересня цього року я не мав можливості залишити країну, потім я не міг підписати контракт.

Я приїхав до "Скали", щоб допомогти цьому клубу півсезону. І дуже радий, що це сталося, що я в цьому клубі.

— Тренери збірної Ірану слідкують за вами в Україні?

— У мене багато друзів у збірній Ірану, а також у багатьох клубах Ірану, і я завжди з ними на зв’язку. Тому тут проблем не бачу.

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору