Новини змагань

Півзахисник "Поділля" Охрончук: треную удари здалеку

14:20, 7 листопада 2017

Владислав Охрончук – Молода надія 18-го туру Другої ліги

Позаминулого туру передостаннє в групі Б «Поділля» зустрічалося із «Буковиною», і могло або наздогнати її за очками, або відстати на цілих шість. На радість хмельницьких вболівальників земляки перемогли 3:0, перший, переможний і шикарний гол зі штрафного провів 20-річний захисник Охрончук.

Він здобув перемогу у номінації ПФЛ та проекту Золотий талант України «Молода надія туру», а ми поговорили з футболістом для офіційного сайту ПФЛ.

- Владиславе, «Буковина» випереджала вас на три очки. Тобто, матч ще до початку був нервовим, а завершився вашою легкою перемогою. Як так сталося?

- Вийшли і забили три голи, обіграли «Буковину». Так і вийшло, рахунок гарний і впевнений, гра також.

– Ти забив, виходить, переможний гол. Розкажи про нього своїми словами.

- Та що говорити: підійшов, вдарив і забив.

- Скільки разів на тренуванні треба пробити, щоб так влучати зі штрафного?

- Ваша правда, не просто так я підійшов до м’яча: треба було пробити, адже треную такі удари. Ось підійшов і забив.

- Самому сподобався гол? Раніше такі залітали?

- Бували й кращі. Воротар не під’їхав в той вечір і так вийшло.

- Цей гол для тебе вже третій в цьому сезоні. Це чимало для номінального захисника.

- Бачите, цю частину сезону я граю більше півзахисником, а вони більше забивають. Тож є до чого прагнути.

- Зараз перемогли без питань. А чому ж у таблиці йдете на передостанньому місці?

- Якщо на передостанньому місці, значить, щось не так у нас. Треба підвищувати якість гри, тоді й будемо прогресувати і будуть кращі результати.

- З дитинства у захисті граєш?

- Взагалі в «Динамо» був не до випуску, і ми грали на різних позиціях, не можу назвати якісь конкретні. Навіть зараз поставити мене на незвичну позицію, я не можу сказати, що вона нова для мене буде. Просто захисником і півзахисником краще всього виходить.

- Як ти опинився у «Динамо»?

- Тато в сім років віддав. Там пройшов перегляд і з перших тренувань вже взяли.

- З ким із відомих зараз хлопців-динамівців тренувався?

- Ну, коли я був в «Динамо», мене виганяли, там прийшли Шепелєв, Циганков, Михайличенко, Тимчик, Климчук зараз в «Сталі». Я з ним і в «Локомотиві» грав.

- Чому в чемпіонаті ДЮФЛ U-14 ти зіграв тільки два матчі за «Динамо»? Це був 2010 рік.

- Не проходив у склад, не ставив тренер, значить був слабшим.

– В «Атлеті» вже грав регулярно, а потім опинився ще в одному київському колективі «Локомотиві». Чого ти бігав?

- Так відправили мене до «Локомотиву», я там грав до зими цього року. Підписав контракт з «Колосом» і поїхав в оренду у «Поділля». «Атлет» це і був «Локомотив», у нас в «Локомотиві» єдиний рік 97-й, який показував футбол і грав у чемпіонаті України, а там без старшого і молодшого року і через це всі роки грали на Україну крім нашого 97-го. І варіант був під егідою «Атлета» грати.

Я спочатку прийшов, там все по іншому було, другий стиль футболу, інші вимоги. Я прийшов і сильно ріс, за літо на 14 сантиметрів витягнувся, і були проблеми зі спиною. Ось у 14-15 років я там на півроку випав, були проблеми і спочатку було складно. Потім втягнувся і завдяки роботі, терпінню, бажанню все й пішло.

- Чим ти займався після закінчення школи і до переходу в «Поділля»?

- Був випуск, грав за «Локомотив» на область, у чемпіонаті Києва. Щороку на турнірі Макарова грали. Цієї зими грали на Макарова проти «Колоса», я непогано зіграв і мене покликали, підписав контракт.

Я хотів туди потрапити, але чесно зізнаюся, за рівнем гри, що я показував, до тої команди я не дотягував. І мене відправили у «Поділля», півроку був там, влітку пройшов збори, не планував повертатися сюди, але так вийшло. Хоча мене нормально прийняли. Були нюанси, але зараз все добре.

Чи подобається чемпіонат? У мене інші цілі, я більш серйозні завдання хочу виконувати, грати в таких командах, які ставлять певні задачі.

 

Бліц

- Народився у Києві, і все життя тут мешкав. Займався футболом, тато з народження привчав.

- Першим тренером в «Динамо» був Віктор Йосипович Кащей.

- Хто з європейських футболістів і команд подобається? Із року в рік все змінюється, минулого року «Реал» показував один з кращих футболів, і заслужено виграв чемпіонат і Лігу чемпіонів. В цьому році «Манчестер Сіті» показує божевільний футбол. Звісно «Барселону» не можна не відзначити.

Мессі, Інієста, Бускетс, Піке, Хаві коли був весь склад грали чудово. «Барселона» з року в рік тримає марку. Зараз в «Реалі» гарні гравці, але «Тоттенхем» їх обіграв, солідна банда, «Челсі» той же. Є чому повчитися.

- Футбольна мрія? Грати в гарному клубі і отримувати задоволення від футболу, досягати поставлених цілей, і щороку ставити краще і краще.

 

Цікаво.

"Поділля" продовжує працювати на перспективу, залучаючи молодь. Так, півзахисник Владислав Шаповал став першим футболістом, який народився в 2001 році, який зіграв за український професіональний клуб. Владислав, який грав до того в ДЮФЛ не тільки за "Поділля", а й за черкаську СДЮШОР, провів вже два матчі у другій лізі.

Дебютував 28 жовтня в грі з "Буковиною", оновивши рекорд молодості в другій лізі в цьому сезоні - 16 років і 196 днів (до цього рекордсменом сезону був Олександр Розпотнюк з житомирського "Полісся" - 16 років і 319 днів). Четвертого листопада зіграв проти Полісся, обидва рази виходив на поле на 90 хвилині.

 

 

Прес-служба ПФЛ

Премія Золотий талант України - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору