Новини змагань

MATCHDAY! Перша ліга. Анонс матчів 20-го туру

09:50, 5 листопада 2017

Анонс матчів 20-го туру у першій лізі сезону 2017/18

Програму 20-го туру у першій лізі буде розбито на три ігрових дні. Центральний матч пройде у Петровому в пятницю, де «Інгулець» прийме лідера «Арсенал». Не менш цікавим і напруженим очкується протистояння у Винника за участю "Руха" і "Десни".

У понеділок, 06 листопада, у програмі «Україна футбольна» ми проаналізуємо центральний матч, та все найцікавіше, що відбулося у 20-му турі з Заслуженим тренером України Анатолійом Бузником. Вмикайте телеприймач на ТК XSPORT о 21:30.

І зрозуміло ж Професіональна футбольна ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!


03 листопада. 14:00. м. Винники. Стадіон імені Богдана Маркевича

Рух (Винники) – Десна (Чернігів)

Арбітр: Віталій Маляр (Хмельницький)    

У першому колі: 0:3

Дискваліфіковані: Баранець Г., Лозовий - Коберідзе

Відкриє тур матч суперників, які перебувають у зовсім різному настрої. «Рух» напередодні розгромив в гостях «Гірник-Спорт», здобувши першу розгромну перемогу в Першій лізі. При цьому автор 3 голів та 1 результативної передачі Микола Буй був визнаний Героєм 19-го туру.

Після такого чудового виступу на Полтавщині підопічні Мазяра постараються дати бій і «Десні». Тим більше, на своєму полі «Рух» не знає поразок уже три тури, завоювавши за цей час 7 очок із 9-ти можливих. У випадку успіху винниківський «Рух» буде напряму загрожувати «Оболоні-Бровар», яка наразі посідає 10-е місце з двохочковою перевагою над командою зі Львівщини.

«Десна» в минулому турі зазнала особливо прикрої домашньої поразки від головного конкурента у боротьбі за медалі та підвищення у класі – «Полтави». І це – у першому матчі при новому президенті. Зрозуміло, перервавши 9-матчеву безпрограшну серію й програвши вперше цієї осені, чернігівці спробують реабілітуватися. Тим більше, в гостях вони не знають поразок 7 матчів чемпіонату і кубка (6 перемог і 1 нічия, м’ячі 18:2). У випадку перемоги «сіверяни» гарантують собі третє місце, а за сприятливих умов скоротять дещо своє солідне вже відставання від полтавців та київських арсеналівців.

Що погіршує шанси гостей – так це дискваліфікація опорника Коберідзе. Утім, у господарів також серйозні втрати – перебрали карток Лозовий та Г.Баранець, відсутність яких ослабить групу атаки.


03 листопада. 16:00. м. Луцьк. "Авангард"

Волинь (Луцьк) – Авангард (Краматорськ)

Арбітр: Олексій Деревинський (Київ)    

У першому колі: 1:2

Дискваліфіковані: Воробей - немає

Фото: fc-avangard.com.ua


«Волинь» зазнала розгромної поразки від «Балкан», повертаючись із села Зоря Одеської області з п’ятьма пропущеними м’ячами й черговою, четвертою поспіль, виїзною поразкою. Але якщо в гостях молоді лучани не виграють уже цілий рік, то вдома виступають набагато переконливіше.

Достатньо сказати, що Луцьк побачив першу домашню поразку з літа лише в минулому домашньому матчі (0:2 від «Десни»), а 14 зі своїх 15-ти очок «хрестоносці» завоювали саме на рідному стадіоні. «Волинь» ще й отримає солідну підтримку із числа Марушки, Романюка та Піщура, які повертаються, відпочивши після одноматчевої дискваліфікації (а от захисник Воробей після автоголу в попередньому турі ще й перебрав карток).

«Авангард», на відміну від господарів, не бореться за виживання. На сьомій позиції краматорський клуб почувається досить комфортно, маючи солідний відрив від переслідувачів. На виїзді підопічні Косевича не програють уже більше місяця – 2 перемоги та 2 нічиї.


03 листопада. 17:00. Петрове. Стадіон "Інгулець"

Інгулець (Петрове) – Арсенал (Київ)

Арбітр: Олександр Афанасьєв (Харків)

У першому колі: 0:3

Дискваліфіковані: немає-немає

Центральний матч туру – й одне із найважливіших протистоянь, які залишаються Першій лізі цього року. П’ята команда першості приймає лідера, який все ще не програє у чемпіонаті. Причому, «Інгулець» має за що реваншуватися – він програв «канонірам» на виїзді у першому колі та вилетів від них у кубку (правда, цього тижня «Арсенал» також завершив виступи в 1/8 фіналу, мінімально програвши «Вересу» – це була перша поразка у сезоні для киян).

На своєму полі петровський клуб виступає цілком переконливо. В його активі – досить сильні виступи вдома. У Першій лізі цього сезону «Інгулець» лише раз програв на своєму полі, а в жовтні вдома не пропускав, набравши 10 очок із 12-ти можливих у домашніх зустрічах минулого місяця.

«Арсенал» – найкращий у Першій лізі за більшістю показників, тому матиме однозначну перевагу. Однак «Інгулець» – особливий суперник для «канонірів». Клуби знайомі ще з аматорських часів, а під час виступів у Другій лізі кияни під керівни


04 листопада. Кремень (Кременчук) - ПФК Суми
14:00. м.Кременчук. Стадіон «Кремінь-Арена» імені Олега Бабаєва
Арбітр: Дмитро Денисюк (Київська обл.)

У першому колі: 1:0

Дискваліфіковані: Тимченко-немає

Всього три очка розділяють суперників, і у випадку поразки господарі мають всі шанси обвалитися у зону вильоту. Утім, «Кремінь» у хорошій бойовій формі та в останніх трьох матчах здобув сім очок. У минулому турі підопічним Сергія Ященка вдалося виграти якраз на Сумщині. Причому, перемога над «Нафтовиком-Укрнафтою» дозволила команді із Полтавщини вперше за останніх вісім турів покинути зону вильоту.

ПФК «Суми» про таке тільки мріють. За великим рахунком, у команди Богдана Єсипа останній місяць склався успішним. Взято 6 із 15-ти очок – і аутсайдер покинув останнє місце, маючи сподівання до зимової перерви навіть піднятися із небезпечних «підвалин» турнірної таблиці.

У першому колі «Кремінь» сенсаційно обіграв сумчан на їхньому полі, коли гол Тимченка (він не допоможе цього туру через дискваліфікацію) та нереалізований Бушманом пенальті допоміг команді взяти перші очки в сезоні. Утім, сумчани в гостях грають досить успішно, тому також можуть сподіватися на очки під час цього виїзду.


04 листопада. Оболонь-Бровар (Київ) - Нафтовик-Укрнафта (Охтирка)
14:00. м. Київ. Стадіон «Оболонь-Арена»
Арбітр: Вадим Запрутняк (Ужгород)

У першому колі: 0:0

Дискваліфіковані: немає-немає

Обидві команди зазнали регресу, і якщо причини охтирського колективу об’єктивні, то оболонцям з їхнім складом та спонсором варто вирівнятися й зробити все, щоб якомога краще виступити в залишку осінньої частини сезону.

У першому колі команди зіграли внічию, але в динамічному поєдинку не було голів. Обидва колективи відчувають проблеми якраз із атакою. Недарма кияни та охтирці знаходяться у числі п’яти колективів із найменшою кількістю забитих м’ячів (по 13 – також із «Волинню», «Гірником-Спорт» та «Черкаським Дніпром»).

«Нафтовик-Укрнафта» минулого туру дома поступився «Кременю», а от «Оболонь-Бровар» зуміла виграти в гостях у «Черкаського Дніпра». Тепер «пивоварам» належить перервати 6-матчеву безвиграшну серію. На «Оболонь-Арені» вони все ще не вигравали цього літа.

У випадку, якщо сенсацію піднесе команда із Сумщини, вона матиме всі шанси покинути зону вильоту. Щільність у нижній частині таблиці наскільки велика, що має значення буквально кожен гол і кожне очко.


Геліос (Харків) - Жемчужина (Одеса)
04 листопада. 14:00. м Харків. Стадіон «Геліос-Арена»
Арбітр: Олександр Павлюк (Київ)

У першому колі: 1:0

Дискваліфіковані: Луценко-Петько

До п’яти матчів довів свою безпрограшну серію «Геліос», утім, при 2 перемогах у харків’ян аж три нічиї – відповідно, вони не можуть бути повною мірою задоволеними останнім місяцем виступів. До речі, у випадку перемоги в Краматорську «сонячні» змістили б із третього місця «Десну».

Тому, поки конкуренти грали складний матч на Львівщині, «Геліос» стежив за їхніми виступами й готувався до непростого матчу. Хоча «Жемчужина» чимало пропускає й не вигравала два останніх тури, є у неї й невеличка перевага. Минулого туру вона вимушено відпочивала, адже через занятість одеського стадіону «Спартак» у турнірах регбі було перенесено її календарний матч із «Інгульцем».

На користь видовищності говорить і те, що обидві команди зіграють з ослабленою обороною. Харків’янам не допоможе їхній капітан Луценко, одеситам – їхня вдала літня дозаявка, універсал захисту Петько.


Колос (Ковалівка) - Гірник-Спорт (Горішні Плавні)
04 листопада. 14:00. с. Ковалівка. Стадіон «Колос»
Арбітр: Олександр Шандор (Львів)

У першому колі: 1:0

Дискваліфіковані: немає-Батюшин, Носарєв

«Колос» продовжує переслідування лідерів. Після трудової сумської перемоги ковалівський клуб відстає від п’ятірки найкращих всього на одне очко, а від третього місця – на два. Зрозуміло, на своєму полі підопічні Костишина постараються зіграти суворо на результат. Тим більше, що є кілька факторів, які цьому сприяють.

По-перше, «Гірник-Спорт» у не найкращій формі – два останніх матчі програв із розгромним рахунком, проявивши слабку гру в обороні та на воротарській позиції. По-друге, в Ковалівку клуб прибуде ослабленим дискваліфікаціями захисника Носарєва та півзахисника Батюшина.

Нарешті, сам «Колос» переконливо грає вдома, вигравши вдома три останніх матчі. Загалом, ковалівський клуб грає на класі – у нього останнім часом практично всі перемоги в один м’яч, а визначає гру новий форвард Лисенко, у якого чотири голи в п’яти останніх турах.

цтвом Ангела Червенкова програли петрівцям, пропустивши чотири м’ячі без відповіді. Це й донині найкрупніша перемога за час виступів «Інгульця» на професіональному рівні.


Полтава - Балкани (Зоря)
05 листопада. 15:00. м.Полтава. Стадіон «Локомотив

Після епічної перемоги в Чернігові полтавська команда могла спокійно стежити за іншими матчами туру – за будь-яких результатів ніхто не міг змістити її з другого місця, а сама ФК «Полтава» тим часом спокійно відновлювала сили, щоб прийняти «Балкани» в останній день 19-го туру.

Останні три тури підопічні Анатолія Безсмертного виграли, а вдома не знають поразок ще із літа (шість зустрічей поспіль). «Балкани» прибувають у чудовому настрої після перемоги 5:0 над «Волинню», однак при цьому в гостях вони програли останніх два матчі і загалом восени 5 із 10-ти матчів завершили внічию.

Цікаво, що в матчах проти команд із Полтавщини цього сезону зорянці ще не програвали (перемога над «Гірником-Спорт», нічиї з «Полтавою» та «Кременем» – всі вдома). Якщо у першому колі нічию з полтавцями можна було вважати втратою, то зараз очевидно, що підопічним Андрія Пархоменка буде важко на виїзді з одним із головних претендентів на медалі. Та ще й не допоможе дискваліфікований Гончаренко.

 

Миколаїв - Черкаський Дніпро (Черкаси)
05 листопада. 17:00. м.Миколаїв. Центральний стадіон

У минулому турі обидві команди програли «всуху». МФК «Миколаїв» отримав три м’ячі в гостях у лідера, «Черкаський Дніпро» на своєму полі програвав «Оболоні-Бровар», пропустивши два м’ячі. І миколаївці, і черкасці перебувають у досить складному турнірному положенні. Дніпряни продовжують іти на останньому місці, а їхні суперники – всього за три очки від зони вильоту.

МФК «Миколаїв» після проваленої гри з «Арсеналом» ще й не дорахувався через перебір карток захисника Чучмана. Однак навряд чи це дуже покращить сподівання гостей, адже черкасці восени програли всі 5 своїх виїзних матчів. До слова, у першому колі миколаївці виграли у Черкасах, а герой того поєдинку – плеймейкер Ковальов (гол+пас) повертається якраз на візит аутсайдера після одноматчевої дискваліфікації.

 

Прес-служба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору