Новини змагань

Друга ліга. Відлуння матчів 19-го ігрового тижня. Перший гравець 2001 р.н.

13:00, 1 листопада 2017

Друга ліга, відлуння матчів. Одразу шість вилучень у турі

Фото: Елісса Ветрова, metalist1925.com


Харківський «Металіст 1925» продовжив свою безпрограшну серію, яка триває вже 17 матчів (15 перемог та дві нічиї).

Волочиський «Агробізнес» виграє останні свої дев’ять матчів (і повторює рекорд чемпіонату) з різницею м’ячів – 25:6.

Стрийська «Скала» не може виграти вже 11 матчів поспіль (три нічиї та вісім поразок), а петровський «Інгулець-2» - десять матчів поспіль (три нічиї, сім поразок).

Четверта поспіль розгромна поразка запорізького «Металурга» (повторення власного анти рекорду сезону), різниця м’ячів – 0:22. Безничійна серія запорізького "Металурга" у другій лізі триває вже 29 матчів.

ФК «Нікополь» вперше за останні десять матчів виграє на виїзді. Як і минулого разу, 20 травня 2017 року нікопольські городяни переграли запорізький «Металург» (тоді було 3:1). Перемога з рахунком 4:0 стає для ФК «Нікополь» найбільшою за 77 матчів у другій лізі.

Владислав Шаповалов з хмельницького «Поділля» стає першим гравцем 2001 року народження, який потрапив до заявки і вийшов на поле у другій лізі. Також він оновлює рекорд по наймолодшому гравцю у другій лізі цього сезону – 16 років та 196 днів (до цього рекордсменом сезону був Олександр Розпотнюк з житомирського «Полісся» - 16 років та 319 днів).

Володимир Петровський («Металург») стає четвертим гравцем сезону, якого двічі вилучали з поля.

Олександр Калітов («Реал Фарма») у другій лізі забиває або з пенальті (двічі), або у свої ворота.

Богдан Семенець («Агробізнес», п’ять м’ячів) та Денис Бондаренко («Мир», три м’ячі) – забивають третій матч поспіль.

Данило Каневцев («Металіст 1925») не пропускає вже четвертий матч поспіль – 388 хвилин, Валерій Юрчук (СК «Дніпро-1») – третій, 316 хвилин.

Рекордсменом сезону за кількістю «сухих» матчів залишається Артем Кулініч («Мир») – 11 матчів з 17, на другому місці – Остап Вульчин («Прикарпаття») – дев’ять матчів з 15, на третьому – Максим Механів («Нива» Тернопіль) – вісім матчів з 14.

У групі «Б» лише Владислав Жавко («Таврія-Сімферополь») та Владислав Войцеховський (СК «Дніпро-1») відіграли усі 19 матчів сезону без попереджень.

У групі «А» також лише два гравці: Андрій Скакун та Арсен Слотюк (обидва «Агробізнес») відіграли усі 17 матчів сезону без попереджень.

Рекордне шосте пенальті в сезоні б’ють гравці СК «Дніпро-1» - друге не реалізоване.

ОСК «Металіст» продовжує бути найвідвідуванішим стадіоном другої ліги у цьому сезоні. 47491 глядачів (6784 у середньому) відвідали стадіон у Харкові у семи матчах, тоді як «Дніпро-Арену» відвідало 42221 глядачі у 19 матчах (2222 у середньому). На третьому місці волочиський стадіон «Юність» (23175 – 2318 у десяти матчах), на четвертому хмельницьке Поділля (20250 – 2250 у дев’яти матчах) і на п’ятому місці івано-франківський «Рух» (19950 – 2217 у дев’яти зустрічах).

Цікавий факт: у шести матчах групи «А» було забито 17 м’ячів, з них одразу 14 після перерви, а у шести матчах групи «Б» було забито 15 м’ячів, з них одразу 9 у першому таймі.

"Інгулець-2" - "Миолаїв-2" - 0:0. Фото: Володимир Кіфенко


Підсумки ігрового дня

Загалом зіграно дванадцять матчів, сім перемог господарів дві нічиї та три перемоги гостей. Забито 32 м’ячі (у середньому 2,67 за гру), господарі забили 21 м’яч, гості – 11. У першому таймі було забито 12 м’ячів, і 20 у другому. Арбітрами було показано 56 попереджень та шість вилучень, також було призначено два пенальті (одне не реалізоване). Загалом одинадцять матчів туру відвідало 10598 глядачі (у середньому 883 за гру). Найпопулярніші рахунки – 0:0, 2:3 та 3:0 – два рази. У турі зафіксовано чотири дублі.

 

Голи: найперший – Олександр Калітов («Реал Фарма», сьома хвилина, у свої ворота), найпізніший –Віктор Коровіков («Полісся», 90+3 хвилина з пенальті).

Пенальті та вилучення.

Пенальті реалізував: Віктор Коровіков («Полісся»).

Пенальті не реалізував: Сергій Кравченко (СК «Дніпро-1», воротар).

Автогол: Олександр Калітов («Реал Фарма»).

Третє вилучення у другій лізі: Володимир Петровський ("Металург"), друге: Максим Логвиненко ("Таврія-Сімферополь"), перше: Дмитро Шарай ("Арсенал-Київщина", у 27-й грі), Сергій Палюх (ФК "Дніпро", у 17-й грі), Тарас Мороз ("Нива" Т, у 15-й грі) , Сергій Мельник ("Скала", у десятій грі).

 

Воротарі

Суха гра в активі: Данило Каневцев («Металіст 1925»), Євген Шкарбан («Арсенал-Київщина»), Ігор Гришин (ФК «Нікополь»), Валерій Юрчук (СК «Дніпро-1»), Максим Гурідов («Інгулець-2»), Вадим Дмитроченко (МФК «Миколаїв-2»), Остап Вульчин («Прикарпаття»), Олег Білик («Скала»), Роман Чопко («Нива» Т), Сергій Дворник («Поділля»), Артем Кулініч («Мир»).

 

Ювілеї гравців.

75-ту гру у другій лізі проводить: Ігор Курило ("Агробізнес"), 70-ту: Андрій Громоляк ("Прикарпаття"), 60-ту: Ярослав Браславський ("Нива-В"), 50-ту: Микола Стеценко ("Енергія").

Дебютують у другій лізі: Артем Лівандовський, Владислав Шаповалов (обидва «Поділля»),

П’ятий м’яч у другій лізі забивають: Михайло Кривич (ФК "Нікополь"), Кирило-Ілля Бабак ("Поділля"), Владислав Краєв ("Металіст 1925"), Роман Кузьмин ("Прикарпаття").

Дебютний м’яч у лізі забивають: Владислав Пасечнюк ("Арсенал-Київщина", у 35-й грі) та Олександр Юрчак ("Агробізнес", у 14-й грі).

Третій дубль у другій лізі на рахунку: Вадим Воронченко ("Таврія-Сімферополь"), другий: Ілля Шестіпалов (ФК "Нікополь"), перший: Ігор Когут (СК "Дніпро-1", у 18-й грі), Олександр Юрчак ("Агробізнес", у 14-й грі).

 

Денис Столярчук для pfl.ua




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору