Новини змагань

MATCHDAY! Перша ліга. Анонс матчів 19-го туру

09:50, 29 жовтня 2017

Анонс матчів 19-го туру у першій лізі сезону 2017/18

Фото: ckdnipro.com.ua


Програму 19-го туру у першій лізі буде розбито на два ігрових дні. Матч «Жемчужина» - «Інгулець» перенесено на 14 листопада через завантаженість стадіону «Спартак в Одесі регбійним матчем. Центральний матч пройде у Чернігові в понеділок, де третя «Десна» прийме другу «Полтаву», Не менш цікавим і напруженим очкується протистояння у Краматорську, де "Авангард" прийме "Геліос".

У понеділок, 30 жовтня, у програмі «Україна футбольна» ми проаналізуємо центральний матч, та все найцікавіше, що відбулося у 19-му турі з експертом Павлом Кікотем. Вмикайте телеприймач на ТК XSPORT о 21:30.

І зрозуміло ж Професіональна футбольна ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!


29 жовтня. 14:00. м. Горішні Плавні. «Ювілейний»

Гірник-Спорт (Горішні Плавні) – Рух (Винники)

Арбітр: Олександр Солов’ян (Київська область)    

У першому колі: 3:2

Дискваліфіковані: немає-немає

Обидві команди не в найкращому настрої – тому покладають на цей матч чималі надії. «Гірник-Спорт» після розгромної поразки в обласному центрі (чотири «сухих» м’ячі від ФК «Полтава») спробує набрати максимум вдома. Це буде не так просто – за очками на своєму полі підопічні Пучкова найгірші в сезоні (всього 7), їм набагато легше грається на виїзді – четверте місце за гостьовими матчами серед усіх учасників Першої ліги цього сезону.

«Гірник-Спорт» – особливий суперник для винниківського клубу. Після вдалого старту «Руху» належало зіграти два поспіль домашніх матчі проти горішньоплавненців – у чемпіонаті та кубку. І вони програли обидва – 2:3 і 1:3. Це була перша гучна сенсація для віце-чемпіонів Другої ліги. Невдовзі відбулася у них і зміна головного тренера.

Від того часу «Рух» дещо стабілізувався, але через перманентні проблеми зі складом та не найкращу атаку грає не надто яскраво. Останніх два матчі проти досить сильних суперників (ФК «Полтава» і «Колос») винниківці програли в один м’яч і тепер лише на три очки випереджають переслідувачів із зони вильоту.


29 жовтня. 14:00. с.Зоря. Стадіон імені Тропанця

Балкани (Зоря) – Волинь (Луцьк)

Арбітр: Олександр Кальонов (Львів)

У першому колі: 0:0

Дискваліфіковані: немає-Пищур, Романюк, Маршука

Фото: fcbalkans.com.ua


Зорянці балансують на межі верхньої та нижньої половини таблиці. Хоча в турнірному плані першоліговий дебют «Балканам» дається найкраще серед усіх новачків Першої ліги, загалом є певне невдоволення. Зокрема, й домашніми виступами – на своєму полі команда із Одещини взяла навіть менше очок, ніж у гостях (10 проти 12-ти). А вона лишається найвідвідуванішою – вболівальники поженуть господарів вперед.

В гості прибуває команда, яка ще минулого року грала в Прем’єр-лізі, однак наразі йде в зоні вильоту (правда, лідером серед чотирьох аутсайдерів – за додатковими показниками). У минулому турі «Волинь» поступилася дома «Десні» (0:2), ще й наразившись на три дискваліфікації. Найголовніше – за результатами виїзних матчів лучани найгірші в чемпіонаті. Лише одне очко вони завоювали на чужих полях, не здобувши в гостях жодної перемоги.


29 жовтня. 14:00. м. Черкаси. Центральний стадіон

Черкаський Дніпро (Черкаси) – Оболонь-Бровар

Арбітр: Євген Петренко (Одеса)

У першому колі: 0:1

Дискваліфіковані: немає-немає

Свого часу ця пара була чи не найпринциповішою в ПФЛ: команди змагалися за золоті медалі Другої ліги та срібні – Першої ліги. І, до слова, першість в обох міжусобицях завоювала черкаська команда.

Наразі обидва суперники в турнірній кризі. В жовтні «Черкаський Дніпро» провів 5 матчів, набравши в них лише одне очко. А от «Оболонь-Бровар» минулого туру зазнала розгромної поразки від «Арсеналу» в  міському дербі – 1:5. Можна лише уявити настрій команди, для якої цієї осені навіть просто гол – велика подія, не кажучи вже про перемоги.

«Черкаський Дніпро» особливо мотивований – після останніх невдач клуб знову повернувся на останнє місце. Однак навіть у випадку перемоги не покине дна – лише максимально наблизиться до конкурентів.


29 жовтня. 14:00. м. Охтирка. «Нафтовик»

Нафтовик-Укрнафта (Охтирка) – Кремінь (Кременчук)

Арбітр: Анастасія Романюк (Івано-Франківськ)

У першому колі: 2:0

Дискваліфіковані: Піднебенной-немає

Всього два очка розділяють суперників – у випадку перемоги гостей, господарі опиняться в зоні вильоту. Охтирська команда мала менше часу на відпочинок – за погодженням з суперниками, посеред тижня «Нафтовик-Укрнафта» зіграв останній матч року, щоб мати змогу раніше завершити календарний напівсезон.

Результати охтирчан не дуже радують – два програних всуху останніх матчі в Сумах і Петровому. Утім, вдома цього місяця «Нафтовик-Укрнафта» здобув 4 очка із 6-ти можливих, причому, матчах проти сильних суперників («Арсенал» та «Колос»).


29 жовтня. 14:00. м. Суми. «Ювілейний»

ПФК Суми – Колос (Ковалівка)

Арбітр: Дмитро Панчишин (Харків)

У першому колі: 1:1

Дискваліфіковані: Грищенко-немає

Сумська команда несподівано для загалу ввійшла в серію удач. Обіграні «Нафтовик-Укрнафта» та «Черкаський Дніпро», а в третьому поспіль домашньому матчі господарів випробує сам «Колос» – один із потенційних претендентів на медалі та підвищення в класі.

Стосовно ковалівців, то вони, загалом, успішно грають на результат – досить часто їм вистачає й одного голу різниці для перемоги. Виняток – якраз поїздка на Сумщину, де вони прикро втратили очки з охтирською командою. Господарям перемога в цьому матчі може дозволити покинути зону вильоту, гостям – закріпитися на шостому місці й максимально наблизитися на першу п’ятірку.


29 жовтня. 15:00. м. Харків. «Геліос-Арена»

Авангард (Краматорськ) – Геліос (Харків)

Арбітр: Володимир Міланич (Миколаїв)

У першому колі: 1:3

Дискваліфіковані: немає-Артем А.Козлов

Фото: fc-avangard.com.ua


Статусне протистояння, яке може претендувати на центральну роль в турі. Сьома команда приймає п’яту – між ними шість очок, однак конкуренти неподалік, тому з інтересом стежитимуть за підсумком краматорського протистояння.

Суперники давно знайомі між собою. Не лише завдяки календарним першоліговим матчам, а й численним спарингам. Та й кадрових перетинів між ними не бракує. Це означає, що подібні за манерою команди в очному протистоянні будуть грати «на чистовик» і з підвищеною турнірною мотивацією.

А от гостям не допоможе форвард Козлов, хоча при цьому повертається після одноматчевої дискваліфікації його колега С.Кравченко.


30 жовтня. 14:00. с.Щасливе, Київська область. «Арсенал-Арена»

Арсенал-Київ – МФК Миколаїв 

Арбітр: Володимир Запрутняк (Ужгород)

У першому колі: 3:2

Дискваліфіковані: немає-Ковальов        

Лідер приймає суперника, який перебуває у піднесеному настрої. Вперше із середини серпня після 11 турів без перемог МФК «Миколаїв» обірвав сумну серію перемогою над «Жемчужиною» (4:1) минулого тижня. Єдине – один із героїв матчу, півзахисник Ковальов, пропустить тур через перебір карток.

«Арсенал» має остерігатися миколаївців – у першому колі на їхньому полі він ледве вирвав вольову перемогу завдяки особливо вдалій грі молодого форварда Пилипенка. Тепер же лінія атаки, та й у цілому київська команда, суттєво посилилася. У минулому турі «каноніри» розгромили у міському дербі «Оболонь-Бровар» (5:1 на її полі).

При цьому навряд чи повинна особливо обнадіювати суперників кубкова невдача «канонірів» з «Вересом» (їхня перша поразка у поточному сезоні – тепер команд, які не програвали б у чемпіонаті 2017/18, нема у жодній лізі). Навпаки, кияни зможуть зосередитися на Першій лізі.


30 жовтня. 15:00. м. Чернігів. Стадіон імені Ю.Гагаріна

Десна (Чернігів) – Полтава

Арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя)

У першому колі: 1:2

Дискваліфіковані: немає-немає

Супер-матч закриє 19-й тур. Друга команда першості в гостях у третьої, а між ними – чотири очка. Що цікаво, «Десна» із чотирьох  матчів цього місяця лише один провела вдома. Після зміни президента для чернігівців матч проти найголовнішого на даний момент конкурента буде особливо важливим.

ФК  «Полтава» не зуміла повною мірою скористатися кількома осічками лідера – назагал, восени команда виступає менш впевнено. За підсумками суто жовтневих матчів вона сьома («Десна» – четверта), загалом осінніх – третя (по 21 очко із чернігівцями при гірших додаткових показниках).

«Десна» восени не програла жодного матчу – в 11 матчах чемпіонату та кубку 8 перемог та 3 нічиї без поразок. Полтавці ж у жовтні мають в пасиві дві поразки (від «Волині» та «Колосу» в гостях), за які дещо реабілітувалися «сухими» перемогами над «Рухом» (1:0) та «Гірником-Спорт» (4:0). До того ж, ФК «Полтава» досить ефективна в гостях (19 очок – більше на виїзді здобував лише лідер).

Нарешті, іще одна подробиця. Вистачає між клубами кадрових перетинів, а найголовніший – Анатолій Безсмертний свого часу встиг попрацювати в «Десні» й неодноразово перетинався з земляком та вихованцем того ж клубу («Динамо») Олександром Рябоконем.

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору