Новини змагань

MATCHDAY! Перша ліга. Анонс матчів 18-го туру

12:00, 21 жовтня 2017
Анонс матчів 18-го туру у першій лізі
Фото: desna.football

Друге коло першої ліги стартує двома надцікавими матчами за участю лідерів. У понеділок, 23 жовтня, у програмі "Україна футбольна" ми проаналізуємо все найцікавіше, що відбулося цього вік-енду з експертом у студії Ігорем Жабченком. Вмикайте телеприймач на ТК XSPORT о 21:30.

Професіональна футбольна ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!


"Інгулець" (Петрове) – "Авангард" (Краматорськ)

17:00. Петрово. Стадіон «Інгулець»

Арбітр: Віталій Маляр (Хмельницький)

Дискваліфікований Владислав Клименко ("Інгулець")

Всього три очка між суперниками - "Інгулець" п'ятий, "Авангард" - сьомий. Можна собі уявити, з яким настроєм команди відкриватимуть друге коло, адже їхня зустріч буде однією з найбільш вагомих для групи лідерів. "Інгулець" демонструє досить стабільні результати - це його найкраще перше коло за час виступів у Першій лізі, за ефективністю домашніх матчів клуб входить у трійку найкращих, поступаючись лише "Десні" та "Арсеналу".
Утім, в останніх чотирьох турах, не програючи, "Інгулець" взяв 8 очок із 12 можливих. Тобто, відчуває певне невдоволення й прагне наздоганяти лідерів. Для цього "Авангард" - підходящий суперник, адже у першому колі петрівцям вдалося розгромити його в гостях (3:0). Однак чи є показовим той матч? Зі старту сезону краматорський клуб значно зміцнів і зробив серйозний ривок вгору. А після прикрої поразки від "Оболоні-Бровар" "Авангард" зіграв внічию в Миколаєві, проявивши характер. До того ж, у минулому чемпіонаті в Петровому гості з Донеччини виграли. І спробують взяти очки й цього разу - в одному з центральних матчів туру.


"Волинь" (Луцьк) – "Десна" (Чернігів)

18:00. м. Луцьк. Стадіон «Авангард»

Арбітр: Олександр Павлюк (Київ)

Успішно грає вдома "Волинь". Досить сказати, що одна з наймолодших команд сезону, поступившись тут у минулому турі "Гірнику-Спорт", зазнала першої домашньої поразки з першої половини серпня місяця. Загалом, абсолютну більшість своїх очок лучани взяли якраз вдома - 14 із 15-ти. І цього замало, щоб відірватися від небезпечної зони. Наразі "хрестоносці" - у території вильоту, і тому навіть у матчі з чернігівцями їм доведеться грати за очки.
"Десна" не програє з початку осені - вже 8 турів. За час цієї серії вона набрала 18 очок при вражаючому співвідношенні м'ячів 18:2. Однак матч з лучанами буде непростим для гостей, яким є що втрачати - від дуету лідерів вони відстають більше, ніж випереджають переслідувачів (4 очки до другого місця - 1 очко від четвертого місця). Тому турнірна ситуація мотивує гостей - і зменшує шанси господарів, для яких і не-програш буде сенсацією.
Історичний ракурс: від 1997 року, першої зустрічі лучан і чернігівців у чемпіонатах та кубках України, між ними не було жодної нічиєї. 6 перемог "Волині", 7 перемог "Десни" - востаннє в Луцьку чернігівці перемагали ще 2009 року, зате тоді забили 4 голи.


 

ПФК "Суми" - "Нафтовик-Укрнафта"(Охтирка)

14:00. м.Суми. Стадіон «Ювілейний»

Арбітр: Олександр Кальонов (Львів)

Дербі Сумщини цього разу проходить у ненайкращому антуражі. Команда господарів – на 16 місці з 12 очками, а гості – на 13 місці з 17 очками. Однак у минулому турі вони синхронно виграли. ПФК «Суми» справилися вдома з «Черкаським Дніпром» (3:2), а «Нафтовик-Укрнафта» на своєму полі переграв «Колос» (2:1). Для сумської команди це була перша домашня перемога в сезоні, для охтирської – перший виграш ще із кінця літа.
Загалом історія протистоянь у дербі складається на користь команди із Охтирки, однак у стартовому турі нинішнього сезону ПФК «Суми» під керівництвом Іллі Близнюка завдали поразки господарям завдяки пізньому голу Каськова. Іще у «нафтовиків» був нереалізований пенальті, тож на реванш вони налаштовуються дуже серйозно.До слова, «Нафтовик-Укрнафта» в гостях не програє з літа – 5 поспіль нічиїх. Це показує непоступливість команди й доводить, що в обласному центрі очікується справжній бій.


"Кремінь" - "Черкаський Дніпро"

15:00. с.Ковалівка. Стадіон «Колос»

Арбітр: Олександр Афанасьєв (Харків)
Другий тур поспіль черкасцям належатиме грати матч за останнє місце. Минулого тижня в Сумах вони поступилися господарям і вперше за кілька турів опустилися на дно турнірної таблиці. Тепер, щоб покинути останній рядок, дніпрянам треба буде вигравати в гостях у «Кременя».
Господарі знаходяться на передостанньому місці зі всього 1-очковою перевагою. «Кремінь» в минулому турі досягнув вольової нічиєї з лідером, і якраз це одне очко за «Арсенал» дало їм невеличку перевагу над найближчим переслідувачем. Попри це, ігрова форма команди із Полтавщини далека від ідеалу. Вісім турів від початку осені кременчужани не знають перемог.
Не тішить їх і історія протистояння з черкасцями. «Кремінь» жодного разу не перегравав цього суперника, у першому колі втратив два голи переваги, а в останньому матчі з дніпрянами на своєму полі програв їм з рахунком 0:4 в кубку. До того ж, у складі гостей є гравці, які свого часу виступали за господарів (і навпаки). Один із них – Леван Кошадзе – ще не так давно був одним із лідерів кременчужан і допоміг їм завоювати бронзові медалі Першої ліги та підвищення в класі минулого сезону. А от Резесідзе та Бойко не допоможуть в півзахисті гостей через дискваліфікації.


"Полтава" - "Гірник-Спорт"

15:00. м. Полтава. Стадіон «Локомотив»

Арбітр: Володимир Міланич (Миколаїв)
Дербі Полтавщини очікується з великим інтересом – досить високий статус учасників та серйозна безкомпромісність протистояння змушують нас очікувати цікавої, результативної гри.
Наразі ФК «Полтава» – серед лідерів і давно утримує друге місце. Перемога над «Рухом» у минулому турі завдяки єдиному голу Савченка допомогла команді Безсмертного утримати певну перевагу над переслідувачами (яка зменшилася до мінімальної завдяки вчорашній перемозі «Десни»), а також дещо скоротити відставання від лідера – до «Арсеналу» полтавцям 5 очок.
Утім, останнім часом «зелено-біло-чорні» чимало втрачали очок, тож потребують обов’язкового поповнення в матчі з сусідами по області. «Гірник-Спорт» посідає восьме місце й має реноме команди, здатної грати на результат і агресивно діяти в гостях. Як підтвердження – перемога над «Волинню», яка з літа не програвала вдома. Гол Фаюка приніс горішньоплавненцям три очки, згладивши їхні жовтневі невдачі (дві поразки).
У першому колі Дегтярьов з передачі Савіна забив єдиний м’яч у протистоянні суперників. Цього року ФК «Полтава» не знає поразок у матчах з «Гірником-Спорт» (ще нічия в минулому чемпіонаті), але в 2016 році команда обласного центру двічі програвала «гірникам». Загалом, за 10 років ФК «Полтава» виграла 9 матчів із 17 при 5 поразках і 3 нічиїх.


"Колос" - "Рух"

15:00. с. Ковалівка. Стадіон «Колос»

Арбітр: Олександр Афанасьєв (Харків)
Дві команди зі схожою долею – ковалівці у дебютному сезоні стали чемпіонами Другої ліги й підвищилися у класі з першої спроби, «Рух» також здобув медалі (срібні) у першому ж своєму чемпіонаті серед професіоналів, відразу ж вийшовши у Першу лігу. За рівнем можливостей та амбіцій ці клуби входять в число найперспективніших в ПФЛ.
Однак якщо «Колос» у Першій лізі освоївся відразу ж, посівши п’яте місце в дебютному сезоні, то «Рух» наразі перебуває в другій половині таблиці й не має змоги претендувати на позиції серед лідерів. В минулому турі винниківці поступилися в Полтаві з мінімальним рахунком, залишившись невдоволеними роботою арбітрів. Головний тренер «Руху» Мазяр навіть привітав бригаду з перемогою господарів.
«Колос», у свою чергу, зазнав поразки в Охтирці. Після кількох поспіль мінімальних перемог клуб похитнувся й наразі йде сьомим з 29 очками. Відставання від трійки лідерів дуже суттєве – забагато очок втратила команда із Київщини. Серед цих втрат – і мінімальна поразка у Винниках. Гол Заставного приніс перемогу «Руху», і тепер ковалівці спробують реваншуватися вдома.


МФК "Миколаїв" - "Жемчужина"

15:30. м. Миколаїв. Центральній міський стадіон

Арбітр: Олександр Шандор (Львів)
МФК «Миколаїв» після нічиєї з «Авангардом» довів свою безвиграшну серію до 11 матчів – це найгірший показник клубу за останні три роки, з того сезону, коли він зміг відстояти місце в Першій лізі лише через стикові матчі післясезоння. Від середини серпня «корабелам» не вдається виграти. Та й не минуло ще відлуння домашньої поразки 1:8 від «Десни».
Команда гостей не знає поразок чотири тури, набравши 8 очок із 12 можливих. В минулому турі в Києві вона зіграла внічию з «Оболонню-Бровар», сповна реалізовуючи кадровий потенціал свого досить обмеженого кількісно складу. Однак в гостях їй буде непросто – адже для миколаївців занадто важливий цей домашній матч.
У першому колі «ювеліри», дебютуючи в Першій лізі, завдяки дублю Шестакова обіграли МФК «Миколаїв» (у гостей забивав Цебро). Цей матч – єдиний офіційний для суперників, однак, в силу географічної близькості, вони часто грають між собою контрольні зустрічі.


"Оболонь-Бровар" - "Арсенал"

16:00. м. Київ. «Оболонь-Арена»

Арбіитр: Дмитро Панчишин (Харків)
Столичне дербі – чергова окраса цього туру. У новітній історії воно складається не на користь «Оболоні-Бровар» – із трьох офіційних матчів «Арсенал-Київ» виграв два, іще в одному було зафіксовано нічию. Окрім обов’язково голів у кожному з матчів, зазвичай ці поєдинки багаті на емоції, картки, справжню чоловічу боротьбу.
Тож очікуємо серйозної боротьби й цього разу. Принаймні, турнірної мотивації вдосталь. Так, «Арсенал» перервав переможну серію виїзною нічиєю з одним із аутсайдерів – «Кременем», а «Оболонь-Бровар» після довгоочікуваної перемоги (мінімалка у Краматорську) знову розчарувала безгольовою грою – нічия вдома з дебютантами Першої ліги, «ювелірами» із Одеси.


Наразі «Арсенал» продовжує лідирувати – перше місце він не віддає з 4 туру, має 5-очкову перевагу над найближчим суперником. А от «Оболонь-Бровар» – десята з 20 очками. Поразка може відкинути «пивоварів» на межу зони вильоту. Цікавою обставиною є численні кадрові перетини між двома клубами. Зокрема, проти колишніх одноклубників може зіграти екс-капітан «канонірів» Турчанов, а в «Арсеналі» є екс-оболонці – той же Майданевич.  


"Геліос" - "Балкани"

14:00. м.Харків. "Геліос-Арена"

Арбітр: Дмитро Денисюк (Київська область)
Закривати тур випадає «Геліосу» та «Балканам»: старожилу дивізіону, який наразі розділяє 4-5 місця із «Інгульцем», та дебютанту Першої ліги, найкращому серед чотирьох літніх новачків. Харків’яни після домашньої нічиєї з «Десною» дещо похитнулися у п’ятірці найкращих – «Інгулець» наздогнав їх і навіть потіснив за додатковими показниками.
Однак останнім часом «сонячні» не в найкращих кондиціях – за останні три тури вони забили лише один м’яч, не програючи – але й не набираючи максимум (5 очок при двох нічиїх та одній перемозі). Однак у першому колі «Геліос» досить впевнено переграв зорянців на їхньому полі завдяки двом голам С.Кравченка з пенальті. Чи прогресували за цей час новачки ліги? Чи зробили висновки з першого матчу? Покаже гра.
Відзначимо, що «Балкани» в гостях грають переконливо – 12 очок із 22 взяли на чужих полях. У той час, як «Геліос» лише сьомий за домашніми іграми і найгучніших, напевно, втрат зазнав саме вдома.

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору