Новини змагань

MATCHDAY! Перша ліга. Анонс матчів 17-го туру + матчі понеділка

10:30, 16 жовтня 2017

Анонс матчів 17-го туру у першій лізі

Фото: arsenal-kyiv.com


Програму 17-го туру розбито на два ігрових дні. Сьогодні найбільш очікуваним стане поєдинок у Полтаві, де команда Анатолія Безсмертного прийме "Рух" Володимира Мазяра. 

У понеділок, 16 жовтня, у програмі "Україна футбольна" ми проаналізуємо все найцікавіше, що відбулося цього вік-енду з Заслуженим журналістом України Артемом Франковим. Вмикайте телеприймач на ТК XSPORT о 21:30.

Професіональна футбольна ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!


15 жовтня. 15:00. м. Охтирка. «Нафтовик»

Нафтовик-Укрнафта (Охтирка) – Колос (Ковалівка)

Охтирська команда все ще у зоні вильоту – і важко вигадати кращу мотивацію для неї. У випадку перемоги над «Колосом» «Нафтовик-Укрнафта» матиме великі шанси, щоб вперше за три тури покинули зону вильоту. Утім, суперник дуже серйозний – клуб із Київщини розділяє 5-6 місця і виграє стабільно останні три матчі з мінімальним рахунком, що свідчить про непогану злагодженість дій.

Для багатьох у складі ковалівської команди візит на Сумщину буде ностальгійним, але передовсім – для Руслана Костишина. Головний тренер «Колосу» на заході своєї кар’єри гравця встиг трішки пограти за «Нафтовик». Однак нині йому варто налаштовуватися на серйозний бій – попри те, що охтирська команда після втрати багатьох лідерів уже не може претендувати на місця серед лідерів, вона відзначається непоступливістю і є лідером ліги за кількістю нічиїх.

На своєму полі «Нафтовик» не може виграти з літа – в останніх 4 домашніх матчах підопічні Володимира Книша спромоглися набрати всього лише одне очко. Але це ніяким чином не свідчить про якесь недолаштування на матчі на своєму стадіоні – ймовірніше, навпаки. Дуже хвилюється команда, щоб порадувати фанів. Тому постарається перервати невдачі найкращим способом – матчем проти одного з претендентів на медалі.


15 жовтня. 15:00. м Кремінь. Стадіон імені О.Бабаєва

Кремінь (Кременчук) – Арсенал-Київ

Лідер навідається у Кременчук у не найкращі для місцевої команди часи. «Кремінь» у своєму першому сезоні після виходу в першу лігу поки ніяк не може вирватися з зони вильоту. Навіть більше, існує загроза, що, у випадку успішності конкурентів, можна знову опинитися й на останній позиції.

До того ж, розгромна поразка в Одесі від «Жемчужини» стала вже 4-ю для команди Сергія Ященка. Словом, після 7 турів без перемог «Кремінь» захоче взяти своє. Надихатимуть господарів спогади про друголігові матчі з «Арсеналом». Тоді, до слова, киянам не вдавалося обіграти кременчужців – 1:1 на Київщині та 1:0 у Кременчуку на користь господарів. Автор голів «Кременю» - Ігор Тимченко – в строю та готовий давати бій гостям. На відміну від лідера нападу гостей Батальского, який пропустить цей тур.

«Арсенал» утримує почесний статус єдиної української команди сезону 2017/18, яка все ще не знає поразок. Тож постарається довести це у матчі проти одного з аутсайдерів.


15 жовтня. 16:00. м. Полтава. Стадіон «Локомотив»

Полтава – Рух (Винники)

У Полтаві відбудеться матч підвищеної турнірної ваги. ФК «Полтава» останнім часом у смузі невдач – вона «всуху» програла «Волині» та «Колосу» й дещо погіршила своє становище на другому місці. Іще одна осічка може зіграти на руку конкурентам. А тут іще й кадрові проблеми – через пошкодження не міг останнім часом допомогти команді Анатолія Безсмертного досвідчений форвард Ковпак. І це втрата для полтавців – навіть при наявності Дегтярьова та низки атакувальних хавбеків.

А от «Рух» – стабілізувався. Після ігрової та турнірної кризи команда під керівництвом Володимира Мазяра не програє вже шість турів (дві перемоги й чотири нічиї). Команда бере старанністю і в матчі з лучанами (проти яких значно менш успішно зіграли полтавці) виграла з мінімальним рахунком, хоча й створила чимало моментів.

З 18 очками винниківський клуб – 11-й. Може зробити крок вперед у випадку перемоги, а от будь-яка невдача робить його позиції хиткими.


15 жовтня. 15:30. м Миколаїв. Центральний міський стадіон

МФК Миколаїв – Авангард (Краматорськ)

Ці суперники зіграють між собою втретє цьогоріч. Обидві попередні зустрічі вийшли пам’ятними – у Миколаєві господарі виграли завдяки голу Куценка в останньому турі минулого сезону й таким чином гарантували собі першолігову прописку, а в Краматорську вже у поточному сезоні «Авангард» реабілітувався, вибивши «корабелів» із Кубка України. Гол Даудова дозволив представнику Донецької області дійти в кубку до Прем’єр-ліги. «Ворскла» завітала у Краматорськ і з великими труднощами обіграла господарів, віддавши належне їхній грі.

Наразі «Авангард» має на 12 очок більше і знаходиться значно вище за МФК «Миколаїв». Утім, мотивація господарів безмежна. Після поразки 1:8 від «Десни» та нульової нічиєї в гостях у «Балкан» безвиграшна серія підопічних Руслана Забранського сягнула 10 турів. Це занадто багато. Обірвати невдачі у домашній грі та реабілітуватися за всі невдачі – таке завдання однозначно стоїть перед миколаївцями. Щоправда, дискваліфікація відразу двох гравців може завадити їм у цьому.


15 жовтня. 16:00. м.Київ. «Оболонь-Арена»

Оболонь-Бровар (Київ) – Жемчужина (Одеса)

Після довгоочікуваної перемоги, здобутої у Краматорську завдяки голу оборонця Коваленка, визнаного героєм 16-го туру, «Оболонь-Бровар» натхненно очікує наступного суперника. Вдруге поспіль на «Оболонь-Арену» завітає представник Одещини. «Балкани», нагадаємо, виграли тут з мінімальним рахунком, ще й не реалізувавши пенальті. «Жемчужина» спробує зіграти не гірше – на її користь говорить хороша серія, адже останнім часом вона обіграла «Суми» (3:2 в гостях) та «Кремінь» (4:1 вдома).Відстаючи всього на два очка від «пивоварів», одесити спробують їх наздогнати й обігнати. Ми ж при цьому нагадаємо лише, що останніх чотири домашніх матчі із середини серпня «Оболонь-Бровар» програла «всуху». Отже, дуже багато завинила своїм вболівальникам, що додасть мотивації напередодні гри з чемпіонами Другої ліги 2017 року.


15 жовтня. 16:00. смт. Петрове. Стадіон «Інгулець»

Інгулець (Петрове) – Балкани (Зоря)

«Інгулець» очікує в гості «Балкани» з інтересом – безпосередньо для цих двох клубів зустріч стане найпершою офіційною в історії взаємин на професіональному рівні, але резервний склад петровського клубу минулого сезону грав із зорянцями і виграв вдома 3:1 (програвши 0:5 в гостях в омолодженому складі).

Але нагадаємо, що в 2015 році два клуби грали разом в чемпіонаті України серед аматорів і тоді «Інгулець» обіграв зорянців вдома – 2:1, але «Балкани» реваншувалися на своєму полі – 4:0. І тоді команда під керівництвом Андрія Пархоменка стала чемпіоном України серед любительських колективів.

Наразі «Балкани» в серії удач – шість турів без поразок (5 нічиїх та 1 перемога). Утім, на полі в «Інгульця» тільки одній команді вдавалося виграти в поточному чемпіонаті («Полтаві»), у всіх інших випадках петровський клуб доводив свій клас. Амбітний колектив ставить за мету досягти найвищих позицій у Першій лізі. А найближча мета – наздогнати й змістити з четвертого місця «Геліос», після чого можна буде й за п’єдестал поборотися.


16 жовтня. 14:00. м Суми. Стадіон «Ювілейний»

ПФК Суми – Черкаський Дніпро
Один із найважливіших матчів туру – справжня битва за не потрапляння на останнє місце. Уже знаючи результати вчорашніх матчів конкурентів – кременчужан та охтирчан, ПФК «Суми» та «Черкаський Дніпро», по суті, розіграють між собою малоприємну «честь» опинитися на останньому місці.
Сумська команда чотири тури замикає турнірну таблицю, а до цього на останній позиції знаходилися якраз черкасці. Тепер же всього два очка розділяють суперників, а господарів додатково мотивуватиме необхідність переривати домашні невдачі. Нагадаємо, цього сезону ПФК «Суми» все ще не вигравали на своєму полі. І є єдиними у Першій лізі, кому це все ще не вдавалося. У 7 домашніх іграх сумчани набрали всього два очка.
«Черкаський Дніпро» теж не в найкращій формі – не забиває три матчі й за останній час має в доробку лише одне очко (нічия з «Нафтовиком-Укрнафтою»). В гостях цієї осені підопічні Олександра Кирилюка очок ще не набирали. А додатковою родзинкою зустрічі стане фактор кадрових перетинів – низка колишніх гравців черкасців (від Давидова – до Бушмана з Мединським) нині захищає кольори ПФК «Суми».


16 жовтня. 15:00. м. Харків. «Геліос-Арена»

Геліос (Харків) – Десна (Чернігів)
Вдруге в сезоні зустрінуться суперники – у кубковому матчі «Десна» вибила харків’ян, обігравши їх на «Геліос-Арені». Але, що особливо важливо, нині суперники поруч в турнірній таблиці – четверте й третє місця відповідно, а розділяє їх всього одне очко.
«Геліос» від початку осені виступає не дуже рівно – 13 очок із 21 можливого, у той час, як чернігівці за аналогічний період від початку вересня у семи матчах завоювали 17 очок (більше лише в «Арсеналу» – 19). В останніх турах харків’яни мало забивають – лише один гол за три гри, однак набрано чотири очка (нічия з «Рухом» і перемога в Горішніх Плавнях).
«Десна» ж виступає на контрастах – дома нічиї з «Оболонню-Бровар» та «Інгульцем» (0:0), на виїзді – низка перемог (у тому числі, 8:1 в Миколаєві). Додамо, що чернігівська команда не знає поразок уже сім турів від початку осені (5 перемог і 2 нічиї – м’ячі 18:2). Завдяки цьому вона вже п’ять турів поспіль не покидає першої трійки, маючи, правда, бажання піднятися значно вище, ніж нинішня третя сходинка.
Відзначимо, що з 2015 року упродовж уже 5 матчів «Геліос» не може здолати чернігівців – 4 перемоги «Десни» й 1 нічия. У випадку виграшу харків’яни точно обійдуть «сіверян». Однак зробити це буде важко – дискваліфіковані В.Кравченко та Кошман, що оголило лівий фланг харківської команди. У «Десни» травми зазнав її найкращий бомбардир, правий захисник Фаворов. Отож, один із флангів у нашому протистоянні буде ослабленим. Що змусить тренерів шукати цікаві заміни…


16 жовтня. 18:00. м Луцьк. Стадіон «Авангард»

Волинь (Луцьк) – Гірник-Спорт (Горішні Плавні)
Закриває тур досить цікава гра. «Волинь» не надто успішно виступає в останніх турах (поразка в Винниках від «Руху», кілька необов’язкових втрат), утім, на своєму полі вона цілком переконлива – в останніх п’яти матчах на луцькому стадіоні «Авангард» чотири перемоги при єдиній нічиїй.
А ось «Гірник-Спорт», навпаки, вдома грає гірше, ніж в гостях. Із 22 очок 15 взяв на виїзді. За результатами виїзних матчів є четвертим у першій лізі. Після тривалої «сухої» та безпрограшної серії горішньоплавненський клуб поступився вдома «Геліосу» (0:1), тож прагнутиме за це реабілітуватися.
Утім, для суперників це буде перший матч одне проти одного, тож фактор несподіванки та новизни матиме місце. Втрата «гірників» – відсутність дискваліфікованого Чернія. Це гравець з хорошими антропометричними даними, у стилі Кварцяного. Він міг би допомогти у боротьбі, адже у волинян вистачає потужних, високорослих гравців.

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору