Новини змагань

MATCHDAY! Перша ліга. Анонс матчів 16-го туру

10:30, 11 жовтня 2017

Анонс матчів 16-го туру у першій лізі

Фото: fc-ap.com.ua


У 16-му турі першої ліги відбудеться одразу два центральних матчі, та й інші матчі будуть сповнені інтриги та несподіаних результатів.

У четвер, 12 жовтня, у програмі «Україна футбольна» ми проаналізуємо все найцікавіше, що відбулося у 16-му турі з гостем у студії Сергієм Солдатовим. Вмикайте телеприймач на ТК XSPORT о 21:30.

І зрозуміло ж Професіональна футбольна ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!


11 жовтня. 15:00. м Львів. Стадіон СКІФ

Рух (Винники) – Волинь (Луцьк)

Дві західноукраїнські команди вперше зустрінуться в офіційних матчах, однак при цьому ефекту новизни чи несподіванки не планується. По-перше, вони вже сходилися у контрольних іграх. По-друге, між ними – величезні кадрові перетини. Можуть зіграти одне проти одного ціла група екс-волинян на чолі із Чепелюком у «Руху» та іменитий Кінаш, який повернувся в «Рух» якраз із винниківської команди.

Минулий тур можна назвати успішним для кожного із суперників. «Рух» продовжив свою безпрограшну серію до 5 зустрічей, у Харкові зігравши внічию з амбітним нині «Геліосом». А от «Волинь» вкотре приємно здивувала вдома, завдавши поразки ФК «Полтава». Утім, один із героїв цієї зустрічі – Ляшенко – наразився на дискваліфікацію, що, звісно, дещо погіршує кадровий підбір тренерського штабу під керівництвом Шахова.

Напередодні туру між суперниками рівність – по 15 очок, 11-12 місця. Утім, «Волинь» ще ні разу в сезоні не вигравала вдома, тож для того, щоб обійти «Рух», їй доведеться докладати над зусилля.


11 жовтня. 15:00. м Горішні Плавні. СК «Юність»

Гірник-Спорт (Гірник-Спорт) – Геліос (Харків)

Горішні Плавні побачать матч своєї команди проти одного з головних претендентів на медалі. «Геліос» останніми роками демонструє стабільний прогрес та найкращі результати у клубній історії. Однак останнім часом харків’яни дещо загальмували – після поразки в Полтаві розділили очки з «Рухом». Відстаючи від трійки лідерів на три очки, вони вимушені їхати на Полтавщину лише за перемогою.

«Гірник-Спорт» – суперник непростий. Хай за всю історію протистоянь він ще ні разу не вигравав у «Геліоса» вдома (на виїзді – траплялося), загалом цей колектив має свій ігровий почерк. До минулого тижня (виїзд в гості до «Інгульця») підопічні досвідченого Пучкова не пропускали м’ячів 6 турів (рекорд сезону!), що ріднить їх із «сонячними», котрі також назагал вирізняються чудовою оборонною грою.


11 жовтня. 16:00. м. Чернігів. Стадіон імені Ю.Гагаріна

Десна (Чернігів) - Інгулець (Петрове)

Супер-матч та правдивий центральний поєдинок туру: в гості до третьої команди першості завітає п’ята, яка чималу частину дистанції перебувала раніше у трійці фаворитів.

«Інгулець», безсумнівно, поважає «Десну» – минулого сезону, коли чернігівці стали віце-чемпіонами Першої ліги, вони двічі здолали петрівців. Однак справа команди із Петрівщини – доводити, що вона стала сильнішою за цей час. Це показують покращені результати, утім, в останніх турах колектив дещо призупинив ходу, тому й відстав від п’єдесталу на чотири очки.

В минулому турі з рахунком 2:0 підопічні Лавриненка здолали вдома «Гірник-Спорт», який до того біля місяця взагалі не пропускав м’ячів. У тім, головна думка господарів – як уникнути ейфорії. МФК «Миколаїв» поступився чернігівцям з анти-рекордним рахунком 1:8, тож «Десна» відразу стала найрезультативнішою командою чемпіонату.


11 жовтня 17:30. м. Краматорськ. «Авангард»

Авангард (Краматорськ) – Оболлнь-Бровар (Київ)

«Авангард» – у смузі удач, «Оболонь-Бровар» – у найбільш чорній смузі в своїй історії. У той час, як краматорська команда здобула красиву перемогу в Кременчуку (3:0), кияни вкотре розчарували, поступившись вдома «Балканам». Мінімально, але на останніх хвилинах мали ще й пенальті в свої ворота, який парирував Федорівський (воротар – одна з небагатьох «світлих плям» киян).

Краматорськ уже дещо привчився до перемог. Якщо залишити за дужками кубковий матч із «Ворсклою», у чемпіонаті підопічні Косевича виграли вже чотири гри підряд, три – вдома. Для «Оболоні-Бровар» у її нинішньому стані завдання №1 – перервати хоча б безгольову серію. Це неймовірно, але маючи добротний за іменами склад, «пивовари» уже вісім турів поспіль не можуть забити. До того ж, тур пропустить їхній прудкий вінгер Гуськов, якому є заміна, але все одно його відсутність послабить гостей.


11 жовтня 14:30. с.Щасливе. «Арсенал-Арена»

Арсенал-Київ – ПФК Суми

Лідер розлючений втратою очок на Сумщині (0:0 з «Нафтовиком»), а тут – візит його земляків. ПФК «Суми» 5 турів в очікуванні очок і минулого туру все було в їхніх руках, але вони вкотре розчарували вдома, впустивши перевагу й поступившись одеситам – 2:3. Так складається, що дома «синьо-білі» ще не вигравали в поточному сезоні, тож навіть на Київщину їдуть з надіями.

Безпрограшна серія «Арсеналу» сягнула вже 19 матчів – у поточному сезоні це єдина команда, яка все ще не програвала Утім, від настільки великих серій також буває втома, та й уже вкотре киянам доведеться грати в укороченому складі, адже пропустить тур основний лівий латераль Насімі.

«Арсенал» – найкращий за більшістю показників, у тому числі, й за домашніми матчами. Але в минулому сезоні, при інших наставниках, ПФК «Суми» двічі відбирали очки у «канонірів» (двічі по 1:1). Чи зможуть здивувати знову?


11 жовтня 14:00. м.Черкаси. Центральний стадіон

Черкаський Дніпро (Черкаси) - Нафтовик-Укрнафта (Охтирка)

Обидві команди у зоні вильоту, а їх розділяє всього три очка. Це той випадок, коли не варто навіть шукати додаткової мотивації, а результат поєдинку матиме значення для всієї нижньої частини турнірної таблиці. У минулому турі суперники протистояли командам, які борються за медалі чемпіонату.

«Черкаський Дніпро» вдома мінімально поступився «Колосу», котрий гостро потребує очок, адже дещо відстав від групи лідерів. А ось «Нафтовик-Укрнафта» на своєму полі зумів призупинити лідера – «Арсенал» так і не зміг забити охтирцям, тож вимушений був перервати свою чудову 7-матчеву переможну серію.

На куражі гості із Сумщини спробують здолати дніпрян – їм це дуже потрібно, адже «нафтовики» не знають радості перемог ще з літа. До того ж, у випадку перемоги вони майже напевно покинуть зону вильоту, щоправда, у цьому плані мотивація черкасців не менша – вони взагалі вкотре ризикують повернутися на останнє місце.

До цікавих обставин, додамо дискваліфікацію у кожної із команд провідних центральних півзахисників – Проневича та Передистого. Відсутність досвідчених руйнівників, безперечно, додала головного болю тренерам.


11 жовтня. 15:00. с. Ковалівка. Стадіон «Авангард»

Колос (Ковалівка) – Полтава

Ковалівка вимагає винятково перемоги – «Колос» у вересні виступив посередньо, за місяць набравши лише 6 очок із 15 можливих, у той час, як «Полтава» стала найкращою за результатам першого місяця осені (якраз 15 очок). Утім, наразі підопічні Костишина вирівнялися й виграли почергово у «Волині» та «Черкаського Дніпра» – суперників омолоджених, але небезталанних.

А ось «Полтава» перервала свою успішну серію поразкою в Луцьку, тож відпустила на три очки «Арсенал» та дала наблизитися до себе на аналогічну відстань «Десні». «Колос», що йде сьомим, відстає суттєвіше, однак у випадку перемоги майже гарантовано увійде у п’ятірку найкращих – ось вона, мотивація господарів.

Іще одна – пам’ять про минулий сезон, коли ковалівці двічі всуху переграли полтавців (у дебютному сезоні в Першій лізі!).


11 жовтня. 15:00. с. Зоря. Стадіон ім. Б.Я.Тропанця

Балкани (с.Зоря) – МФК Миколаїв

Зорянці виграли у Києві в «Оболоні-Бровар» за присутності поважної делегації із числа керівників клубу та найвідданіших вболівальників, тож це була перша перемога команди після чотирьох нічиїх поспіль. Зрозуміло, настрій найвідвідуванішої команди Першої ліги чудовий – а тим більше, напередодні візиту одного з аутсайдерів.

1:8 від «Десни» будуть пекти миколаївців ще дуже довго, утім, тренерський штаб на чолі із Забранським отримав підтримку керівництва та спонсорів клубу й везе команду в Одеську область з бажанням реабілітуватися за історичну поразку. Зробити це буде важко – не тільки тому, що господарі за підтримки завжди численної армії своїх вболівальників вдома грають переконливо, а й тому, що вже 9 турів (анти-рекорд сезону) МФК «Миколаїв» не знає перемог.


11 жовтня. 16:00. м.Одеса. Стадіон «Спартак»

Жемчужина (Одеса) – Кремінь (Кременчуг)

Одеська команда задоволена перемогою в «Сумах» і тепер прийме іще одного конкурента з когорти аутсайдерів. «Кремінь» мав пенальті на свою користь і взагалі вів спершу гру проти «Авангарду», але по ходу зустрічі краматорці додали й у підсумку розгромили новачків Першої ліги в гостях.

У минулому сезоні, нагадаємо, обидва сьогоднішні суперники грали разом у Другій лізі – «Кремінь» здобув бронзові медалі, одесити – золоті. Й тепер особливо цікава деталь: навіть при цьому кременчуцька команда переграла в особистих зустрічах «ювелірів» – 2:2 в гостях і 2:0 вдома.

Як буде тепер? Результат очного протистояння команд, які лише влітку опинилися на першоліговому рівні, буде одним із показників швидкості їхньої адаптації до умов більш високого дивізіону. Гості спробують відіграти три очки різниці, утім, в цьому їм не допоможе дискваліфікований лідер півзахисту Піскун. Господарі ж змушені будуть обійтися без досвідченого форварда Діденка.

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору