Новини змагань

Захисник "Волині" Никитюк: перед нами не ставиться задач грати з кимось персонально

16:00, 9 жовтня 2017

Захисник "Волині" Роман Никитюк відповів на питання клубної прес-служби

Незважаючи на молодий вік, Романа Никитюка напівжартома можна називати «ветераном» футбольного клубу «Волинь». Він захищав кольори рідної команди ще у юнацьких змаганнях і тепер його мрія здійснилася – він основний центрбек «хрестоносців».

Бійцівські якості захисника і його безкомпромісність на футбольному полі не залишаються непоміченими. Роман є одним з улюбленців місцевих вболівальників. Розмовляємо із центральним захисником «Волині» про життя на футбольному полі і поза ним.

- В 11-му турі ти забив головою у ворота «Миколаєва». Вважаєш гру на «другому поверсі» своєю сильною стороною?

- Не знаю. (сміється) Центральний захисник має добре грати головою. Тренери на цьому акцентують багато уваги, щоб ми вигравали верхові м’ячі. Багато це тренуємо. Та і зріст дозволяє грати головою. Тому це певно один з козирів моїх.

 - Основна робота оборонця все ж захищатися. Хоча у сучасному футболі захисники не цураються іти вперед, часто підключаються на стандарти і забивають. Наскільки для тебе важливим  є забиті м’ячі?

- Напевно важливіше, щоб команда виграла і ми зіграли на нуль. А хто заб’є переможний м’яч, чи захисник, чи нападник – немає різниці. Добре, коли вдається забити. Буває, що не іде гра в нападників і на допомогу приходять захисники. От у нас зараз Шаповал багато забиває. Так що не проблема. Головне – перемогти.

- Рахуєш свої м’ячі?

- (сміється) Це перший гол в основному складі проти «Миколаєва». Забивав за дубль, в U-19.

- Ти зізнався, що вважаєш гру головою своїм козирем. Які б ти ще назвав свої сильні якості і над чим тобі ще потрібно працювати?

- Для захисника напевно найважливіше відбір м’яча. Саме такі захисники цінуються. Ті, що виграють єдиноборства, забирають м’ячі в нападників. Це найголовніше. Над цим постійно працюємо і тренери нам багато щодо цього говорять. Окремих тренувань для захисників немає. Є тактичні речі: переміщення, як правильно розташовуватися при обороні. Найбільше над цим працюю.

- Під час  інтерв’ю Віталій Неділько розповідав, що йому декілька матчів доводилось грати на позиції нападника. На яких позиціях, крім центрального оборонця, доводилось грати тобі?

- Мене Віталій Володимирович теж нападником ставив. Були моменти, що програвали чи грали в нічию. Казав, щоб я пресингував, боровся, робив все, що міг, щоб команда вигравала. Грав і правого захисника, і опорником ставили часто. Грав напевно на всіх позиціях, крім лівого і правого атакуючого півзахисника.

- Де грати найкомфортніше?

- На позиції центрального захисника.

- Більше любиш захищатися позиційно чи персонально?

- У нас завдань персонально грати немає. Персонально граємо тільки при стандартних положеннях. Нам кажуть з ким варто зіграти. Хто небезпечно може зіграти з команди суперника. Завжди граємо в лінію. Персональних завдань немає.

- Все ж ситуативно доводиться грати проти різних нападників. Проти кого було захищатися найважче?

- Ой, навіть і не знаю…

- Може проти когось з одноклубників під час «двохсторонок»?

- (Сміється) У нас Ерік Бікфалві дуже сильно грав. Проти нього було важко грати. Проти Матея теж. Маленький, прудконогий. Мені проти менших за зростом важче грати, бо вони менші і швидші.  У Прем’єр-Лізі проти Адріано було важко. Напевно і все.       

- Більшість футболістів «Волині» вихованці луцького і волинського футболу. В  тому числі і ти. Наскільки важливо для тебе як для лучанина грати перед власними вболівальниками в рідному місті?

- Дуже важливо. З дитинства була мрія грати за основу «Волині». Для цього і пішов у футбол. Мріяв грати на «Авангарді». Вдома приємно грати, бо є багато знайомих і друзів, які приходять на матчі. Не хочеться їх підвести, бо ж знаю, що вони переживають. Так само хочеться зіграти добре, щоб в місті нічого поганого не говорили. У нас місто невеличке, всі один одного грають. Тож вдома завжди приємно грати. Думаю, що кожен молодий гравець у Луцьку, який тільки починає займатися футболом, хоче грати за «Волинь» і щоб вона процвітала.

- Мені розповіли, що ти полюбляєш у вільний час читати книги. Чим ще займаєшся на дозвіллі?

- По різному, на що вистачає часу. Люблю піти на прем’єру нового фільму. Часто відвідую кінотеатр. Проводжу час з сім’єю, з дівчиною. Стараюся відволіктися від сірих буднів. Ще люблю пограти у великий теніс з друзями. Не так часто виходить, але граємо.

 

Прес-служба ПФЛ за матеріалами ФК "Волинь"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору