Новини змагань

MATCHDAY! Перша ліга. Анонс матчів 14-го туру у суботу

10:30, 30 вересня 2017
Анонс матчів 14-го туру у першій лізі
Фото: fc-poltava.at.ua

Програму 14-го туру у першій лізі буде розбито на три ігрових дні. Центральний матч пройде у Полтаві, куди приїхав "Геліос".

У понеділок, 02 жовтня, у програмі «Україна футбольна» ми проаналізуємо все найцікавіше, що відбулося у 14-му турі з авторитетним експертом Ігорем Жабченком. Включайте телеприймач на ТК XSPORT о 21:30.

І зрозуміло ж Професіональна футбольна ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!


30 вересня. 15:00. с. Зоря. Стадіон ім. Б.Я.Тропанця

Балкани (Зоря) – Кремінь

Арбітр: Олександр Кальонов (Львів)

Дискваліфіковані: Юречко-Степанчук

Минулого сезону саме ці команди вели боротьбу за бронзові медалі, й у підсумку третє місце (а з ним і пряму путівку у Першу лігу) завоював саме «Кремінь», а ось «Балканам» довелося йти у плей-оф, а після програшу від сумчан очікувати вирішення своєї долі через інші руки – у підсумку «Дніпро» був опущений відразу в Другу лігу, тож і зорянці змогли підвищитися у класі.

Наразі ж «Балкани» значно більш успішно адаптуються у Першій лізі, аніж кременчужці. У них 17 очок і 9 місце, у той час, як «Кремінь» із 10 очками намагається покинути зону вильоту.

Додамо, що суперники вже зустрічалися – у Другій лізі, і тоді сильнішими виявилися «Балкани» – 1:0 вдома завдяки диво-голу Платунова п’ятою та 1:1 в гостях.


30 вересня. 16:00. м Горішні Плавні. СК «Юність»

Гірник-Спорт (Горішні Плавні) - Миколаїв

Арбітр: Дмитро Денисюк (Київська область)

Дискваліфіковані: Цапій-Гаврилюк

Фото: gornyak-sport.net


Неймовірний відрізок (5 матчів без поразок без жодного пропущеного м’яча) допоміг «Гірнику-Спорт» набрати 13 очок і піднятися на 8 місце – найвище для себе цього сезону, де він не бував із другого туру.

«Миколаїв» про такі результати тільки мріє – колектив не знає перемог уже сім турів, набравши за цей час лише три очки. До того ж, ось уже п’ять турів «корабели» не можуть забити більше одного м’яча за гру.

Утім, лише чотири очки й три позиції розділяють суперників. У випадку вдалої гри в Горішніх Плавнях миколаївці можуть зробити рішучий крок вгору від небезпечної зони. Додамо, що обидві команди переживуть кадрові втрати. Через дискваліфікацію не зіграють флангові захисники Цапій та Гаврилюк, які могли б грати якраз один проти одного.  


30 вересня. 16:00. м. Одеса. Стадіон «Спартак»

Жемчужина (Одеса) – Нафтовик-Укрнафта (Охтирка)

Арбітр: Вадим Запрутняк (Ужгород)

Дискваліфіковані: немає-Білик

Одеські «ювеліри» у минулому турі поступилися з мінімальним рахунком у Черкасах, а їхній суперник – на своєму полі «Авангарду». Тепер дві команди, які дуже хочуть відігріватися від небезпечної зони, зіграють один проти одного.

«Жемчужина» всуху програла два останніх матчі, а «Нафтовик» не знає перемог уже шість турів поспіль (правда, програв лише половину із них). До того ж, цього сезону охтирський клуб вже гостював на Одещині, розділивши очки з «Балканами» (0:0).

Одеська команда вважається найбільш видовищною у лізі – вона найбільше пропускає, тому в матчах за її участю найвищі шанси побачити багато м’ячів. А ось охтирці у п’ятірці найменш результативних. Тож кожен із суперників має свої сподівання на успіх і спробує перервати свої невдалі серії, щоб уникнути зони вильоту.


30 вересня. 16:00. м. Полтава. Стадіон «Локомотив»

Полтава – Геліос (Харків)

Арбітр: Володимир Міланич (Миколаїв)

Дискваліфіковані: немає-Скоблов

Центральний матч туру – дуже важливе і відповідальне протистояння у Полтаві. Обидва клуби цього сезону демонструють стабільні, хороші результати – а тепер зійдуться в боротьбі, що матиме великий вплив на групу лідерів.

ФК «Полтава» – в успішній серії. За сім останніх турів вона лише раз втратила очки, жодного разу не програвши. У минулому турі підопічним Анатолія Безсмертного, визнаного найкращим тренером туру, вдалося те, чого не вдавалося нікому в цьому чемпіонаті – обіграти в гостях «Інгулець». Дубль героя туру Олександра Ковпака дозволив здобути цю вольову перемогу.

А от «Геліос» тим часом справився з «Волинню» вдома, вигравши другий матч поспіль й розділяючи третє місце з «Десною». Для харків’ян перемога у Полтаві може дозволити скоротити до мінімуму відставання від третього місця, а ось господарі у випадку удачі можуть знову наздогнати за очками лідера й захистити свої позиції від переслідувачів.

Додамо, що раніше у цій парі більш успішними були харків’яни. Ось і побачимо, чи полтавці справді переломили хід історії, чи все-таки статистика попередніх протистоянь вказує нам на фаворита.


30 вересня. 16:00. с. Ковалівка. Стадіон «Колос»

Колос (Ковалівка) – Волинь (Луцьк)

Арбітр: Володимир Маляр (Хмельницький)

Дискваліфіковані: Бондаренко, Сахневич-немає

«Колос» зазнав три поразки у чемпіонаті поспіль і доволі несподівано відкотився на сьоме місце із суттєвим відставанням від лідерів. Звісно, це жодним чином не влаштовує одного із фаворитів сезону, тому вдома у Ковалівці клуб спробує однозначно перервати невдачі.

Після прикрої поразки в дербі столичного регіону з «Арсеналом» ковалівцям не допоможуть дискваліфіковані правий захисник Сахневич та форвард Бондаренко (найкращий бомбардир в історії клубу).

А ось «Волинь», навпаки, слідом за Кінашем дозаявила ще більш досвідченого поверненця. Піщур, який з волинянами завойовував медалі ПФЛ, ставав найкращим гравцем і бомбардиром сезону у Першій лізі, спробує на досвіді допомогти команді, яка починала сезон однією з найменш досвідчених у дивізіоні.


30 вересня. 17:00. м. Чернігів. Стадіон імені Ю.Гагаріна

Десна (Чернігів) – Оболонь-Бровар (Київ)

Арбітр: Дмитро Панчишин (Харків)

Дискваліфіковані: немає-немає

«Десна» продовжує на класі здобувати очки. Минулого тижня чернігівська команда завдяки голу оборонця Фаворова, котрий є найвлучнішим гравцем у її складі на даний момент, виграла у Кременчуку. Це була вже четверта поспіль перемога чернігівців при лише одному пропущеному м’ячі за цей час.

А ось «Оболонь-Бровар» – у кризовій ситуації. Навіть зміна головного тренера не допомогла «пивоварам» перервати невдачі. Валерій Іващенко, який у тимчасовому статусі прийняв керівництво командою після Олега Мазуренка, виставив бойовий склад, але в кінцівці «Гірник-Спорт» вирвав перемогу на «Оболонь-Арені». Шість поспіль безгольових матчів, п’ять з яких програні – жахливий результат киян.

Чи є у них шанси у Чернігові, де господарям гарантована велика підтримка публіки? Доведеться рівнятися на «Колос», який у першій половині серпня зумів тут виграти (з того часу «Десна» вдома очок не втрачала).


30 вересня. 17:00. м. Краматорськ. Стадіон «Авангард»

Авангард (Краматорськ) – Суми

Арбітр: Олександр Афанасьєв (Харків)

Дискваліфіковані: Єрмаков, Шаврін-немає

У чудовому настрої та на найвищому для себе у сезоні шостому місці «Авангард» чекає в гості сумчан. Краматорський клуб минулого тижня здобув перемогу в Охтирці, у чому йому дуже допомогли Єрмаков (автор першого голу) та Шаврін (гольовий пас), які цього разу не зіграють через перебір карток.

А ось сумчани у кінцівці гри втратили перемогу над «Балканами», яка могла стати для них першою в сезоні домашньою. Прикрий автогол Циколії наприкінці компенсованого часу продовжив безвиграшну серію ПФК «Суми» до трьох турів поспіль.


01 жовтня. 15:00. с.Щасливе. «Арсенал-Арена»

Арсенал-Київ – Черкаський Дніпро (Черкаси)

Арбітр: Дмитро Кривушкін (Харків)

Дискваліфіковані: Деркач, Семчук-Тарасенко

Закриє програму 14-го туру перший матч жовтня місяця. «Арсенал» у статусі беззаперечного лідера та учасника 1/8 фіналу зіграє проти черкасців, котрі, навпаки, знаходяться серед аутсайдерів і лише завдяки довгоочікуваній перемозі (1:0 над «Жемчужиною» вдома) зуміли покинути останнє місце.

«Арсенал» ще з минулого сезону не знає поразок, будучи успішним на обох фронтах. Утім, після важкої перемоги над «Колосом» (2:1) втрачено двох дискваліфікованих і не порожніє лазарет. Однак у гостей втрата також дуже суттєва – автор переможного голу в минулому турі, результативний і найдосвідченіший центрбек Тарасенко, не зможе зіграти проти лідера.

Звісно, від «Арсеналу» очікують тільки перемоги – вона гарантує йому утримання лідерства. А ось гості у випадку удачі можуть покинути зону вильоту, де незмінно перебувають ще із восьмого туру останні п’ять ігрових днів.

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору